jakou rc soupravu

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pinot

#106 Příspěvek od pinot »

To RIMr like this
pepin

#107 Příspěvek od pepin »

Ríšo,já si myslím,že je v nás velice hluboko národnostně zakořeněná závist,ti co nemají závidí a ti co už mají,se neustále musí ubezpečovat,že závidět nemusí,hlavně pro závist je potřeba vytvořit oddělené hodnoty a lidem to řádně vysvětlit,kde tu závist a jak hledat.Slovo---MĚ TO STAČÍ do čech prostě nepatří,moc dlouho jsme čuměli přez plot sousedum a Záviděli a záviděli.

PS:Zase nechce to soudit celou naší společnost kuli dvoum lidem,co stíhají v pohodě sejmout kohokoli v jakémkoli vlákně .Možná kdyby to bylo nějak limitované počtem příspěvku na hlavu v jeden den,určitě by tu byl klid.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Genagen »

zdzd píše:
Genagen píše:Bych byl velmi prekvapen, kdyby se v letectvi nikde nepouzival linux. Na rizeni, embeddech vecech...

Byt tebou tak na to, ze se v letectvi nepouziva opensource bych moc penez nesazel :-)

Asi by bylo dobré si uvědomit, že ne každé použití linux = opensource.

Velmi často se jedná o pevné sestavení dané a odladěné dodavatelem systému, na které už si pak nikdo nehrábne. To není opensource.

Linux je opensource. Muzu nad linuxem vyvinout neco co opensource neni. Ale ten linux je porad opensource system, vyvijeny zadarmo a komunitou. Tedy se vsim tim, cim co se kvalityt a projektove rizeni tyce povazujes za nedostatecne.

U uprimne - OS je zaklad. To je jedna z nejdulezitejsich komponetnt, pokud se stability a spolehlivosti nejakeho systemu tyce.
JMalik

#109 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:
Jeden postřeh, čím dál častěji mě kontaktují modeláři s T9x z jiných zemí, skutečně kolem dokola zeměkoule. Něčemu ve videu nerozumněli, nebo řeší nějaký problém, tak se slušně ozvou (i když jeden ty videa zoufale komentoval "what's the fucking language,,," :) ) a občas mě odkážou na nějaké fórum, kde oni řeší nějaký problém a jestli bych si s tím nevěděl rady. A ten postřeh je takový, že jsem pročítal několik témat v angličtině, včetně jednoho gigantického (to sleduju průběžně) a NENAŠEL JSEM JEDINÝ EKVIVALENT tady těch tanečků co se vždycky kolem tohoto rádia strhnou! Prostě problém, návrhy řešení, občas kritika jednoho řešení a návrh jiného řešení a jede se dál!!! Nenašel jsem JEDINOU REAKCI, kde by někdo dělal z druhých voly pro to, že si koupil "takový šmejd", nebo že si jiní kupují jiné desetkrát dražší rádio. Jenom spousta ochoty pomoct, spousta tolerance a spousta "pozitivních pocitů".............

Pepin napsal:
...Zase nechce to soudit celou naší společnost kuli dvoum lidem,co stíhají v pohodě sejmout kohokoli v jakémkoli vlákně .Možná kdyby to bylo nějak limitované počtem příspěvku na hlavu v jeden den,určitě by tu byl klid...

Já si z toho vezmu pro sebe určitě poučení do budoucna :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od TomasC »

To se opravdu nenajde žádné vlákno o vysílačích, kde bych se časem nedočetl jak je vysílačka Turnigy SKVĚLÁ/MIZERNÁ?

Co z toho máte?

Není třeba odpovídat, obě otázky jsou řečnické a odpověď asi odhadnu.

Tak jsem to přecenil. Doufal jsem, že proběhne něco jako samoreflexe. Nestalo se tak.

Takže zde očekávám solidní odpověď od uživatelů:
dokken
coro
Jmalik
KarelSkala
zdzd

Napište, ať všichni víme o co jde.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od lakotamm »

Snáď sa nikto nenahnevá, keď to zhrniem
zdzd, JMalik a spol:

Vravia, že tá vysielačka je nepoužiteľná, je na nič a to z toho dôvodu, že je z Číny, je lacná a nemá 200 certifikátov. :roll:

coro a spol:

Obhajuje túto vysielačku, vyzdvihuje jej kladné stránky, píše o tom, že nie všetko z Číny a opensource musí byť zlé, píše, že táto vysielačka je vhodná pre začiatočníkov.

