Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cilek

Re: Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#106 Příspěvek od cilek »

Homer.Simpson píše:Ked sem pletiete pravnikov, tak ako by ste vlastne dokazali, ze "on" bol naozaj "on"?
Ide o to, ze v jeho mene mohol vystupovat hocikto iny :|
Predsa sa s Aukrom nepodpisuje nejaka zmluva s cislom OP, alebo ano?Je to iba obycajna registracia cez interrnet, ci?

Jak už jsem psal, registrace se provádí zasláním doporučeného dopisu s heslem na jméno a adresu uživatele, stejně jako např. u platební karty. Pokud někdo jiný zneužije účet, je to na 99% chybou majitele účtu.
pepin

#107 Příspěvek od pepin »

Kovboj píše:Jen takové malé srovnání. Plno lidí tady často nadává jak české eshopy nedodržují dodací lhůty, mění se ceny a jak s nimi není možná rozumná domluva.

Přitom když se do pozice prodávajícího dostane jeden z místních diskutujících tak mu někteří usilovně radí jak se z obchodu "vykroutit". Přitom při prodeji jasně souhlasil s podmínkami Aukra a sám si zvolil cenu za kterou by zboží chtěl prodat a této ceny i dosáhnul.

Uvědomte si že se snažíte přesně o to samé, co na těch nepoctivých eshopech kritizujete... :roll:

řekněme si upřimě,situace je to nezávidění hodná a řekněme si upřimě ještě jednu věc,to se to káže o morálce,když nejde o vlastní peníze,jak snadné být pak vzorem a příkladem ostatním :wink:

radit se s právníkem bude asi problém,pravděpodobně hned po otevření dveří odevzdáš třeba 3000kč za konzultaci,navíc ta částka 10000kč asi stejně nebude nikdy to,co ti za ně někdo dá,na to už bude potřeba naleštěná polička ve starožitnictvý a správný zákazník,takže realná suma bude možná pod 5000 od nějakého překupníka,znalec nejsem,ale tak nějak to odhaduji,navíc určitě bude o ceně rozhodovat stav v jakém jsou a možná i rok výroby.
těžko radit jak postupovat,je to prostě blbý :( ten buryš možná za tu stopku na aukru nestojí,ostatně podle mého,pokud by to joooo byl kauf století,asi by se cena vyšplhala výš.
baui

#108 Příspěvek od baui »

Situace je to pitoma, ale vubec se mi nelibi duch, v jakem se nese tohle vlakno...
Pokud predmet prodat nechci, zkratka dotycnemu napisu, ze neprodam a odstupuju od kupni smlouvy. To samozrejme po dukladnem nastudovani sankci, kterym se tim vystavuju za podminky, ze jsem ochotny se jim vystavit. Pokud nejsem, odepisu teoreticky rozdil v cene na ucet chyb, ze kterych se mam priste poucit (jooo, ze ten ucet roste :?). Jestli jste stanovili cenu spolu s majitelem stopek a prodate je jak jsou, tak tu petistovku propijte na zal, zanadavejte na vlastni zbrklost a jdete dal...
Kupujici mi kazdopadne pripada jako negramotny blbec, ktery o nejakem Nemecku slysel z televize a pouziva ho akorat ke zvyseni vlastni virtualni dulezitosti :D To jen tak na okraj.
Tom
Kovboj

#109 Příspěvek od Kovboj »

baui píše:Pokud predmet prodat nechci, zkratka dotycnemu napisu, ze neprodam a odstupuju od kupni smlouvy.

Pokud předmět prodat nechceš, nemáš ho předně dávat do aukce. Princip každé aukce je ten, že se předmět čestně zavazuješ prodat za vydraženou částku i když bude nevýhodná.

Jestli máš pocit že princip aukce je že zboží prodáš jen pokud se ti to vyplatí tak došlo k nedorozumnění - to bys to musel prodat přes inzerát za předem jasnou cenu. Ale ty bys měl problém asi i tady - protože v tom inzerátu bys to nabízel taky za 500. Jenomže v inzerátu nejsi vázám (pravda těžko vymahatelnými) pravidly Aukra a vymluvit se tam by bylo jednodušší.

