CRIUS AIO PRO V1.0
Re: CRIUS AIO PRO V1.0
ty co maju funkcnz sonar bezia na megaPirateNG
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
s3030150: Jestli to pomohlo? No tak řekl bych že teďka to líta jako bez bara
Myslím že je to o dost lepší než to bylo, zkrátka ti do udržování výšky nic nekecá, alespoň myslím
johny107: U multiwii je normální vypínání zakomentováním v kódu, to je prostě ten spinač.. Já myslím že to baro fugovat může, jen je třeba si trochu pohrát s pid, molitanem atd... Já to na tvrdo vyplo protože se mi nechtělo to řešit, řídil jsem dneska coptera poprvé v životě tak jsem si chtěl hlavně zalítat
johny107: U multiwii je normální vypínání zakomentováním v kódu, to je prostě ten spinač.. Já myslím že to baro fugovat může, jen je třeba si trochu pohrát s pid, molitanem atd... Já to na tvrdo vyplo protože se mi nechtělo to řešit, řídil jsem dneska coptera poprvé v životě tak jsem si chtěl hlavně zalítat
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
matlos píše:s3030150: Jestli to pomohlo? No tak řekl bych že teďka to líta jako bez baraMyslím že je to o dost lepší než to bylo, zkrátka ti do udržování výšky nic nekecá, alespoň myslím
U multiwii je normální zapínání doplňkových funkcí přes další kanály AUX, kombinace AUX kanálů a příslušných funkcí k nim přiřazených je v GUI.
OK2WY
ja som to prelepil vatou a neskakalo to hore dole, ale netreba mat zapnute udrzovanie vysky alebo nieco aby baro zaberalo?
Ja som ho tiez nikdy nejak neriesil,,nemam tam ani molitan a ked ho chcem akoze zapat tak ho mam navoleny na 3 polohe 3 pol prepinaca..Inak je baro stale vypate,lebo doteraz to robi iba haluze a tiez si chcem hlavne zalietat.V obyvacke liataniu sa uz vychybam,co som 2 krat maloval pocas pol roka..
A uz vobec neskusam baro,potom zas tie 4 diery na strope a tych reci potom...
A uz vobec neskusam baro,potom zas tie 4 diery na strope a tych reci potom...
Este jedna vec, mate copteru doladenu nejdete na to odzadu? tu je postup ktory som uz par krat pisal v inych temach.
Kód: Vybrat vše
Musíte aktivovať tieto funkcie jednu po druhej.
Coptera by mal zostať v pokoji vo vzduchu iba s gyroskopom (ACRO Mode) vitrimovana s trimom na rc rádiu.
Keď koptéra vysi takmer sama, môžete skúsiť stabilný (ANGLE) režim.
V Stable režime musíte dotrimovat pomocou acc, dame DISARMED a dame stick Throtle hore a AIL stickom-pakou trimujeme (nie trimi na radiu!).
Keď koptéra vysi takmer bez rúk na rádiu si môžete vyskúšať zapnut Alt HOLD.
Musíte naladiť Baro PID pre udržanie výšky + / - 50 cm. Nezabudnite dať neaku penu cez Baro inak sú výsledky nepredvídateľné.
Keď helikoptéra je v poriadku v stabilnom režime a ALT Hold OK, môžete skúsiť GPS Hold.DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:13, celkem upraveno 2 x.
Ano presne ako pises, vzdy trochu dotrimujes AIL kniplom v ktorom smere potrebujes a zase skusis polietat a opakujes az kym koptera nebude krasne stat vo vzduchu, vzlietat a pristavat mozes v Acro mode a Stable zapni az vo vzduchu lebo nikdy nevies ktorym smerom a v akom uhle sa coptera rozbehne
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:10, celkem upraveno 2 x.
Pri kazdom trimu ledka par krat zablila.Blika modra ledka ktora je vypata pri zaistenej doske a svieti pri odistenej.
Ja to nakalibrujem co najpresnejsie s vodovahou,potom
dam calibratre.
Hned pri prvom vzlete si dam level mod a opatrne pridavam plyn.Coptera by uz mala udrzovat rovnovazny stav.Ak by bola tato prva kalibracia nepresna,tak by som to lahko zistil,ze mi coptera cestuje po zemi na parketach.
Potom ju opatrne zdvihnem s plynom a hned vidim kam leti,cestuje a dotrimujem uz spominanym postupom.
Ja to nakalibrujem co najpresnejsie s vodovahou,potom
dam calibratre.
Hned pri prvom vzlete si dam level mod a opatrne pridavam plyn.Coptera by uz mala udrzovat rovnovazny stav.Ak by bola tato prva kalibracia nepresna,tak by som to lahko zistil,ze mi coptera cestuje po zemi na parketach.
Potom ju opatrne zdvihnem s plynom a hned vidim kam leti,cestuje a dotrimujem uz spominanym postupom.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 19:08, celkem upraveno 2 x.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:35, celkem upraveno 2 x.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:35, celkem upraveno 2 x.
Chlapci dnes jsem si trochu hrál s tím udžováním výšky. Baro jsem měl řádně zamolitanované a stejně to lítalo nahoru dolu snad +-2 metry
Opravdu nevím proč je tam barometr co má měřit s přesností snad na milimetry když to pak dělá toto... Uklidňuju se jen tím, že jsem měl snad špatně nestavené PID. Funguje to udržování výšky pomocí vestavěného bara spolehlivě? Za mě je jediným řešením sonar, ale ten zase funguje jen do několika málo metrů.
Na druhou stranu pak jsem ještě testoval udržování směru pomocí kompasu a to fungovalo moc pěkně. Člověk vůbec nemusí vědět jak je stroj natočený, vlastně stačí když vidí malý puntík a je schopen to řídit
Na druhou stranu pak jsem ještě testoval udržování směru pomocí kompasu a to fungovalo moc pěkně. Člověk vůbec nemusí vědět jak je stroj natočený, vlastně stačí když vidí malý puntík a je schopen to řídit
- bayerische
S tím držením výšky je to fakt o nastavení a hlavně x hodnot spolu spolupracuje a v neděli jsem při nastavování málem došel o nervy... 
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT