Kolik G lítají modely? SOUTĚŽ
Re: Kolik G lítají modely? SOUTĚŽ
njn ... to tiez 
TomasC píše:VTjr píše:Len mi prosím Ťa povedz, na čo to vlastne meriaš? Načo Ti je tá informácia o pozdĺžnych a priečnych g?
Igor to na sebe nepráskne, tak to udělám já...
PROTOŽE už nechce být druhý: http://www.vicstunt.com/Aerobatics/Worl ... esults.htm![]()
![]()
No, tušil jsem, že jde o skutečného profíka, když jsem zhlédl to video.
Ja svého času taky dost létal účka, ale takové dokonalosti jsem rozhodně nedosáhl. A jakmile jsem se zmohl na vlastní amatérskou proporcionální RC soupravu, tak jsem účka zanechal. Volný prostor je holt volný prostor. I když kruh je malý a reakce musí být o to rychlejší a přesnější. Zrovna jako helina ani akrobatické účko neodpusti ani to nejmenší zaváhání.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
igorb píše:obo dve su elektricke, ovladaju sa tym otacky motora, snima sa priecne a pozdlzne zrychlenie a z toho sa alalyticky vypocitava uhol cumaku voci zemi (to je matika tazko vysvetlitelne a nema to s vlaknom vela spolocneho) ... a na to vypocitavanie je potrebny prave vyfiltrovany signal z akceleometra, takze video nie je treba ani tak pozerat ako pocuvat :- )))
Včera večer, keď som sedel v sprche, tak som o tom rozmýšľal a dospel som nezávisle k podobnému vysvetleniu. Faktom je, že elektropohon na rozdiel od spaľováka nemá tú vlastnosť, že pri správnom nastavení do kopca pridáva a dole kopcom sa tlmí len tým že sa mu ochudobňuje/obohacuje zmes. Elektropohon by sa naopak smerom dole kvôli odľahčeniu vrtule roztáčal a hore dusil. So spaľovákom to ako tak fungovalo, ale bolo to nedokonalé tým, že to bolo citlivé na teplotu vlhkosť a rôzne iné vplyvy. Ale v tom bola pre niekoho tá krása. Určite to nefungovalo tak ako tie Tvoje elektro-účka prepchané servami a kadejakou technikou.
Povedz ešte. Máte dovolené ovládať aj smerovku, prípadne aj vektor motora v závislosti od pričnej sily? Teda kompenzovať tým klesajúci ťah v lankách.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
no ono sa medzi casom preslo na ladene vyfuky, takze tam slo chod motora "programovat" celkom uspesne, ale nemame dovolene aktivne ovladat spalovaci motor servom napriklad, to je povolene iba u elektriky, navyse 90% uckarov su cisto mechanicke typy ktore len tazko rozdychavaju zhavitko vo vrecku a casto prerabaju zhaviky na dizle
smerovka sa ovladat moze, ale je dovolene len mechanicke ovladanie takze vsetko je urobene bez spetnej vezby od vyskovky ... ale cielom nie je staly tah, ale stale postavenie k lankam, aby to vzdy rovnako posluchalo ... optimalne by bolo mat tam gyro a riadit ju servom, ale nie je to dovolene
no vidis a to porovnanie R/C a U mne osobne vychadza presne naopak, nebavi ma lietat "vzduch je nase more" ale bavi ma to mat pri sebe a hlavne citit v ruke co sa tam deje ... jedine R/C co ma bavilo viac boli halovky, to je podobne obmedzeny priestor, lieta sa podobnou presnostou a neuveritelne dobre sa to z toho pohladu pilotaze podoba uputancom :- ))) .. kazdemu proste sadne nieco ine
smerovka sa ovladat moze, ale je dovolene len mechanicke ovladanie takze vsetko je urobene bez spetnej vezby od vyskovky ... ale cielom nie je staly tah, ale stale postavenie k lankam, aby to vzdy rovnako posluchalo ... optimalne by bolo mat tam gyro a riadit ju servom, ale nie je to dovolene
no vidis a to porovnanie R/C a U mne osobne vychadza presne naopak, nebavi ma lietat "vzduch je nase more" ale bavi ma to mat pri sebe a hlavne citit v ruke co sa tam deje ... jedine R/C co ma bavilo viac boli halovky, to je podobne obmedzeny priestor, lieta sa podobnou presnostou a neuveritelne dobre sa to z toho pohladu pilotaze podoba uputancom :- ))) .. kazdemu proste sadne nieco ine