FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
arachna

Re: FPV_dotazy

#106 Příspěvek od arachna »

hadrák píše:Osobně bych doplnil:jako se dívat v TV,ale přes svařovací kuklu.
Provizorně jsem si vykutil a včera prubnul takovou pozemní stanici:Sencor 7",tunel skoro 20cm,tmavý širák a v poloslunku viděl kulový.No občas něco zahlídl,tak kam kouká kamera v 200m výšce nad lesem bez výpadku,ale na řízení zero. Proti dělaným googlám sto a jedno.
Taky nejsem nejzkušenější, tak budu prezentovat pouze svůj názor..

...teda, ja nejak nerozumim reci tveho kmene :roll: to je snad nejaka sifra ci co ??? :lol:
anrikahn

#107 Příspěvek od anrikahn »

..diik za odp..
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Pekacek77 »

Mám dotaz ohledně náhlého poklesu dosahu. FPV je pro mě nové, přiznávám, pro začátek mám Tx a Rx Boscam TS351 a RC805, brýle Quanum a kamera je obyč se servokonektorem. Antény kruhové polarizované 5945MHz. Ráno jsem létal normálně na dohled a kamera natáčela obraz v brýlích, na hranici 200 nebo 300m (samokřídlo 950mm) obraz OK, výpadky byly pokud jsem přelétával nad sebou.
Odpoledne jsem vyrazil s koptérou a vše bylo v pohodě, jenže pak začly výpadky i na pár metrů od brýlí. Kanály nastavené správně. Antény dotažené. Spíš možná než nějaké prudké snížení dosahu to vypadá na výpadky Rx nebo Tx.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SG8Jd8_iVJ4[/youtube]
hadrák

#109 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:02, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
graup15

#110 Příspěvek od graup15 »

Výška na fotkách není z GPS, ale barometrická z čidla OSD. Přesnost plus minus 2 metry.
Celou dobu to letí do kopce . A převýšení toho lomu je značné.
hadrák

#111 Příspěvek od hadrák »

Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:03, celkem upraveno 1 x.
graup15

#112 Příspěvek od graup15 »

hadrák píše:Dík za reakci a doufám,že se nezlobíš,že jsem to vypíchl z tvého videa(jinak úžasná dálka-imponuje mi víc než výlet inspire za ostrov).
Ale spoléháš teda na oči,neboť výškově mi to odpovídá 7-10m nad skipem(věží)+ max 20m věž.Takže ten údaj 161m je letová hladina,ale nad terénem jsi cca 40m.Ani ve více sofistikovanějších OSD třeba s variometrem(rychlost klesání/stoupání)by mi to nepomohlo,kdybych letěl proti svahu.

Normálně lítáš na oči..samozřejmně. Údaj variometru je dobrý pro plánování letu..(kolik musím mít na vedením VVN a VN, nebo stromy abych letěl bezpečně..např). Pak je taky nepostradatelný když se létá v inverzní oblačnosti.., ale opět to chce znát profil terénu, aby jsi nesklesal do (např kopce).
Prostě neletět jak ovce ..hurá ono to nějak dopadne. To rozhodně ne.
Prostě nad tím letem přemýšlet..jednou jedinkrát jsem opomenul výškový profil terénu vers slant (tzn v určité vzdálenosti musíš být vždy vidět v přímé linii s vysílačem. A nebylo to nic příjemného,když si zaletíš za kopec.
Tož tak :-)
gardenroute

#113 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...Normálně lítáš na oči..samozřejmně. Údaj variometru je dobrý pro plánování letu.....
Pro mě je Dalibore vario velmi důležité, pokud terén znám, nebo jsem si ho dopředu dobře prohlédl, pomáhá k tomu, že nemusím až tak změny letové výšky hlídat, zvláště-li používám i centrování plynu. Dá se tak více soustředit na záběr, hlídat si jen obraz, vario a baterku, sem tam výšku z baro a vzdálenost. Spotter mě obvykle ještě hlídá čas. Širokoúhlý záběr z kamery dost odhad vzdálenosti zkresluje, je to ale otázka zvyku, zejména při nízkých přeletech na korunami stromů apod. To tebe ale asi moc nebere, ty frčíš vždy ve velké bezpečné výšce (až na ty komíny) :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#114 Příspěvek od graup15 »

Jojo já alespoň splňuji jednu věc pro ouřad...nenatáčím HD. Momentálně ani žádnou nevozím.
sobi

#115 Příspěvek od sobi »

mne sa osvedčilo si trasu najskôr nanečisto prejsť v Google Earth...
hadrák

#116 Příspěvek od hadrák »

Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:03, celkem upraveno 1 x.
graup15

#117 Příspěvek od graup15 »

Teda sorry, ale nějak nerozumím tvému přání..jak tady někdo trefně naznačil..asi mluvíš jazykem jiného kmene.
Můžeš nějak přesně definovat s čím máš problém?
hadrák

#118 Příspěvek od hadrák »

Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:04, celkem upraveno 1 x.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od zskal »

Nevím jak je to u ostatních OSD...já používám Remzibi OSD a tam si můžu nastavit zobrazení výšky buď od startovacího bodu (ten tedy bude 0 m) a nebo podle nadmořské výšky. V tom případě si můžu trasu kterou chci proletět nejdříve projít na mapě, tam vysledovat kritické výšky a potom si na tyto úseky při letu dát pozor a hlídat si výšku s rezervou v OSD...Tohle je dobré si zvlášť pohlídat při používání DJI Datalinku a velmi dobře si výšky letu navolit. Při prvním letu s Datalinkem se mi podařilo jen o pár cm minout vrchol borovice a dost mě to vyškolilo. Při pohledu na monitor mě tehdy málem trefilo... :roll:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
graup15

#120 Příspěvek od graup15 »

re hadrák
Pomůže ti sledování FPV obrazu a výškoměr založený na baro snímači.
Já to sice pořád nějak nechápu..., ale stejně nic lepšího k dispozici nemáš.
Reálně..letíš na brýle..čumíš na teren, v rohu obrazu sleduješ periferně výšku. Ale ta je jak psal předchozí..buď od místa startu,nebo výška nad mořem.
Pokud by jsi chtěl aby ti OSD ukazovalo okamžitou výšku nad terenem (absolutní ),tak by jsi tam musel mít radar. A to jsem v mod provedení ještě neviděl.

Tobě jde zřejmně o tu absolutní nad terenem...tak to máš smolíka:-)
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“