bolekkrutor píše:Je nějaký důvod proč vakuovat skořepiny na dvakrát? Ušetříš spoustu práce a času, když dáš zavíračku rovnou.
Normálně to dělám, ale díky složitému povrchu je cílem 1mm herex vtlačit co nejvíc do rastru vlnitého plechu kvůli hmotnosti. Nechtělo se mě ten rastr vlnitého plechu celý zaplnit balonama. Navíc křídla mají již motorové gondoly, kde se tkanina v tolika vrstvách blbě formuje v zavislosti na herexu a jelikož je zavíračka v několika vrstvách včetně uhlíkového zesílení a strhávaček, tak i v případě, když používám hlubokotažnou folii se má tendeci v tolika vrstvách prostě shrnovat a to jsem zamezil prodloužením postupu.
Ocasní plochy, křidélka i vztlakovky už dělám najednou. Na křídlech jsem opatrný, první plnění forem, ber jako pokusy o hned dobrý výsledek bez zkoušek. Nepřišel jsem na nikoho, kdo má zkušenosti s takhle členitým povrchem, jako je vlnitý plech po celém povrchu, abych se poradil a jelikož nemám moc času a chci mít éro hned z prvních kusů bez laborování, tak proto to dělám nadvakrát.