Jaké OSD

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
johny107

Re: Jaké OSD

#106 Příspěvek od johny107 »

Tak uz som na to kapol,len taka malichernost.
Pozrel som si par videi a vacsinou na vsetkych som videl odpocitavanie mAh po 1mAh..
No u tejto novej verzii 2.01 musim tocit neviem kolko s motorom aby sa to odlepilo od nuly.
Proste ma to ratanie po 0,1Ah Cize mi to vobec nepreskocilo z 0 aj ked som skusal
tocit miestami aj plny plyn z motorom, cez 40A..
Takze je to OK.Treba dlho tocit s motorom aby tam daco skocilo..
johny107

#107 Příspěvek od johny107 »

Poradi niekto,mam cyclop storm osd a trapim sa s nastavenim prepinaca pre RTH.
Prepinanie medzi manualom a pa autopilotom mi funguje bez problemov len ten rth rezim sa mi nijak nezobrazuje.Skusal som na turnigy 9xr zadat hodnoty od -125 po plus 125 a stale nic. Musim mat k tomu nastaveniu pritomny gps signal?
sobi

#108 Příspěvek od sobi »

Neviem, ako to ma Storm OSD, ale Arkbird na aktiváciu RTH potrebuje GPS fix. resp. na OSD svieti, že je RTH aktivované aj bez GPS, ale jednotka sa správa, ako keby bola v balance móde.
skiner

#109 Příspěvek od skiner »

johny107 píše:Poradi niekto,mam cyclop storm osd a trapim sa s nastavenim prepinaca pre RTH.
Prepinanie medzi manualom a pa autopilotom mi funguje bez problemov len ten rth rezim sa mi nijak nezobrazuje.Skusal som na turnigy 9xr zadat hodnoty od -125 po plus 125 a stale nic. Musim mat k tomu nastaveniu pritomny gps signal?

V manuali sa pise ze:

If GPS have not found the satellite signal, the system is permitted to perform only Manual and PA model, and unable to switch to RTH to navigate return.
sobi

Re: Jaké OSD - uOSD

#110 Příspěvek od sobi »

Test MiniOSD s uOSD FW + Ublox NEO-6M GPS modul (5 Hz). Keby niekto chcel skúsiť, pripájam aj screenshoty z konfigurácie GPS.
OSD prvky sú nakonfigurované tak, aby sa zobrazovali len podstatné údaje v spodnej časti obrazu.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
https://github.com/amaximchuk/u-osd2/
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sbcxngUAto8[/youtube]
Přílohy
04-Configuration-CFG-push send.png
03-Configuration-RATE-Measurement Period 200 ms.png
02-Configuration-PRT-Protocol out-1 - NMEA.png
01-Messages-NMEA-GxGGA,GxRMC.png
celadnik
Kontaktovat uživatele:

OSD pre FPV

#111 Příspěvek od celadnik »

Ahojte. Poprosil by som o rady, aké OSD by ste mi odporučili pre FPV. Som v tomto nový, konečne som rozchodil fpv súpravu, že má aj dobrý dosah, teraz začínam hľadať vhodné OSD. Aké OSD používate a máte osvedčené?

Moje požiadavky na OSD (získané info z ponúk, čo OSD ponúkajú):
Povinné:
GPS (s čo najlepším a najrýchlejším fix-om)
ukazovateľ výšky
ukazovateľ rýchlosti
návrat domov (return to home) - akým smerom letieť späť
vzdialenosť od miesta štartu
telemetria (volty a spotrebované mAh)

Nepovinné:
ukazovateľ roviny
ukazovateľ signálu

To sú možnosti OSD, čo som zachytil, prípadné ďalšie funkcie len potešia. Poprosím skúsenejších FPV-čkarov o radu, aké je dobré, osvedčené a funkčné OSD, ktoré majú odskúšané, v nejakej primeranej cene (nie zas 160-200 eur a viac : - ) )
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Dejfak »

Jestli máš rozpočetl 160$
Tak třeba EzOSD
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... splay.html
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Jameson »

+1 hlas pre EzOSD. Má všetko, čo žiadaš, a hlavne bez problémov funguje hneď po zapojení. Rukami mi prešla kopa OSDčiek, nakoniec som sa ustálil pri dvoch: EzOSD pre lietadla bez autopilota, RVOSD pre lietanie s autopilotom.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
graup15

#114 Příspěvek od graup15 »

Jak pak ti funguje na EzOSD výškoměr? Válí se nám tu v šuplíku Blacksheep edition EzOSD právě proto,že má výškoměr na nic. Děsivě pomalý a nepřesný.
RVOSD..jo,to je jiná liga

Zatím maximální spokojenost s Tiny Trace V4. Je to opravdu easy OSD a má vše co tazatel chce (mimo samozřejmně umělého horizontu) A má i variabilní napájení kamera/VTx 5/12V ..12/12..12/5V. A hlavně i filtry na napájení integrované na bordu.(RSSI samozřejmně má taky) Jako jednoduché, malé OSD..ideál.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Jameson »

S výškomerom na EzOSD nemám problém, dokonca tam funguje aj to vario (hoci pri presnosti GPS je to skôr zlý vtip). Ale zasa až tak extra moc jeho presnosť neriešim - info o výške používam na jedinú vec - aby som dodržal zhruba 100m na 1km vzdialenosti.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
sobi

#116 Příspěvek od sobi »

za cenu EzOSD máš Arkbird s funkciou RTH a umelým horizontom a barometrickým výškomerom.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od celadnik »

odporúčajú mi aj Cyclop Storm, má RTH aj autopilota. Netušil som, že rozhodnúť sa pre konkrétne OSD bude tak ťažké :-) všetky sú zaujimavé.
sobi

#118 Příspěvek od sobi »

Myslím (dúfam, že sa nemýlim), že Storm OSD nie je dobrá voľba, pretože nemá automatické riadenie plynu pre RTH - dá vtedy plyn naplno, čo nemusí byť žiadúce, pri niektorých modeloch môže byť dokonca naškodu. Od Cyclops toto tuším rieši až Tornado OSD.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od celadnik »

sobi, a aké OSD by si odporúčal ty? Ktoré má aj ovládanie plynu? Existuje také OSD s autopilotom, čo si ovláda aj plyn?
sobi

#120 Příspěvek od sobi »

z týchto "lacných" to robí Arkbird a to Tornado. lietal som len s AB, takže ich neviem porovnať, ale keď som to riešil tak na Cyclops sa mi nepáčilo to, že nastavovanie robíš cez "externú klávesnicu" - panel s tlačidlami, AB nastavuješ cez diaľkové (ale potrebuješ samozrejme zobrazovač jeho video výstupu)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“