Mě jako malému říkali že slovo dělá chlapa a toho se prostě snažím držet i v dospělosti. Z tohoto úhlu pohledu je pro mě celá tato "kauza" prostě nepochopitelná.
cilek

#110 Příspěvek od cilek »

Celá tahle diskuze, bohužel, odpovídá stavu v naší společnosti. Většina lidí nekrade jenom proto, že by za to byla potrestána. Ne proto, že se to nemá, že je to nemorální, že to někomu ublíží. Zakladatel vlákna se chystá udělat prasárnu (on ví, že je to svinstvo, o tom není pochyb) a jen se ptá, jak vysoký mu za ni hrozí trest. Jednou tady někdo oznámí, že se chystá vykrást banku nebo někoho zabít a najde se tu dost jedinců, kteří mu budou radit jak to udělat, aby na něj nepřišli. A proč mu poradí? Protože budoucím vrahem je modelář a oběť špatně ovládá češtinu a třeba má ještě velké břicho. :roll:
Joza

#111 Příspěvek od Joza »

At je to tak, nebo tak, pokud se predmet vydrazil za urcitou castku, prodavajici zjistil, ze jeho cena je vetsi a ted se cuka, je to minimalne prasarna. Pak ma byt aukro prijemne obchodovani (no jiste, uz davno ne, diky i tobe michallle) OMG nejdriv snad zjistim kolik ta vec stoji ne? A jeste mu tady radte, jaxe z toho vyvliknout :?

P.S. Kovboj to napsal pekne...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od JirkaA »

cilek píše:Celá tahle diskuze, bohužel, odpovídá stavu v naší společnosti. Většina lidí nekrade jenom proto, že by za to byla potrestána. Ne proto, že se to nemá, že je to nemorální, že to někomu ublíží. Zakladatel vlákna se chystá udělat prasárnu (on ví, že je to svinstvo, o tom není pochyb) a jen se ptá, jak vysoký mu za ni hrozí trest. Jednou tady někdo oznámí, že se chystá vykrást banku nebo někoho zabít a najde se tu dost jedinců, kteří mu budou radit jak to udělat, aby na něj nepřišli. A proč mu poradí. Protože budoucím vrahem je modelář a oběť špatně ovládá češtinu a třeba má ještě velké břicho. :roll:

Mám z toho naprosto stejný pocit. Docela mě překvapuje počet jedinců, kteří nejsou vybaveni základním smyslem pro fair play :cry:
OK2WY
mike97
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od mike97 »

Kolegovi se stalo něco podobného a akorát mu zrušili účet. Pokud nebude psát aukru, tak ti dá max. Špatný komentář.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Speedy »

Možná jsem to pořádně nečetl, ale nevšiml jsem si, nějakýho rozboru toho, že prodáváš něco cizího. Prostě napiš, že jsi se spletl a ta inzerovaná věc není Tvoje a že s tím nemůžeš nic dělat, protože ji nevlastníš ani fyzicky nemáš. Jestli je tohle neseriózní - trochu je, ale nikomu tím nevzniká žádná škoda a je to pravdivý... Není to podvod, jako když záměrně vyinkasuješ peníze a ztratíš se.
baui

#115 Příspěvek od baui »

Kovboj píše:...

Ano, napsals to dobre a naprosty souhlas ;) Svym prispevkem jsem naznacoval, ze pokud uz dotycny hodla cuknout, at to proboha udela na rovinu a ne tak krive, jak mu velka cast z tech 8 stanek bezpredmetne diskuse zkusene radi. Sam bych (a ne poprve) volil tu druhou zminovanou metodu - podivat se do zrcadla, smirit se s vlastni blbosti a to petikilo propit na zal.
Tom
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od ondra1402 »

AR1 píše:Přesně tak, Ondra 1402 o tom moc přehled nemá. Z právního hlediska lze vypovědět každou smlouvu, je to jen otázka sankcí a pokut.

