Nabíjení vysílačových Akku

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
draceq
Kontaktovat uživatele:

Re: nabíjení vysílačových Akku

#106 Příspěvek od draceq »

Vratislav Kocinec píše: Osobně bych koupil nový origo pack 1500 mah, než dávat lipo a nějaký diody a doufat že některá neodejde.

No jo, jenže sehnat u nás origo pack pro DX6 je dost prasárna. Spektrum ji sice prodává, ale za 30 dolarů, s kapacitou jedině 600mAh. Což při tom, jaký je DX6 žrout... Já mám aktuálně 1800mAh.

Krom toho - brát to tak, že by mohla odejít dioda na baterce, tak to už se můžu strachovat, že mi odejde kterákoliv součástka na desce v TX... BTW - pro sichr jsou ty diody párované...
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Vratislav Kocinec

#107 Příspěvek od Vratislav Kocinec »

draceq píše:
Vratislav Kocinec píše: Osobně bych koupil nový origo pack 1500 mah, než dávat lipo a nějaký diody a doufat že některá neodejde.

No jo, jenže sehnat u nás origo pack pro DX6 je dost prasárna. Spektrum ji sice prodává, ale za 30 dolarů, s kapacitou jedině 600mAh. Což při tom, jaký je DX6 žrout... Já mám aktuálně 1800mAh.

Krom toho - brát to tak, že by mohla odejít dioda na baterce, tak to už se můžu strachovat, že mi odejde kterákoliv součástka na desce v TX... BTW - pro sichr jsou ty diody párované...

Pokud vim, tak se bavíme o XSUKK a ta má DX 7. Tam je hotový origo pack. Bát se že něco odejde patří k modelařině. Dělám v zemědělství, Vyrábim různé stroje, a dělat sichr pro sichr který sichruje něco, z toho už jsem vyrostl. Když je originál součástka, jdu a koupim a mám klid.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od arda1 »

TO coro - jistě je to účinný tavidlo. To nepopírám - jen je zbytečný s ním pájet( i s ohledem na cenu) vše. Na kabely a konektory stačí s přehledem MTL 401 za podstatně příznivější cenu. To zavzlínání při použití vysoce aktivního tavidla hrozí právě u "amatérů" (prosím nebrat niktero hanlivě - jen beru v potaz páječky co většinou maj)- kteří právě z důvodu mizerného výkonu na hrotu musejí dlouho prohřívat spoj a pak se diví že maj kabel k reglu(třeba) za konektorem cenťák dva tvrdej jako štolverk. Radek
ICQ 638556901
draceq
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od draceq »

Vratislav Kocinec píše:Pokud vim, tak se bavíme o XSUKK a ta má DX 7.

To jo, ale ptala se, jak to provést, aby tam mohla dát lipolku, protože ji štve dlouhé nabíjení NiMH. Tak jsem nastínil své provedení s dotazem, jestli to nemá nějaké zásadní mouchy (nemůžu vědět všechno, víc hlav víc ví).

Ovšem tak jako tak - vysílačovou Li-pol si moc nepomůže, protože ty se nabíjí taky ideálně na 0,2C - jinak ztvrdnou a mají pak strmý propad vybíjecí křivky na konci... Čili je to řešení pro případy, že tam z nejakého důvodu majitel NiMH dávat vyloženě nechce nebo nemůže.

Suma sumárum souhlasím, že v jejím případě než tam něco bastlit, raději originál. Ale třeba je to holka šikovná :D
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od xsukk »

draceq píše:
Vratislav Kocinec píše:Pokud vim, tak se bavíme o XSUKK a ta má DX 7.

To jo, ale ptala se, jak to provést, aby tam mohla dát lipolku, protože ji štve dlouhé nabíjení NiMH. Tak jsem nastínil své provedení s dotazem, jestli to nemá nějaké zásadní mouchy (nemůžu vědět všechno, víc hlav víc ví).

Ovšem tak jako tak - vysílačovou Li-pol si moc nepomůže, protože ty se nabíjí taky ideálně na 0,2C - jinak ztvrdnou a mají pak strmý propad vybíjecí křivky na konci... Čili je to řešení pro případy, že tam z nejakého důvodu majitel NiMH dávat vyloženě nechce nebo nemůže.

