Stavba fpv koptery
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba fpv koptery
Zdravím, dorazila mi Multiwii deska. Už jsem ji i připojil a vidím graf snímaných hodnot v programu Multiwii 1.9 a trochu jsem si přeložil návod, ale budu teď muset něco nastavovat? Chci na FPV létat jako Quadro do X a deska je už tak nastavená i jsem se dočetl v návodu, že mám nechat pro začátečníky a FPV létání některé hodnoty nezměněné. Stejnak se raději tedy zeptám, zda mám něco měnit.
Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky
Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
thegrid píše:Zdravím, dorazila mi Multiwii deska. Už jsem ji i připojil a vidím graf snímaných hodnot v programu Multiwii 1.9 a trochu jsem si přeložil návod, ale budu teď muset něco nastavovat? Chci na FPV létat jako Quadro do X a deska je už tak nastavená i jsem se dočetl v návodu, že mám nechat pro začátečníky a FPV létání některé hodnoty nezměněné. Stejnak se raději tedy zeptám, zda mám něco měnit.
Díky
Záležitosti okolo Multiwii se řeší v tématu viz tento odkaz tak se na to poptej tam.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
můžu takto připevnit rovnou motor? dám pod to ještě nějakou gumu kvůli vybracím, že by byla ploška motoru přichycená k rámu jen 2ma šrouby

Ten kříž vyhoď, je tam zbytečný , stejně to drží v rameni jenom na dvou šroubech. Křížem si jenom zvýšíš hmotnost a pracnost.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
tak to stejnak ale bude moct být připevněno jen na 2 šrouby, na ten 1cm široký rám se 4 šrouby nevejdou, jde mi o to, zda to štačí ty 2 nebo to bud nějak vibrovat
Naposledy upravil(a) thegrid dne čtv 19.07.2012 18:31, celkem upraveno 1 x.
Dva šrouby stačí.
. Vibrovat to bude vždy ,pokud budou nevyvážené motory a vrtule, a je úplně jedno na kolika šroubech to bude. A pokud to bude vibrovat, nepomůže ani osm šroubů. 
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Ok chapu. Ja jen nechci nic posrat. 
...ty držáčky fakt vyhoď...stačí sebemenší ťukanec na motor a ohnou se. Když ťukneš několikrát, tak se zlomí. Měl jsem to taky tak a brzo letěly! 
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:...ty držáčky fakt vyhoď...stačí sebemenší ťukanec na motor a ohnou se. Když ťukneš několikrát, tak se zlomí. Měl jsem to taky tak a brzo letěly!
Já tam kříže použil, uchycení je logicky pevnější (přezto,že je to také jen na dvou šroubech) a jednodušší. Váha se dá pokazit i jinak, ale ty kříže už moc nedělají.
Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí
Boby 110, OK2BOW
No, nechci se hádat, ale použitím těch křížů spojení zcela jistě není pevnější. Určitě by bylo, kdyby se daly do ramena zašroubovat i ty další dva šrouby. A protože to nejde, motor drží na rameni pouze na dvou šroubech . A ten kříž je tam navíc, jenom jako podložka. 
BTW, dva šrouby na upevnění motoru jsou dostatečné , není třeba víc.
Tak každý se nenarodí jako super pilot coptery a bohužel se to někteří i musí učit, takže se nějakým pádům a ťukancům nevyhnou...Proto píšu že tyto nárazy to nevydrží. Je to opravdu jen podložka, kterou už je asi lepší vyříznout ze sklotextitu.Boby110 píše:Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
Troll píše:No, nechci se hádat, ale použitím těch křížů spojení zcela jistě není pevnější. Určitě by bylo, kdyby se daly do ramena zašroubovat i ty další dva šrouby. A protože to nejde, motor drží na rameni pouze na dvou šroubech . A ten kříž je tam navíc, jenom jako podložka.
Počet šroubů není jediný faktor, který určuje tuhost spoje. V daném případě
je díky křížové podložce rozložen (vynesen) moment na větší styčnou plochu. Ale také se samozřejmě nechci hádat, každý strůjcem svého štěstí.
Boby 110, OK2BOW
zskal píše:Tak každý se nenarodí jako super pilot coptery a bohužel se to někteří i musí učit, takže se nějakým pádům a ťukancům nevyhnou...Proto píšu že tyto nárazy to nevydrží. Je to opravdu jen podložka, kterou už je asi lepší vyříznout ze sklotextitu.Boby110 píše:Já copteru nepoužívám na zatloukání hřebíků a tak nemohu posoudit za jak dlouho se kříž ulomí
Vzhledem k tomu, že coptery jsou celkem nová záležitost, tak ten kdo by se narodil jako superpilot coptery, by měl ještě moc nízký věk a asi by se zabýval spíše kojeneckou stravou.
Jinak z toho co píšeš vyplývá, že podložka je tam dobrá deformační zóna, která Ti chrání motor proti poškození, což by každý uvítal.
Boby 110, OK2BOW
Boby110:
Já sám tam kříže taky používám, už z toho důvodu jak napsal "Boby110" a taky - na kříži drží motor čtyřmi šrouby, které zajišťuji proti vytočení tmelem a když potřebuji demontovat motor, demontuji ho i s křížem. Kříž s motorem přidělávám na rám už jenom pomocí pérových podložek.
Sklotextilem se to moc nevyřeší, protože ten je na váhu stejně těžký jako ten kříž. Sklotextil 0,8 mm použít nemůžeš a 2 mm je těžký. Navíc se ještě motor tepelně odizoluje od rámu. (Teplo z motoru se částečně odvádí i přes kříž do rámu).
A ještě je jasný, že nějaká rána přijde, tomu se nedá prakticky vyhnout, ale počítat primárně s tím, že s tím budu mlátit o zem, tak to neprospívá ani motorům, ani elektronice a už vůbec ne přijímači.
Po předběžném seřízení zalétávám nejraději ve vysoké trávě. Šetřím tím jak osky motorů, tak vrtule.
Nikomu to ale nevnucuji, každý má svůj systém.
Já tam kříže použil, uchycení je logicky pevnější (přezto,že je to také jen na dvou šroubech) a jednodušší. Váha se dá pokazit i jinak, ale ty kříže už moc nedělají.
Já sám tam kříže taky používám, už z toho důvodu jak napsal "Boby110" a taky - na kříži drží motor čtyřmi šrouby, které zajišťuji proti vytočení tmelem a když potřebuji demontovat motor, demontuji ho i s křížem. Kříž s motorem přidělávám na rám už jenom pomocí pérových podložek.
Sklotextilem se to moc nevyřeší, protože ten je na váhu stejně těžký jako ten kříž. Sklotextil 0,8 mm použít nemůžeš a 2 mm je těžký. Navíc se ještě motor tepelně odizoluje od rámu. (Teplo z motoru se částečně odvádí i přes kříž do rámu).
A ještě je jasný, že nějaká rána přijde, tomu se nedá prakticky vyhnout, ale počítat primárně s tím, že s tím budu mlátit o zem, tak to neprospívá ani motorům, ani elektronice a už vůbec ne přijímači.
Po předběžném seřízení zalétávám nejraději ve vysoké trávě. Šetřím tím jak osky motorů, tak vrtule.
Nikomu to ale nevnucuji, každý má svůj systém.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
sem vůl, jsem na chvilku škrtnul baterkou +- přímo po motor (červený a černý), je možný, že jsem něco odpálil?, bylo to jen na vteřinu, ale motor se dost zahřál. nemám ještě regulátor abych vyzkoušel, jestli je to funkční. V nejhoršim nový motor asi no.