Môj názor:

JMalik a spol. provokujú a pozerajú na Turnigy len z jednej stránky - z tej, že je to Čína. A Čína podľa nich nemôže byť spoľahlivá. :roll: To sa už ukázalo aj vo vláknach o Duplexe a ostatných výhradne o Turnigy

A to nieje pravda. :!:

PS: je možné, že za tento príspevok dostanem ban. Avšak, ak k tomu dôjde, už nemám dôvod viac písať na toto fórum. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
coro

#112 Příspěvek od coro »

TomasC píše:....
dokken
coro
Jmalik
KarelSkala
zdzd

Som na ten vysielač zvedavý, kúpil som to aj pre seba aj keď ho vôbec nepotrebujem na lietanie, zaujíma ma a sledujem čo sa píše. Vidím že s tým mhohí lietajú, nevidím nikde že by to nejak katastroficky poruchové (ak vôbec funguje)...
A hlavne, v tomto vlákne sa zakladateľ priamo pýtal na nejaké lacné rádio z hobbycity - tak čo, ako admin, máš proti tomu že o ňom píšem?

Dokonca som sa radšej zdržal a prvých pár strán sem vôbec nepísal, len čítal.. Ale to už potom ide samo, keď si prečítam niečo čo je podľa mňa zásadná nepravda alebo zavádzanie, či strašenie, tak zareagujem.
Je to zle?
Považujem mnohé provokácie za provokácie, alias Trolling, prípadne príspevky úplne mimo tému. Aj ja tu mám taký, o GNU - ale to je priama odpoveď na príspevok. zdzd..
Aj chápem, že nepomôže nič len neodpovedať, ale zas to sa ťažko dodržuje a vôbec niesom presvedčený že to je správne, nechať napísanú nepravdu tak že si to polovica začiatočníkov neuvedomí a bude to brať ako fakt..
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od lakotamm »

A zabudol som dopísať - ešte som nepočul o jedinom modeli, ktorý by na túto vysielačku spadol. :!: :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
pepin

#114 Příspěvek od pepin »

Jirko,já když bylo po revoluci a nějak plus mínus se mi ustálil příjem a časem jsem zjistil,že jak mám korunu,nacpu jí hned do letadel,tak jsem s modelařinou seknul,protože jsem to nebyl schopný ukočírovat,dal jsem si pauzu a po čase se k tomu vrátil se snahou dělat to trochu jinak,třeba jsem si řekl,že servo za 1500 já už v životě nekoupím a pokud je určitý model,kde je takové servo nezbytně nutné,nekoupím si ani ten model,tudíš vzhledem k výkonosti a kvalitě levných modelu,nepotřebuji ani žádnou supervysílačku,kde budu metrovou tyčí na knyplu měřit odchylky v lednici,nebo troubě,když je vedro,jdu se válet k vodě,když je zima a mráz,jsem zalezlý za pecí,nebo jdu létat do vytopené haly.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od TomasC »

to lakotamm: Nechápu tu paniku z BANů, to se jich zde rozdávám tolik?? Nebo je to pokus o obhajobu příspěvku ve stylu arabské mučednické smrti? Myslíš, že mě tvoje výhružky nějak zasáhly? :wink:
Fakt nechápu.

A ohledně obsahu tvého příspěvku: Domnívám se, že všichni co jsem vypsal jsou dospělí a dokážou obhájit svoje jednání. Za uživatele "lakotamm" si tedy znamenám: "osobní problémy s příspěvky některých uživatelů".
Díky za vyjádření, další pokračování raději v SZ.

