Graupner MC-20 HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zz
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MC20

#106 Příspěvek od zz »

To je divné... :? a myslis Graupner/jr, nebo sj?
www.rckozmodrom.com
xia

#107 Příspěvek od xia »

graupner mc 20 sj
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jyrry »

xia píše:graupner mc 20 sj

Kdybys to rovnou dal do tohoto vlákna...
jyrry.webnode.cz
Lark

#109 Příspěvek od Lark »

xia píše:Zdravím,pokouším se napípat do vysílače elektrovětroně se čtyřservovým křídlem a nedaří se mi.Už u toho sedím dva dni a nic.Dostanu se k pojmenování letových režimů a když chci k těmto režimům přiřadit vypínače tak už to nejde.Jaké režimy se používají(nemám ambice na závodní létání),kolik a kam se vychylují směrovka,výškovka,křidélka,klapky.

Už se to tady probíralo v několika vláknech, ale nemůžu to najít. Najdeš to ale v manuálu. Je tam jen jeden chyták, že pokud chceš použí 3-polohový přepínač pro přepínání tří režimů, nesmíš ho přiřazovat na A nebo B, ale až na C,D,E. Pak to funguje dobře. Pokračování když tak až večer.
Golfista

Re: Graupner MC-20 HOTT 12/12

#110 Příspěvek od Golfista »

Mám dotaz na experty v programování.
Chci nastavit 6-tiservové křídlo. To jde snadno a křidélka fungují normálně. Všechny 4. Ale jde mi o to, mít možnost 2 vnitřní, počas letu vypnout nějakým vypínačem. Aby fungovali dál jako klapky a brzdy, ale jako křidélka byli nečinné. Jaké mám možnosti u MC-20 Hott?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Lark

#111 Příspěvek od Lark »

Trochu ti nerozumím. Napřed píšeš o 2 vnitřních, a pak aby nefungovaly jako křidélka. Klapky nejblíž k trupu používáš i jako křidélka, nebo jak to vlasně máš?
pepin

#112 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Trochu ti nerozumím. Napřed píšeš o 2 vnitřních, a pak aby nefungovaly jako křidélka. Klapky nejblíž k trupu používáš i jako křidélka, nebo jak to vlasně máš?

asi to myslí, jako když u 4 servového křídla si mužeš i klapky mixnout ke křidélkum taky jako křidélka nějakým přepínačem.
Lark

#113 Příspěvek od Lark »

Tak s tím zkušenost nemám. :D Ale myslím, že by to mělo jít nastavit přes samostatný mix, kde by se mixovala křidélka do těch klapek a nastavila se nulová výchylka v celém rozsahu křidélek.

Edit: Manuál str.205...
Golfista

#114 Příspěvek od Golfista »

Myslel jsem, mít jedno křidélko ovládané dvěmi servy a vztlakové klapky normálně, každé jedním servem. T.j. 4 serva na křidélka a 2 na vztlaky. Ale mít možnost dvě křidélka vypnout a řídit jenom dvěma a ne čtyřma, při zachování jejich (namixované) funke klapek. Pro let v termice, kde nepotřebuji účinnost celého křidélka.
Nevím jestli je tohle vysvětlení srozumitelnější.
3,6.jpg
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Lark

#115 Příspěvek od Lark »

Jo tomu už rozumím, ale jak to naprogramovat si nejsem jistý. Možná by to šlo přes další fázi letu. Určitě k tomu bude potřeba 6 kanálů. 2 vnější křidélka, 2 vnitřní křidélko/klapky a 2 klapky. To ovládání vnitřních křidélko/klapek budeš muset mixovat z vnějších křidéle a klapek. V přidané fázi přiřadit další virtuální přepínač a pomocí mixů upravit výchylky těch středových křidélko/klapek. Přesný postup ti ale nedám, protože jsem nic takového zatím nenastavoval. Určitě by to ale mělo jít.
Zbyn22

#116 Příspěvek od Zbyn22 »

Lark píše:Jo tomu už rozumím, ale jak to naprogramovat si nejsem jistý. Možná by to šlo přes další fázi letu. Určitě k tomu bude potřeba 6 kanálů. 2 vnější křidélka, 2 vnitřní křidélko/klapky a 2 klapky. To ovládání vnitřních křidélko/klapek budeš muset mixovat z vnějších křidéle a klapek. V přidané fázi přiřadit další virtuální přepínač a pomocí mixů upravit výchylky těch středových křidélko/klapek. Přesný postup ti ale nedám, protože jsem nic takového zatím nenastavoval. Určitě by to ale mělo jít.

Mám nastavenou spolupráci klapek a křídelek, není to problém přes Wings Mixer, pokud jej chceš jen pro termiku, pak doporučuji nastavit skutečně více letových režimů-fází. Jakmile člověk pochopí logiku programování, tak to jde celkem rychle, včetně snap-flaps apod.
F3X Scary, MC, Viking2 E
T18 SZ
pepin

#117 Příspěvek od pepin »

Golfista píše:Myslel jsem, mít jedno křidélko ovládané dvěmi servy a vztlakové klapky normálně, každé jedním servem. T.j. 4 serva na křidélka a 2 na vztlaky. Ale mít možnost dvě křidélka vypnout a řídit jenom dvěma a ne čtyřma, při zachování jejich (namixované) funke klapek. Pro let v termice, kde nepotřebuji účinnost celého křidélka.
Nevím jestli je tohle vysvětlení srozumitelnější.
3,6.jpg

Jak to dopadlo, vyřešil jsi to nějak?, já MC 20 nemám, tak tady nechci rozumbradovat, ale páč jsem i o ní vcelku vážně do budoucna uvažoval, jako o levnější variantě oproti jeti 16 , tak by mě vcelku zajímalo, jestli tam to 6 servové křídlo je vubec v nabídce osazení variant křídla.

pokud ne a je tam pouze 4 servové křídlo, tak si myslím---a ted právě rozumbraduji, že by to 6 servové křídlo mohlo jít vyřešit přez volné mixy--klapky a vnitřní křidélka nastavit jako 4 servové křídlo a vnější křidélka přimixnout právě přez volné mixy a vnitřní křidélka pak zase přez volné mixy přepínačem vyresetovat pro funkci křidélek--aby fungovali po přepnutí pouze jako klapky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:... by mě vcelku zajímalo, jestli tam to 6 servové křídlo je vubec v nabídce osazení variant křídla....

MX-20 nabízí až 8-servové křídlo (manuál str. 156), stejně tak MC-20 (manuál str. 179).
http://www.graupner.de/mediaroot/files/ ... T_en.1.pdf
jyrry.webnode.cz
pepin

#119 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:MX-20 nabízí až 8-servové křídlo (manuál str. 156), stejně tak MC-20 (manuál str. 179).
http://www.graupner.de/mediaroot/files/ ... T_en.1.pdf

tak to pak opravdu netuším, co tu řeší za problémy :D

se mi ten graupner za ty prachy líbí, jen jsem trochu naprdlej z toho krabicového provedení, jak pixla od jogurtu :( to je mi opravdu líto
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od jyrry »

na to se nekouká, tím se řídí éra :-P
ona ta JETIovská kysna na řízení bagru taky není žádná nádhera... :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“