Včera jsem si dal den, kdy si budu hrát jen s módem Horizon a tady mám pár poznatků.
1. natáčet video a zároveň lítat nejde! Musím někoho ukecat.
2.
Normál vrtulník má tendenci se sám stabilizovat do horizontu jako koaxiál. Prostě pustím kniply a helina se ihned vrátí do visu. Parádička. Nastavil jsem si, aby se to nevracelo moc rychle a taky, aby ta stabilizace nebyla tak silná, takže jsem do toho mohl kniply více sahat. Výsledek byl, že let byl krásně plynulý a hladký. Dokonce mě přepadla touha na helinu dát kabátek jako maketku

Krom pro maketáře si to dovedu představit super pro začátečníky. Zvednout vrtulník od země a potom si hrát a v případě zmatku jen pustit kniply (krom kolektivu).
3.
Normál a Invert všechno fungovalo stejně jako u předchozího režimu až na to, že když jsem otočil helinu a pustil kniply, tak se mi srovnala v invertu a začala viset. V předchozím režimu by se přetočila zpátky do normálu. Pro mě jako zkušenějšího je tento reim lepší, protože nechci, aby se mi srovnával do normálu, ale chci, aby se srovnal tam kde to má nejblíž. Chápu ale, že pro začátečníky by zavisení v invertu nemuslo znamenat klid v duši
4.
Akro s kolektivemJo tak tady jsem se fakt vyřádil a vymlátil mraky baterek. Funguje to stejně jako přechozí, takže srovná do toho co má nejblíž, ale navíc dá kolektiv směrem od země. Je tam takový posuvník, kterým si můžu nastavit kolik kolektivu chci, aby v případě zapnutí toho Horizon režimu dal. No, trochu jsem to přehnal a natavil jsem kolektiv na plno. Ani nevím na co jsem myslel, když jsem to nastavoval. Každopádně jsem si tak padal vrtulníkem po ocase dolů a zapnul Horizon. To byla taková rána, že jsem myslel, že se mi vrtulník rozletí. Prostě najednou plný kolektiv a cyklika a helina se srovnala a vystřelila nahoru. Zjistil jsem, že jsem dal 14° kolektiv a tak se nebylo čemu divit. Když jsem ho ale stáhnul, tak to bylo o dost lepší. Srovnalo se to velice rychle, ale stoupání mám teď takové, že stoupá, ale ne jako raketa

Zajímavé je, když padám poocase, tak jednou to jde do ivnertu a stoupá a podruhé zase do normálu a zase stoupá. Záleži prostě na tom, co má blíž aktuální pozici, aby ta záchrana byla co nejrychlejší. Jak jsem blnul, tak mě to včera jednou zachránilo helinu. No co, blbnul jsem... ale děsně mě to bavilo