Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Odpovědět

Přesouvat vlákna s nečitelným názvem

Anketa končí za ned 04.03.2012 17:37

ANO
57
57%
NE
21
21%
Je mi to jedno
22
22%

Celkem hlasů: 100

Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa

#106 Příspěvek od jyrry »

no taky mne to pri psani zpomalilo a musel jsem na to vic premyslet ... :-)

nechapu tu zast proti nepouzivacum nabodenicek, to mi spis vadi nepouzivaci ochlupene koule mezi usima .... tech je tu taky dost, dejte je taky na pranyr.... neco jako "sebrane hvezdne vyroky a duely" nebo tak nejak ...
jyrry.webnode.cz
zdendaK

#107 Příspěvek od zdendaK »

:P to bývalo , když byly chlupy mezi ušima...to mi spis vadi nepouzivaci ochlupene koule mezi usima. to je dobrá hláška. :lol:
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že zde nejde o nějakou zášť.

Já osobně zastávám "coderský názor", že text/cod se násobně častěji čte než píše. To platí obzvlášť pokud pracuje více lidí na stejném projektu. To, že si jeden usnadní práci, přinese pak ztrátu času ostatním a kumulativně více. Ano, nemusí mu na tom záležet. :oops:

Jde o to, že psát s gramatiky a s diakritikou je správně. Bez ohledu na jazyk.

A OPAKUJI, jde o text v názvu, který vidí nejvíce lidí, objevuje se v titulku stránky, je vidět v nejnovějších příspěvcích, atd..
Je to opravdu tak nepřekonatelné zdržení napsat to správně???
AR1
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od AR1 »

jyrry píše:nechapu tu zast proti nepouzivacum nabodenicek, ...

Protože to není normální, normálně se píše a následně i čte text s diakritikou. Takže tak jak píšeš ty je to pro mě docela nepříjemně čitelný.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JMalik

#110 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:.............

Aprocmastedyvadresemailutolikkratkychnabodenicek?

Je to fakt s tím šetřením. Na co bych mačkal mezerník.
Nechcete na to taky přejít :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od mihlit »

JMalik píše:Aprocmastedyvadresemailutolikkratkychnabodenicek?

Tady se ale pletou dvě věci. První je lenost/pohodlnost lidí, kterým se nechce diakritiku používat, protože je to nebaví/zdržuje. Sem by patřila i tvoje narážka na vynechávání mezer. Pak je ale druhá skupina, která nepoužívá diakritiku, protože to nejde a nebo úsilí nutné k tomu ji použít je extrémní. Zavedení povinnosti používat diakritiku by pro tu druhou skupinu byla dost velká buzerace. Sám mám telefon, který mi plně vyhovuje, umí spoustu věcí. Jeho slabina je ale čeština. Kupovat si kvůli pravidlům fóra druhý telefon a nosit při tom oba (těžko bych s jiným telefonem ovládal server na dálku a další funkce) je dost... nepraktické. Sám tu mám několik příspěvků, kde některé z nich jsou bez diakritiky. Ty jsou napsané z telefonu. Nebylo to moji leností.

Nezapomínejte tedy, že lenost není jediný důvod, proč někdo nepoužívá diakritiku. :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od TomasC »

mihlit píše:Nezapomínejte tedy, že lenost není jediný důvod, proč někdo nepoužívá diakritiku. :wink:

Souhlas, ale vztahuje se to i na text v názvu, který vidí nejvíce lidí, objevuje se v titulku stránky, je vidět v nejnovějších příspěvcích, atd..
Homer.Simpson

#113 Příspěvek od Homer.Simpson »

TomasC píše:
mihlit píše:Nezapomínejte tedy, že lenost není jediný důvod, proč někdo nepoužívá diakritiku. :wink:

Souhlas, ale vztahuje se to i na text v názvu, který vidí nejvíce lidí, objevuje se v titulku stránky, je vidět v nejnovějších příspěvcích, atd..

Od zalozenia tohoto vlakna zakladam len temy, s nazvom s diakritikou :wink:
Ale prispevky budem nadalej pisat bez nej...teda pokial mi z toho nebude hrozit BAN.V takom pripade by som sa s tym nejako zmieril a zacal by som pisat s nou... :(
To vazne neviete citat text bez diakritiky?Ja citam akykolvek text spontane, ci je s, alebo bez.Proste aj ked je bez diakritiky, tak ho v hlave citam s nou...Kolko krat sa mi stane, ze si ani nevsimnem, ze text nema diakritiku :D
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
zdekar

#114 Příspěvek od zdekar »

Přesně tak. :) To co čtu, tak se mi v hlavě automaticky překládá do diakritiky. :) Stejně tak při slovenštině. Očima čtu písmenka, v hlavě se mi to překládá a v duchu si to předříkávám v češtině :D

Tostimvynechanimmezersamozrejmetakyjdeprecist,jentochcetrochuvicusilianebocistrychle,jelikozmozeksitozpracujedobre. Jen to samozřejmě vypadá divně. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od jyrry »

TomasC píše:....... jde o text v názvu, ......

no o tom se neprudim, to je jasne
mimo to uz predevcirem jsem psal ze i v textu kdyz behem psani (a obvykle i autokontroly pred palbou) zachytim viceznacnost vyrazu bez nabodenicek, doplnim je aby to melo spravny vyznam
viz "pouzivat ochlupenou kouli mezi usima" - o to se snazim, pokousim se snazit, usiluji..... :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:
jyrry píše:.............

Aprocmastedyvadresemailutolikkratkychnabodenicek?

Sezen mi klavesnici kde je "i" bez te tecky a budu tak psat. Pripadne pouziju svuj alias jyrry@cbcnet.cz , myslim ze je stale aktivni :-)
jyrry.webnode.cz
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#117 Příspěvek od rampa_mckvak »

Furt dokola. Pokud někdo píše z mobilu a upozorní na to,(omluví se, jak kdo chce), tak nic proti. Už jsem to tu párkrát takhle četl a cením si toho. Jenže diskuze na fóru, nebo jakákoliv odpověď, nebo otázka není přece smskování. Řeči o "přepnutí se" na text bez diakritiky jde jen u někoho, nebo na malou chvíli, či pouze na kratší text. Ti starší co takhle píší jsou opravdu "dobrým" příkladem pro ty mladší. Ať už čtete knihu, noviny, časák, články na netu, smlouvy... to vše je také bez diakritiky? Asi by se vám to moc nelíbilo, že jo. A na druhou stranu svou leností "nutíte" ostatní se tím prokousávat. Hlavně zde nikdo nevykřikujte že, nikdo nikoho tady do ničeho nenutí a že, čtete anglický knížky a jste bez problému :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
zdekar

#118 Příspěvek od zdekar »

Zrovna ted ctu jednu anglickou knizku :lol:

Takze staci tedy napsat jakykoliv prispevek s uvedenim (viz nize) a je vse v poradku. Hlavne ze se to vyjasnilo.

(tento prispevek byl napsan z mobilu)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Kissman »

dej si to do podpisu... :lol: vy jste ale pakonove :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
JMalik

#120 Příspěvek od JMalik »

zdekar píše:Zrovna ted ctu jednu anglickou knizku :lol:

Takze staci tedy napsat jakykoliv prispevek s uvedenim (viz nize) a je vse v poradku. Hlavne ze se to vyjasnilo.

(tento prispevek byl napsan z mobilu)

Stačí to tak.
Název vlákna piš s diakritikou.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“