HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
boZZda

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#106 Příspěvek od boZZda »

buki píše:Dá se napájet z HC3-SX ,když do něj přivedu napájení přijímač? Koukám kabely co jdou na křidélka a výškovku jsou normálně trojité. Tak by to mělo jít, ale raději se ptám.

Můžeš si vybrat kam dáš napájení. Mezi přijímačem a HC3 to jde přes ty kabely jak říkáš. Je to na tobě.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
boZZda

#107 Příspěvek od boZZda »

Mám taky regulátor Roxxy, ale raději bych se o něm bavil ve vláknu Roxxy regulátory a ne v HC3.SX. Teď tady byl dotaz na HC3 a málem probublal kvůli regulátorům.

Prosím založte nové vlákno!

Díky
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#108 Příspěvek od buki »

boZZda píše:
buki píše:Dá se napájet z HC3-SX ,když do něj přivedu napájení přijímač? Koukám kabely co jdou na křidélka a výškovku jsou normálně trojité. Tak by to mělo jít, ale raději se ptám.

Můžeš si vybrat kam dáš napájení. Mezi přijímačem a HC3 to jde přes ty kabely jak říkáš. Je to na tobě.

Vybrat si nemůžu jelikož mám přijíjač 7 kanál a je plnej.Proto to potřebuji přes ty kabely z HC3.Takže vlastně do přijímače půjde proud dvouma.
Honzabr

#109 Příspěvek od Honzabr »

Správně ,dokonce to výrobce dost "nekompromisně" doporučuje.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od pkotatko »

U HC je možno stáhnout nastavení a třeba ho poslat mailem. Takže další možnosti jsou otevřené....
Stejně jako u V-Stabi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda

#111 Příspěvek od boZZda »

buki píše:Vybrat si nemůžu jelikož mám přijíjač 7 kanál a je plnej.Proto to potřebuji přes ty kabely z HC3.Takže vlastně do přijímače půjde proud dvouma.

Tak tedy v takovém případě máš dvě možnosti.

1) kabel "plynu" z regulátoru je zároveň BEC
2) když kabel "plynu" nemá na starosti napájení, tak dáš napájení místo 4. serva cykliky do HC3-X, které nepoužíváš.

Napájení přijímače půjde přes ty dva kabely (křidélka, výškovka). V pohodě to bude stačit, protože se z přijímače nic nenapájí.
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#112 Příspěvek od buki »

boZZda píše:
buki píše:Vybrat si nemůžu jelikož mám přijíjač 7 kanál a je plnej.Proto to potřebuji přes ty kabely z HC3.Takže vlastně do přijímače půjde proud dvouma.

Tak tedy v takovém případě máš dvě možnosti.

1) kabel "plynu" z regulátoru je zároveň BEC
2) když kabel "plynu" nemá na starosti napájení, tak dáš napájení místo 4. serva cykliky do HC3-X, které nepoužíváš.

Napájení přijímače půjde přes ty dva kabely (křidélka, výškovka). V pohodě to bude stačit, protože se z přijímače nic nenapájí.

Dík.Je mi jasná ta druhá možnost,jelikož mám BEC a plynem z reglu nic nenapájím.
boZZda

#113 Příspěvek od boZZda »

Tím pádem máš vyřešeno :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#114 Příspěvek od buki »

Tak jak je to zapojení serv na 120° správně?
V trimech a mixech je to pokaždé jinak.Dík
Přílohy
cyklika1.PNG
cyklika.PNG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od pkotatko »

Záložka TRIM je dobře.
buki

#116 Příspěvek od buki »

pkotatko píše:Záložka TRIM je dobře.

Díky
boZZda

#117 Příspěvek od boZZda »

Mají to špatně a už jsem jim to říkal.
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#118 Příspěvek od boZZda »

Včera jsem si dal den, kdy si budu hrát jen s módem Horizon a tady mám pár poznatků.

1. natáčet video a zároveň lítat nejde! Musím někoho ukecat.
2. Normál
vrtulník má tendenci se sám stabilizovat do horizontu jako koaxiál. Prostě pustím kniply a helina se ihned vrátí do visu. Parádička. Nastavil jsem si, aby se to nevracelo moc rychle a taky, aby ta stabilizace nebyla tak silná, takže jsem do toho mohl kniply více sahat. Výsledek byl, že let byl krásně plynulý a hladký. Dokonce mě přepadla touha na helinu dát kabátek jako maketku :)
Krom pro maketáře si to dovedu představit super pro začátečníky. Zvednout vrtulník od země a potom si hrát a v případě zmatku jen pustit kniply (krom kolektivu).

3. Normál a Invert
všechno fungovalo stejně jako u předchozího režimu až na to, že když jsem otočil helinu a pustil kniply, tak se mi srovnala v invertu a začala viset. V předchozím režimu by se přetočila zpátky do normálu. Pro mě jako zkušenějšího je tento reim lepší, protože nechci, aby se mi srovnával do normálu, ale chci, aby se srovnal tam kde to má nejblíž. Chápu ale, že pro začátečníky by zavisení v invertu nemuslo znamenat klid v duši :wink:

4. Akro s kolektivem
Jo tak tady jsem se fakt vyřádil a vymlátil mraky baterek. Funguje to stejně jako přechozí, takže srovná do toho co má nejblíž, ale navíc dá kolektiv směrem od země. Je tam takový posuvník, kterým si můžu nastavit kolik kolektivu chci, aby v případě zapnutí toho Horizon režimu dal. No, trochu jsem to přehnal a natavil jsem kolektiv na plno. Ani nevím na co jsem myslel, když jsem to nastavoval. Každopádně jsem si tak padal vrtulníkem po ocase dolů a zapnul Horizon. To byla taková rána, že jsem myslel, že se mi vrtulník rozletí. Prostě najednou plný kolektiv a cyklika a helina se srovnala a vystřelila nahoru. Zjistil jsem, že jsem dal 14° kolektiv a tak se nebylo čemu divit. Když jsem ho ale stáhnul, tak to bylo o dost lepší. Srovnalo se to velice rychle, ale stoupání mám teď takové, že stoupá, ale ne jako raketa :) Zajímavé je, když padám poocase, tak jednou to jde do ivnertu a stoupá a podruhé zase do normálu a zase stoupá. Záleži prostě na tom, co má blíž aktuální pozici, aby ta záchrana byla co nejrychlejší. Jak jsem blnul, tak mě to včera jednou zachránilo helinu. No co, blbnul jsem... ale děsně mě to bavilo :twisted:
bavarianDemon 3X a 3SX
RomanAll

#119 Příspěvek od RomanAll »

pro me jako zacatecnika naprosta bomba, sice se naucim packovat pozdeji, ale bude vice radosti z litani bez padu :wink:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od pkotatko »

Mám tam taky nastavený kolektiv naplno. Ale používám jen 11°. 14°to už je divočina.
Nastavil jsem to proto, aby byla rezerva když zazmatkuju nad zení. Prostě může být situace kdy helina jde k zemi jak šutr a v tom případě rychlé srovnání a vystřelení nahoru ti ji zachrání. Zrovnatak Gain pro Horizon mám na 100% ze stejného důvodu. Funguje to moc dobře.
Ono něco jiného je když si s tím hraješ a zapneš to. Přitom vlastně očekáváš tu reakci a jsi na to připraven. Něco jiného je když to opradu použiješ v nouzi nejvyšší k záchraně heli. Já jsem nadšen. Beze strachu jdu zkoušet věci co bych jinak rozhodně nedal. A ejhle ono to jde. A když se mi zapletou ruce... Mám kouzelný vypínač.... :wink:
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“