HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#106 Příspěvek od boZZda »

obadal.rada píše:Helicommand HC3 Xtreme doporučujete mi ho do 50 raptora mám to jako maketu ms-530 takže žádná akrobačka ee jen tam bude buď 3 listá nebo 5 listá hlava tak at to dobře funguje

Ve světě maket je HeliCommand jednička. Tím pádem tento systém doporučuji.

Robin123 píše:EDIT> Hlavu este budem musiet poladit, bo teraz mi pred pristavanim chvost pohupoval ako jojo

Nemáš při přistání moc nízké otáčky v kombinaci s tvrdší hlavou? Jestli je to DFC, tak tak je už z principu tvrdá.

paveld píše:Je potřeba u HC-3SX nastavovat neutrál ocasní vrtulky(zavisení) v režimu gyra normal ?
Nebo se pouze nastaví limity na obě strany stejně (dle návodu)
a rovnou se létá v režimu headlock ?

Není to bezpodmínečně nutné, ale je to dobré udělat.

framif píše:Je zisk hlavy na úrovni 40% v pořádku?

Zisk hlavy 40% je OK, ale méně bych už nechodil. Vibrace jsou obecně problém. Ne kvůli tomu, že by vibrace nějak mátly HeliCommand, ale příkazy, které bezpádlo vydává nejsou plněny přesně, protože očividně něco ve vrtulníku nechodí tak, jak by mělo. U každého vrtulníku je prioritou eliminace vibrací co to jen jde.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Robin123

#107 Příspěvek od Robin123 »

Robin123 píše:EDIT> Hlavu este budem musiet poladit, bo teraz mi pred pristavanim chvost pohupoval ako jojo

Nemáš při přistání moc nízké otáčky v kombinaci s tvrdší hlavou? Jestli je to DFC, tak tak je už z principu tvrdá.

Urobilo mi to pri poslednom lete.Otacky lietam len v jednom mode cca 2400ot/min.Predchadzalo tomu zrejme moje "ladenie" HC, lebo 9 predchadzajucih ladiacich letov to nerobilo.Budem to musiet este prejst znova a dam vediet.Inak hlavu tam nemam DFC ale taku inu, co je vo verzii EFL Pro.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od OPR »

Pokud tam máš tu bílou plastovou vložku na příčný hřídeli a ještě k tomu černé tvrdé gumy pak je holt potřeba točít víc. Asi tak 2400 + se setovými listy.

Pomáhá osadit měkčí variantu tlumících gum, vyhodit tu palstovou bílou vložku na příčné hřídel ( pak je potřeba zanechat černé gumy a pravidelně je kontrolovat) , měkčí listy, těžší listy, navýšit pracovní otáčky nosného rotoru, nebo kombinací všeho výše popsaného.
Robin123

#109 Příspěvek od Robin123 »

Co som teraz skladal tu hlavu, tak tam nebola biela plastova vlozka ale cierna, tak neviem ci je medzi nimi nejaky rozdiel.Gumy su tam cierne.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od OPR »

Rozdíl v nich nebude. Ona tam je "jen" pro to, aby se příčná hřídel př zní jakoby v půlce houpala ... jenže je to vymyšlený tak dementně, že to tak jak bylo zamýšleno, nefunguje.
boZZda

#111 Příspěvek od boZZda »

Když helina ve visu pohupuje ocasem nahoru a dolu, tak se musí hledat v hlavě. Většinou to jsou nízké otáčky v kombinaci s tvrdou hlavou.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
OPR
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od OPR »

No a co píšu jinak? :)
Lada1

#113 Příspěvek od Lada1 »

Arcicorsa píše:Jde létat hned v Headlock ale vypozoroval jsem že když ji nastavím precizně v Normal tak to pak chodí lépe a jde dát větší zisk..

