Ceny vysílačů
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Ceny vysílačů
...a na nohy mi táhne.
maroslong píše:Keďže je z tohto vlákna už taký bežný flamo smetisko pokec, mňa na RC manii najviac prekvapuje a štve, že hoci ide o odborné fórum, najviac sú na pretrase peniaze. Možno so m zaujatý, ale pripadá mi, že ceny a šetrenie sú tu dóležitejšie ako modelárčina a odborná diskuzia o nej. Toto fakt nechápem a lezie mi to na nervy.
A čemu se divíš? Modelařina jak jsem ji znali už prakticky nežije. Kdo dneska pižlá žebra z prkýnek? Kdo lepí žbrdlinky, potahuje, lakuje a létá tak, aby to při přistání nenakřápal? To je pro dinosaury.
Dneska jde o to model koupit, nejlépe gumový, prdět na principy i zdravý rozum a mlátit s tím jak se dá. Ono to nějak dopadne, že. Model, rádio, baterky, všechno spotřebák. Umře, znelíbí se, koupí se jiný. A proto musí být levný. Co na tom, že nic nevydrží, rozpadá se a funguje jen aby se neřeklo? Lidi to chtějí, mají to mít.
A pak nejsou ani schopni odlišit požadavek na slušnou a spolehlivou věc od snobismu a blbé frajeřiny, neb pro ně je to mimo jejich chápání. Taková je dneska doba.
Neboj, lehnul Graupner, za pár let lehne Futaba a pak se budou hnát za High End od HC...

RedAce píše:Napsal bych něco o syndromu Slováků přijít někam a kritizovat to tam...ale radši nenapíšu.
Ach bože, teď jsi to tedy rozťal. Předvedl jsi se jako úplný..., ale raději to nenapíšu.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, je to bohužiaľ okrem pár výnimiek presne tak, všetko sa to nejak serie.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jag42 píše:Neboj, lehnul Graupner, za pár let lehne Futaba a pak se budou hnát za High End od HC...![]()
![]()
![]()
Zrejme asi nevieš z čoho žije Futaba
http://www.futaba.co.jp/en/corporate/index.html
Naposledy upravil(a) LV dne ned 31.03.2013 22:54, celkem upraveno 1 x.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
mikymik píše:LV píše:[quote="RedOne"]Já osobně s takto drahými soupravami nemám zkušenosti, ale předpokládal bych u nich toto:
kvalitnější elektronické součástky
kvalitnější mechanické provedení
lepší softwarové vybavení
větší počet kanálů
zachovat rychlost zpracování a odesílání dat
- to všechno je těžší dát dohromady, aby se to NIKDY nezaseklo, než třeba u OPTICA 6.
- to všechno něco stojí a cena neroste lineárně s přidanou hodnotou.
Pak je tu navíc již zmíněný fakt, že se jich neprodá tolik. Takže se ceně 30 až 50 tisíc ani moc nedivím.
Všetko čo si napísal sedí
Myslim, ze na tom nesedi vubec nic. Treba Nokia levne telefony dotuje a vydelava jen na tech drahych. Proste si hlida trh v low-end segmentu. Naproti tomu Apple prodava jen high-end telefony a v USA ma 90% profitu z celeho trhu s mobilama. U Tx to musi byt obdobne.[/quote]
A proto mame doma vsechno jen od apple... A s vysilackou je to uplne stejny. Kdyz mam penize koupim si podle sveho usudku to nejlepsi.... Pronme tonsou motory ZDZ, serva Hitec, vypinace Jeti, elektronika od Apple a B&A.... A je me uplne jedno ze nekdo ma telefon s Androidem za 7k misto 17k, ktery umi skoro to co muj iphone 5.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Zrejme asi nevieš z čoho žije Futaba...
Ani mě to nezajímá, ale v téhle branži už je hrob dokopán . Zbývá posledních pár centimetrů. Ne, že by mě to těšilo, protože se to děje i v podstatně důležitějších odvětvích, ale stačí trochu sledovat vývoj a přemýšlet.
Ani mě to nezajímá, ale v téhle branži už je hrob dokopán . Zbývá posledních pár centimetrů. Ne, že by mě to těšilo, protože se to děje i v podstatně důležitějších odvětvích, ale stačí trochu sledovat vývoj a přemýšlet.
Naposledy upravil(a) jag42 dne ned 31.03.2013 22:59, celkem upraveno 1 x.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tento syndróm spolu so snahou na všetkom ušetriť je všeobecne známy s inou národnosťou, ale tiež to sem radšej nenapíšemRedAce píše:Napsal bych něco o syndromu Slováků přijít někam a kritizovat to tam...ale radši nenapíšu.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jag42 píše:Ani mě to nezajímá, ale v téhle branži už je hrob dokopán . Zbývá posledních pár centimetrů. Ne, že by mě to těšilo, protože se to děje i v podstatně důležitějších odvětvích, ale stačí trochu sledovat vývoj a přemýšlet.
To čo je pre iných hlavný zdroj príjmu (modelárska elektronika) z toho majú majitelia Futaby prilepšenie "na kávu". Toš tak
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
maroslong píše:Tento syndróm spolu so snahou na všetkom ušetriť je všeobecne známy s inou národnosťou, ale tiež to sem radšej nenapíšemRedAce píše:Napsal bych něco o syndromu Slováků přijít někam a kritizovat to tam...ale radši nenapíšu.
Jo sou to i cesi, dokaze me do bela vytocit jak si nekdo koupi 2200mm akrobata a je tam full HC setup.... Mam kolem sebe dva kamarady co sem privedl k modelareni, od zacatku je ucim premyslet pri nakupu vybavy... A uz nekolikrat to zachranilo letadlo...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
zdzd píše:maroslong píše: Taková je dneska doba.
Ta doba je dobrá.
jag42 píše:............ v téhle branži už je hrob dokopán . Zbývá posledních pár centimetrů. Ne, že by mě to těšilo, protože se to děje i v podstatně důležitějších odvětvích, ale stačí trochu sledovat vývoj a přemýšlet.
Doufám, že Tvůj pesimistický náhled na svět nebudu mít ani v den mé smrti
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
To přilepšení se brzy změní (jestli už nezměnilo) na přítěž a přítěž vždy musí z firmy. 
Pesimista je jen dobře informovaný optimista....
To samozřejmě není z mé hlavy
A současně tím netvrdím, že jsem dobře informovaný...
To samozřejmě není z mé hlavy
A současně tím netvrdím, že jsem dobře informovaný...