Nový motor Palička 2026/3500 kv

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

#106 Příspěvek od graup15 »

Skorpion píše:To máš opravdu jen pocit, protože cena motoru je jen jedna z věcí, které řešíš. Jestli bude stát o litra víc, koho to zajímá. Vem si, co se ušetřilo na baterkách z dob NiXx, to by ten motor mohl stát dvojnásobek a celková cena by byla stejná.
Petr

No nevím, nevím..jestli by dvojnásobná cena nikoho nezajímala...
Předesílám...mám všechny kompozity rád, ale F5B je kraksna co létá de fakto jen rychle...nic víc to pořádně neumí. (Nepočítám F5F tam už např BackFire pokud se nepřeloží pohonem a baterkou létá v termice už velmi slušně)
Takže pokud to takhle pújde dál se zdražováním...dost lidí si rozmyslí, za co prašule utratí..(netýká se samozřejmně lidí co si pětilitrem zapalují cigáro)
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Skorpion »

Cena motoru je fakt "zanedbatelná část", třeba jsem měl štěstí, ale za tu dobu co létám se mi rozletěla jen převodovka od Neue. Jinými slovy mě přijde spolehlivost motorů velmi vysoká. Špička nějaké ceny neřeší, to je ve všech kategoriích a zbytek létá s modelem, dokud to je jen trochu možné. Ani jsem žádný motor nezničil nárazem do země :) Asi štěstí :)

F5B létá zatraceně rychle a to je asi to co na tom lidi táhne. Na termiku si koupím Jčko, ale tak to je snad jasné každému, kdo má o modelařině tušení.
Petr
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od TomasC »

graup15 píše: F5B je kraksna

:D
Jsou ZÁVODNÍ stroje a jsou rekreační modely.
JMalik

#109 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:............. F5B je kraksna co létá de fakto jen rychle....

Ale právě proto jsem si to třeba pořídil a vyžaduji od toho taky ten hraniční výkon (příkon). Nezajímají mě už závody, ale velmi rád si s tím polétám. :wink:
graup15

#110 Příspěvek od graup15 »

TomasC píše:
graup15 píše: F5B je kraksna

:D
Jsou ZÁVODNÍ stroje a jsou rekreační modely.

To je fakt..:-) :-)
graup15

#111 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
graup15 píše:............. F5B je kraksna co létá de fakto jen rychle....

Ale právě proto jsem si to třeba pořídil a vyžaduji od toho taky ten hraniční výkon (příkon). Nezajímají mě už závody, ale velmi rád si s tím polétám. :wink:

Možná by to chtělo přejít na turbínu..ta létá ještě rychleji..o dost rychleji :-) :-)
JMalik

#112 Příspěvek od JMalik »

Silueta Surprise je zase podstatně hůř vidět, hlavně když to letí v pohledu přímo zepředu, nebo se díváš na ocas :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“