To coro: Nemám problém s radiem TX9, zvažoval jsem jeho nákup pro kombatové samokřídlo, abych nemusel tahat, v mých očích, kvalitní radio (MC22) po skálách.
JMalik

#116 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:
dokken
coro
Jmalik
KarelSkala
zdzd

Proti TGY 9, jeho klonům , TX které je nutné nastavovat přes PC, TX s méně než 6 kanály, TX bez pamětí a s mechanickými trimy .....nic nemám.
Jenom se mi zdají nevhodné pro začátečníky, protože všechny tyhle TX jsem už na louce jejim majitelům obsluhoval, bylo na to dost ran z chybných nastaveních, které uživatel nedokázal sám zkontrolovat, případně ho to vůbec nenapadlo. Takže to asi tak k tomu co se mi zdá jako vhodný TX pro začátek - cokoliv solidního, ne nejnovější neověřený hit který nikdo nezná a ne to co jsem už vypsal.
Co s kterým TX jde asi tak ovládat krásně popsal RiMr, když vytvořil tu imaginární stupnici rizika a přiřadil tam typy TX. Dá se říct, že s tím souhlasím, nemám k tomu připomínek.
Protože moje komentáře lezou některým bijcům za nasazení TGY9 (apod. Věcí) značně na nervy, udělám to jako v téma FPV = nebudu se k tomuto dále vyjadřovat.
KarelSkala

#117 Příspěvek od KarelSkala »

TomasC píše:Takže zde očekávám solidní odpověď od uživatelů:
dokken
coro
Jmalik
KarelSkala
zdzd

Z mé strany šlo jen o reakci na zdzd upozorňující ho na skutečnost, že se ohledně open source plete. Pokud je to bráno jako nevhodné, pak by bylo vhodnější smazat všechny odpovědi, které nesplňují to na co se tazatel ve svém úvodním dotazu ptal, ale opravdu všechny, které to nesplňují a ne, aby z toho byl zase někdo privilegovaný vypuštěn. Aspoň se to tady trochu pročistí a uklidní.
radi5

#118 Příspěvek od radi5 »

Já jsem si ze zvědavosti TGY9X koupil taky, k tomu pro sichr systém FrSky a funguje to bez problémů jako každá jiná vysílačka. A softwarově to umí taky docela dost. Mám ještě Futabu, která svého času stála přes 30k a Hitec Eclipse. Každá patří někam jinam a každá má své místo na trhu. Zajímalo by mě, kolik ze zarytých odpůrců TGY9X ji má, posrala se jim tak, že spadli aby mohli zodpovědně prohlásit, že je to šmejd. Myslím, že nikdo. Mě se naopak zdá, že uvnitř je zpracovaná docela akceptovatelně. Akorát ten originál VF modul mě moc nenadchl, tak jsem ho i s nepoužitým příjmačem věnoval kamarádovi gratis. Nová Dacie Tě z místa A do místa B odveze stejně jako novej Mercedes. Sice bez přidané hodnoty, ale doveze. A toho, že bych s Dacií nedojel, se vůbec nebojím.... Tečka.
zdzd

#119 Příspěvek od zdzd »

TomasC píše:Takže zde očekávám solidní odpověď od uživatelů:
dokken
coro
Jmalik
KarelSkala
zdzd

OK.

Dobře před měsícem jsem si dal závazek, že se k Turningy nebudu vyjadřovat a taky se nevyjadřuji. Stejně tak nikam netahám Futabu.

Když se podíváš tak jsem se jen ve vláknu o výběru TX jen zeptal coro na update software, protože na jednu stranu volá po opensource a na druhou svého Multiplexe neupdatoval ani o ty oficiální.

Ať dělám co dělám, ať napíšu co napíšu, vždycky někdo přiběhne s mými "útoky na Turningy a obhajobou Futaby". I když je v řeči třeba jen obecné použití opensource bez ohledu na zařízení. Stačí si jen projít třeba toto vlákno.

Přitom jsem slovo turningy snad ani letos nepoužil a Futaba jen tam, kde byla přímo v řeči.

Lidi si nalinkovali určitá spojení a pořád na tom staví. I když se snažím nedávat příčinu.
dokken

#120 Příspěvek od dokken »

Reaguju na blbosti předřečníků, nebo se vyjadřuju tam, kde k tomu můžu něco říct..pravda je i ta, že můžu ubrat do budoucna na razanci, ale jinak na tom nehodlám nic měnit. Faktem je i to, že mám zvýšenou averzi na řekněme fotrovské mravokárání od určitých zdejších identit.
Další důvod je ten, že můj byznys je úzce spjat s asijskými výrobci a jsem alergický na určité zakořeněné názory. Takže mě neserte :mrgreen:
Ale jinak bych z toho zas extra kovbokjku nedělal :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“