Stavba fpv koptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
thegrid
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba fpv koptery

#106 Příspěvek od thegrid »

Zdravím, dorazila mi Multiwii deska. Už jsem ji i připojil a vidím graf snímaných hodnot v programu Multiwii 1.9 a trochu jsem si přeložil návod, ale budu teď muset něco nastavovat? Chci na FPV létat jako Quadro do X a deska je už tak nastavená i jsem se dočetl v návodu, že mám nechat pro začátečníky a FPV létání některé hodnoty nezměněné. Stejnak se raději tedy zeptám, zda mám něco měnit.

Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
Drondys

#107 Příspěvek od Drondys »

thegrid píše:Zdravím, dorazila mi Multiwii deska. Už jsem ji i připojil a vidím graf snímaných hodnot v programu Multiwii 1.9 a trochu jsem si přeložil návod, ale budu teď muset něco nastavovat? Chci na FPV létat jako Quadro do X a deska je už tak nastavená i jsem se dočetl v návodu, že mám nechat pro začátečníky a FPV létání některé hodnoty nezměněné. Stejnak se raději tedy zeptám, zda mám něco měnit.

Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky

Záležitosti okolo Multiwii se řeší v tématu viz tento odkaz tak se na to poptej tam.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od thegrid »

můžu takto připevnit rovnou motor? dám pod to ještě nějakou gumu kvůli vybracím, že by byla ploška motoru přichycená k rámu jen 2ma šrouby

Obrázek
Troll

#109 Příspěvek od Troll »

Ten kříž vyhoď, je tam zbytečný , stejně to drží v rameni jenom na dvou šroubech. Křížem si jenom zvýšíš hmotnost a pracnost.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od thegrid »

tak to stejnak ale bude moct být připevněno jen na 2 šrouby, na ten 1cm široký rám se 4 šrouby nevejdou, jde mi o to, zda to štačí ty 2 nebo to bud nějak vibrovat
Naposledy upravil(a) thegrid dne čtv 19.07.2012 18:31, celkem upraveno 1 x.
Troll

#111 Příspěvek od Troll »

Dva šrouby stačí. :wink: . Vibrovat to bude vždy ,pokud budou nevyvážené motory a vrtule, a je úplně jedno na kolika šroubech to bude. A pokud to bude vibrovat, nepomůže ani osm šroubů. :lol:
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od thegrid »

Ok chapu. Ja jen nechci nic posrat. :wink:
zskal
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od zskal »

...ty držáčky fakt vyhoď...stačí sebemenší ťukanec na motor a ohnou se. Když ťukneš několikrát, tak se zlomí. Měl jsem to taky tak a brzo letěly! :oops:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Boby110

#114 Příspěvek od Boby110 »

zskal píše:...ty držáčky fakt vyhoď...stačí sebemenší ťukanec na motor a ohnou se. Když ťukneš několikrát, tak se zlomí. Měl jsem to taky tak a brzo letěly! :oops:

Já tam kříže použil, uchycení je logicky pevnější (přezto,že je to také jen na dvou šroubech) a jednodušší. Váha se dá pokazit i jinak, ale ty kříže už moc nedělají.
Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí :D
Boby 110, OK2BOW
Troll

#115 Příspěvek od Troll »

No, nechci se hádat, ale použitím těch křížů spojení zcela jistě není pevnější. Určitě by bylo, kdyby se daly do ramena zašroubovat i ty další dva šrouby. A protože to nejde, motor drží na rameni pouze na dvou šroubech . A ten kříž je tam navíc, jenom jako podložka. :wink:
BTW, dva šrouby na upevnění motoru jsou dostatečné , není třeba víc.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od zskal »

Boby110 píše:Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí :D
Tak každý se nenarodí jako super pilot coptery a bohužel se to někteří i musí učit, takže se nějakým pádům a ťukancům nevyhnou...Proto píšu že tyto nárazy to nevydrží. Je to opravdu jen podložka, kterou už je asi lepší vyříznout ze sklotextitu.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Boby110

#117 Příspěvek od Boby110 »

Troll píše:No, nechci se hádat, ale použitím těch křížů spojení zcela jistě není pevnější. Určitě by bylo, kdyby se daly do ramena zašroubovat i ty další dva šrouby. A protože to nejde, motor drží na rameni pouze na dvou šroubech . A ten kříž je tam navíc, jenom jako podložka. :wink:
BTW, dva šrouby na upevnění motoru jsou dostatečné , není třeba víc.

Počet šroubů není jediný faktor, který určuje tuhost spoje. V daném případě
je díky křížové podložce rozložen (vynesen) moment na větší styčnou plochu. Ale také se samozřejmě nechci hádat, každý strůjcem svého štěstí. :D
Boby 110, OK2BOW
Boby110

#118 Příspěvek od Boby110 »

zskal píše:
Boby110 píše:Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí :D
Tak každý se nenarodí jako super pilot coptery a bohužel se to někteří i musí učit, takže se nějakým pádům a ťukancům nevyhnou...Proto píšu že tyto nárazy to nevydrží. Je to opravdu jen podložka, kterou už je asi lepší vyříznout ze sklotextitu.

Vzhledem k tomu, že coptery jsou celkem nová záležitost, tak ten kdo by se narodil jako superpilot coptery, by měl ještě moc nízký věk a asi by se zabýval spíše kojeneckou stravou.

Jinak z toho co píšeš vyplývá, že podložka je tam dobrá deformační zóna, která Ti chrání motor proti poškození, což by každý uvítal. :D
Boby 110, OK2BOW
jipav

#119 Příspěvek od jipav »

Boby110:
Já tam kříže použil, uchycení je logicky pevnější (přezto,že je to také jen na dvou šroubech) a jednodušší. Váha se dá pokazit i jinak, ale ty kříže už moc nedělají.

Já sám tam kříže taky používám, už z toho důvodu jak napsal "Boby110" a taky - na kříži drží motor čtyřmi šrouby, které zajišťuji proti vytočení tmelem a když potřebuji demontovat motor, demontuji ho i s křížem. Kříž s motorem přidělávám na rám už jenom pomocí pérových podložek.

Sklotextilem se to moc nevyřeší, protože ten je na váhu stejně těžký jako ten kříž. Sklotextil 0,8 mm použít nemůžeš a 2 mm je těžký. Navíc se ještě motor tepelně odizoluje od rámu. (Teplo z motoru se částečně odvádí i přes kříž do rámu).

A ještě je jasný, že nějaká rána přijde, tomu se nedá prakticky vyhnout, ale počítat primárně s tím, že s tím budu mlátit o zem, tak to neprospívá ani motorům, ani elektronice a už vůbec ne přijímači.
Po předběžném seřízení zalétávám nejraději ve vysoké trávě. Šetřím tím jak osky motorů, tak vrtule.

Nikomu to ale nevnucuji, každý má svůj systém.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od thegrid »

sem vůl, jsem na chvilku škrtnul baterkou +- přímo po motor (červený a černý), je možný, že jsem něco odpálil?, bylo to jen na vteřinu, ale motor se dost zahřál. nemám ještě regulátor abych vyzkoušel, jestli je to funkční. V nejhoršim nový motor asi no.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“