...

v tom případě odkážu na §48 zák. č. 40/1964 Sb., Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.
Nemá cenu diskutovat o tom, že od smlouvy si může odstupovat kdo chce, kdy chce a jak chce. To je naprostý nesmysl a v tom paragrafu je to stručně a jasně napsáno. Že tu později operujete s nějakým pojmem "vypovědět smlouvu", pod čímž si představujete nějakou neformální domluvu a oboustranné vyplacení, je věc jiná, navíc je to rada naprosto z cesty, vzhledem k tomu, jak se druhá strana smlouvy k věci staví, viz první příspevěk

A vy, kteří tu jako kolovrat dokola píšete, že jediné, co hrozí, je zrušení účtu Aukrem, jste, s prominutím, taky pěkně mimo. Nárok z této smlouvy je jednoznačně právně vymahatelný a nejede přes to vlak, s výjimkou toho, co jsem psal výš:

poukázat na hrubý nepoměr ve vzájemném plnění a spolu s dalším by to mohlo založit absolutní neplatnost právního úkonu podle §39 OZ

jít na to přes §49a a tvrdit omyl v předmětu smlouvy (ten je jasný), to, že o něm strana musela vědět by se možná dalo prokázat jeho nátlakem na dokončení obchodu

Docela mě udivuje, že naprostá většina lidí tady nemá ani základní představu o právním řádu státu, ve kterém žijí, nehledě na to, že jejich rady jsou navíc v rozporu i s morálkou.
Naposledy upravil(a) ondra1402 dne pát 25.05.2012 14:57, celkem upraveno 1 x.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od H1N1 »

Jak tak koukám tak tady z toho je pořádná kovbojka... Jde o škodu 500Kč, prostě mu to nepošli. A nazdar bazar, může se ohánět čímkoliv... právník po Tobě může vymáhat jen 500Kč. Navíc taková věc se neřeší na forum, ani po SMS ani po telefonu, ale jen osobně... cokoliv kde jde o černotu řešit jen osobně!
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Hunger

#118 Příspěvek od Hunger »

O morálce bych tady nemluvil. Na odstoupení od smlouvy není nic amorálního! Nikomu nevzniká škoda. Kdyby ten kupující byl slušný a jednal podle morálky odstoupení by akceptoval. On ale vidí pouze 2000% zisk což je sakra dost. Navíc jak tu někdo psal prodávajíci má právo podle podmínek aukra poněvadž byla chybně uvedená cena. Víte co si myslim, že kupující si myslí, že narazil na hloupého zloděje a chce si stopky rychle stopit než zloděje sebere policie.

Jo jestli je rozhodčí doložka a další zajímavé podmínky na Aukro naprosto v pořádku, tak já jsem papež.
Naposledy upravil(a) Hunger dne pát 25.05.2012 15:10, celkem upraveno 3 x.
"Šmirgl to jistí!"
cilek

#119 Příspěvek od cilek »

Robinsson píše:
My se známe ?

Toho si nejsem vědom.
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od ondra1402 »

H1N1 píše:Jak tak koukám tak tady z toho je pořádná kovbojka... Jde o škodu 500Kč, prostě mu to nepošli. A nazdar bazar, může se ohánět čímkoliv... právník po Tobě může vymáhat jen 500Kč. Navíc taková věc se neřeší na forum, ani po SMS ani po telefonu, ale jen osobně... cokoliv kde jde o černotu řešit jen osobně!

tak ještě jednou. Byla platně (toť otázka, jak jsem psal výš, ale s největší pravděpodobností ano) uzavřena kupní smlouva předmětu xxx za cenu xxx. Kupující samozřejmě nebude vymáhat nějakých 500,- (což je sjednaná kupní cena, kterou on má platit a ne vymáhat:D), ale vydání předmětu kupní smlouvy, stopek. Proboha lidi...

Dívejte se na tenhle vztah jako na normální kupní smlouvu, je jedno, prostřednictvím čeho byla uzavřená, Aukro z toho totálně vynechte. Pak by tady možná nebyla polovina zbytečných, naprosto zcestných komentářů.

ještě pro informaci: http://www.novinky.cz/koktejl/151916-ne ... korun.html
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“