Suma sumárum souhlasím, že v jejím případě než tam něco bastlit, raději originál. Ale třeba je to holka šikovná :D

To si piš, že jsem :D :roll:
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
arda1
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od arda1 »

Já teda nevím ale pro kámoše jsem tady na bazaru koupil DX7 cca rok a třičtvrtě starou s origo packem- no až jsem se divil jak dlouho baterky držely bez nabití - takže asi kus od kusu. Kdyby je měnil pak mu doporučím jedině Eneloopy. Radek
ICQ 638556901
Vratislav Kocinec

#112 Příspěvek od Vratislav Kocinec »

To je dobře že je XSUKK HOLKA ŠIKOVNÁ. Taky mám manželku co mi jezdí traktorem, nahrabuje seno a kydá hnůj u kravek. Málo je takových šikulek.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od arda1 »

Nepochybuji že jsi holka šikulka. Ale přece jen sletovat pack i byť z malých AA chce trošku praxe a vhodný "vercajk" - kdybych měl vyprávět co já už v životě viděl packů prý od "profíka" - no škoda mluvit. Takže klidně pisni a domluvíme se a nebo ti někoho co vím že odvede práci na 100% doporučím. Radek
ICQ 638556901
xsukk
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od xsukk »

arda1 píše:Nepochybuji že jsi holka šikulka. Ale přece jen sletovat pack i byť z malých AA chce trošku praxe a vhodný "vercajk" - kdybych měl vyprávět co já už v životě viděl packů prý od "profíka" - no škoda mluvit. Takže klidně pisni a domluvíme se a nebo ti někoho co vím že odvede práci na 100% doporučím. Radek

Jasně, dělala jsem si srandu. :-) Díky za nabídku. Zatím ještě nějakej čas počkám...
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550
Ali

#115 Příspěvek od Ali »

Tak jsem nechtě otestovala svou baterii v DX7. Originál baterie. Nabila jsem ji proudem 0,2A (asi 9hod nabíjení přes noc). Napětí baterie po nabití 11,2V. Dodaná kapacita 1100mAh.
Ráno jsem si s vysílačkou asi 0,5hod. hrála. Nastavování apod.
Večer jsem zkoušela nastavení FUNCUBa (zkoušky serv a motoru) asi necelou hodinu.
Pak jsem model uklidila a vysílačku položila na stůl a nevšímala si jí. Asi tak v 21hod.
Ráno v 4:30 mě probudilo pípání vysílačky, že má slabou baterii (ukazovala 9V).
Neřeším, že jsem jí zapomněla vypnout, stalo se, ale počítám li dobře, tak vydržela v provozu na jedno nabití celkem 9 hod.
Zatím mi vždy baterie vydržela dlouho, ale nikdy jsem nepočítala kolik je to hodin čistého času.

Doplnění: Nabití takto vybité baterky mi trvalo proudem 0,2A 726min (zase přes noc) a dodaná kapacita 1477mAh. Nabíječka vypnula sama na delta peak, i když nabíjím přes konektor vysílačky.
RC DX7, Graupner MX20, FOX 1800, FUNCUB, B-17, P-51, DC7
jag42

#116 Příspěvek od jag42 »

xsukk a Ali - moc šikovný holky - opravdu smekám, jen tak dál . Je tady na fóru kupa kluků, které strčíte do kapsy! :wink:
PB-KRAK
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od PB-KRAK »

Ahoj. jeden začátečnický :-)
Nabíjím vysílač AURORA 9 s originálním akupakem šestičlánek NIMH 1300mAH, nabíjím ho origo síťovou nabíječkou pro vysílač CG-S42 a podle manuálu nabíječky i manuálu vysílače má nabíjení trvat cca 19 hodin. Nabíječka dává 80mA. Nabíjení signalizuje červená dioda.
Až sem všechno jasný...ale ta dioda zhasne podstatně dřív než za těch cca 19hodin. znamená to,že je nabito a můžu nabíječku odpojit?
Dioda zhasne po cca 2-3hodinách a vysílač je podle displeje nabitý na 100%. Po takovém nabití vydrží v kuse zapnutý cca 2 hodiny..

díky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od jyrry »

Zkus to nechat pres noc, i kdyz dioda zhasne, pak zkus jak dlouho to vydrzi.
jyrry.webnode.cz
PB-KRAK
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od PB-KRAK »

diky..prave to mam zapnutý podle návodu a uvidím,jestli to bude mít nějakej vliv.
nevím,jestli je ta výdrž 100-120minut na tuhle baterku dostatečná nebo jestli někomu vydrží AURORA s tímhle akupakem víc. Zatím mi to stačí ale pak pro létání na celý den třeba v termice by to bylo asi málo a chtělo by to přejít na LiPOLku
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od jyrry »

Eclipse s aku 1600mAh mi vydrzela cca 4-5 hodin provozu, pro srovnani. Zkus to nabit pres noc a uvidis, pak se to da resit dal.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“