To vyzkousim. CO jsem cetl na helifreaku i jak mi nastavoval pro zacatek Bozzda, tak vsichni davaji 2-3° strih na neutral a dale neresi.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Robin123

#114 Příspěvek od Robin123 »

Lada1 píše:
Arcicorsa píše:Jde létat hned v Headlock ale vypozoroval jsem že když ji nastavím precizně v Normal tak to pak chodí lépe a jde dát větší zisk..

To vyzkousim. CO jsem cetl na helifreaku i jak mi nastavoval pro zacatek Bozzda, tak vsichni davaji 2-3° strih na neutral a dale neresi.

Ja som nasadil servopaku kolmo na krabicku a tiahlo som nastavil tak, aby mi vychadzali rovnake limity serva.No a akosi automaticky z toho mi vychadza cca taky strih vrtulky.

Len ja mam iny problem a to ze mi nechce vrtulka pri zvysovani zisku ist do pregyrovania, len take uuuplne malicke zakmity z toho dostanem.Vsetko mi chodi hladko...V menu 5.ocasni gyro citam v bubline Zpozdeni, ze najprv treba nastavit max mozny zisk a potom menit ten parameter.Tak to dam na 0 a uvidim, ci sa mi podari pregyrovat vrtulku.Nemate tu nahodou niekto HC3 v Trex500? by ma zaujimalo aku dlhu servopaku mate pre vrtulku.
Naposledy upravil(a) Robin123 dne pon 15.04.2013 9:28, celkem upraveno 1 x.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od OPR »

Ono to přegyrování se vůbec nemusí dostavit. To se může utrhnout až při letu, utaženech zatáčkách a jinak náročnějších kompenzacích momentu od rotoru. Já u GT5 taky nepřegyruju ocas.

Dobré je taky si pohlídat zda se vrtulkové servo nehřeje. Pokud je studené, je to dobře.
Robin123

#116 Příspěvek od Robin123 »

Dakujem za tuto informaciu, teraz si ma ukludnil.Myslel som si, ze to dosiahnut musim 8) a tu teplotu skontrolujem po dolietani.To som este nikdy nekontroloval.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od OPR »

Pokud je rychlý servo a jednotku nelze vytáhnout s jejíma ziskamay a násobkama ( total gain) do takovejch hodnot aby se to rozcukalo .... pak pokud Tě to v letu nijak neomezuje, bych lítal a moc to neřešil.

Sezóna se nám totiž krátí. :lol:
juky99

#118 Příspěvek od juky99 »

kakavko otazocka skor na bozzdu na skuseneho mam HC xtreme...vsekto je ok len ked urobim polovicny premet s otocim nos smerom dole a neberam rychlost a pred vyrovnanim velkym oblukom tak mi zakmita vrtulka (zaplava) robi mi to iba vtedy ak naberam velku rychlost inac drzi v pohode ...hodi lahucko nezadrhava.zisk Tail 67% na obe strany mam rovnake limity 70...
T rex 450, T rex 550 V2 HC3Xtreme
Robin123

#119 Příspěvek od Robin123 »

OPR píše:Pokud je rychlý servo a jednotku nelze vytáhnout s jejíma ziskamay a násobkama ( total gain) do takovejch hodnot aby se to rozcukalo .... pak pokud Tě to v letu nijak neomezuje, bych lítal a moc to neřešil.

Sezóna se nám totiž krátí. :lol:

Oukej urobim tak, lebo vrtulka mi drzala dobre.dakujem
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od pkotatko »

U rychleho serva nemusi vubec dojit k rozkmitani. Resp. dojde, ale s vysokou frekvenci a malou amplitudou. Takze to nemusi byt vubec videt. Vetsinou je to ale slyset. Nejvice se mi to vzdycky projevi v ostrejsi prave zatacce letene na rychlosti. Pokud pri tom je slyset vyrazne jiny zvuk heli, je neco spatne. Vysoky zisk nebo vysoky parametr P.
Pokud by jsi to tak nechal, hrozi ze odrovnas brzy servo.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“