DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Otrok řešení, dá se to tak říct. Já jsem se svým P1 a levnýma baterkama maximálně spokojen. Zastávám názor, že výrobce jsi je velmi dobře vědom toho, že zákazníci ty prachy za to dají. Myslím tím nákup těch drahých akumulátorů. Možná by to byl dobrý kšeft je repasovat. Jinak názornější video s rozebráním je třeba tohle [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xI8kAkAQRpU[/youtube]
salamander píše:Stojí to všetko za houbi keď si tú baterku nemôžem zreparovať , kapacita mi klesla P2 na 3600 maH , no koľko s tým zalietam a to má iba 45 cyklov .
Ani rozobrať to nejde, skúšal som podľa návodu experta, ani ten predok kde je vypínač nejde dať dolu .
Aj tá elektronika stojí za prd keď kapacita tak prudko klesá .
Poradte ako tú múdru baterku rozrobiť a či sa tam vôbec dajú tie články vymeniť , raďte majstri.
Pozor, ono je to poměrně krásné řešení. Sáhneš do kufru, na tlačítko zjistíš která baterka je nabitá a která ne. Zacvakneš jí do coptery bez nějakýho propojování konektoru, zavírání dvířek... krásné, kompaktní. I když chápu, že někdo by dal přednost méně kompaktnímu a hlavně levnějšímu řešení.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- gardenroute
To je trochu nepochopení řešení, myslim to "...pobrat i bez Light Bridge...".ditri píše:...Ještě k Phantom 3
- pokud ma primo vysílačka P3 vystup USB video - tak adaptery USB to HDMI jsou jiz na trhu k dispozici tzn Dominator HD by to mel pobrat i bez Light Bridge......
LB je nedílnou a integrální součástí kontroleru, LB je to, co na 2.4 GHz v jednom datovém balíku přenáší z letadlové části LB komplet RC řízení, videa se zvukem a telemetrických ůdajů, a výstupy na řídící kontroléru jsou právě na LB jednotce vespodu kontoléru. V originálním standalone provedení LB, jsou na jednotce vedle 2x USB i 1x HDMI, u zjednodušeného panelu LB na P3 kontroleru je jen to USB rozhraní, HDMI právě chybí.
Tzn., že bez LightBridge by žádné HD video pro Dominátory HD k dispozici nebylo.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Autopilot App pro Phantom 3 v betě...
Autopilot App pro Phantom 3 v betě...
Nedávno jsem ve vlákně P2 Vision informoval o jednom z prvních projektů třetích firem po uvolnění SDK pro Phantomy, a to o aplikaci Autopilot Phantom, která za USD 20 mj. umí i funkce FollowMe a Orbit. A to ve formě aplikace pro iOS.
Dle tweetu Autoflight Logic a info na jejich webu je aplikace v současnosti v beta verzi i pro Phantom 3, to je jistě dobrá zpráva, a nabízejí pilotům beta testování.
Aplikaci ve starší verzi pro Vision testovali i známí Jamie & Adam z "Bořičů mýtů" s výsledkem "Funguje to, byť ne tak dobře, jak byste mohli doufat..."
Nedávno jsem ve vlákně P2 Vision informoval o jednom z prvních projektů třetích firem po uvolnění SDK pro Phantomy, a to o aplikaci Autopilot Phantom, která za USD 20 mj. umí i funkce FollowMe a Orbit. A to ve formě aplikace pro iOS.
Dle tweetu Autoflight Logic a info na jejich webu je aplikace v současnosti v beta verzi i pro Phantom 3, to je jistě dobrá zpráva, a nabízejí pilotům beta testování.
Aplikaci ve starší verzi pro Vision testovali i známí Jamie & Adam z "Bořičů mýtů" s výsledkem "Funguje to, byť ne tak dobře, jak byste mohli doufat..."
- gardenroute
Phantom 3 video od Arthura Konzeho
Video od známého popularizátora a testera Arthura Konzeho, kde předvádí na předprodejním prototypu manévrovací schopnosti P3ky s novým FC.
Testík se netýká schopností a kvalit kamery.
Mimoch. by DJI dnes, tj. v sobotu 25.4. měla P3ku začít "shipovat"....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TsCsKWQPx7I[/youtube]
Testík se netýká schopností a kvalit kamery.
Mimoch. by DJI dnes, tj. v sobotu 25.4. měla P3ku začít "shipovat"....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TsCsKWQPx7I[/youtube]
- gardenroute
Phantom 3 a 3 km se standard výbavou !
Phantom 3 a 3 km !
Let v režimu FCC (v USA), ale pro Evropu to bude v CE, tj. cca 2.000 m, výška max. 500 m
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QcjDhonUSyo[/youtube]
Let v režimu FCC (v USA), ale pro Evropu to bude v CE, tj. cca 2.000 m, výška max. 500 m
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QcjDhonUSyo[/youtube]
Je to hezký výsledek. Jenže je rozdíl to drandit na skoro poušti, nebo v CZ kde je wifi hodně husto.
Docela by mi zajímalo kdyby s tím někdo přijel. Já poletím na svém systému (analog) a vedle mne Phantom3. Docela se vsadím,že dosah video linku bude tragický.
Docela by mi zajímalo kdyby s tím někdo přijel. Já poletím na svém systému (analog) a vedle mne Phantom3. Docela se vsadím,že dosah video linku bude tragický.
- gardenroute
Phantom 3 GPS shield
Detail řešení GPS u P3
Evidentně použili měděnou folii (je to vidět na hraně) pod tou krycí hmotou.
Evidentně použili měděnou folii (je to vidět na hraně) pod tou krycí hmotou.
Medenú foliu už mala aj P2 model F306 pod tou šedou hmotou.. ale prečo sa vrátili ku predošlému tieneniu? Model F308 to má viac pokryté, do strán .. ako sme si to sami dorábali...
Vid. viewtopic.php?f=138&t=70123&hilit=tienenie+gps+phantom&start=750
Vid. viewtopic.php?f=138&t=70123&hilit=tienenie+gps+phantom&start=750
- gardenroute
Phantom 3 - Gain & Expo Tuning
Nastavení P3 Tx umožňuje mimo ladění zisků i přídávání Expo do Yaw
Tzn. funkce známé dosud jen z "velkých" RC Tx a umožňující si tak "doladit" výchylky (jejich průběh a chování).
Tak to má i Inspire - nejspíš tam těch podobností bude víc. Ale expo do klopení a klonění se zřejmě nedočkáme.
Mimochodem, mělo by tam jít nastavit i stickmode 3 a 4 - konečně.
Mimochodem, mělo by tam jít nastavit i stickmode 3 a 4 - konečně.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- gardenroute
Jasně
, tyto éra mají stejné či hodně podobné nové FC (odvozené asi z NAZA) a hodně podobné i RX Tx kontroléry, takže jejich konfigurace bude asi také dost stejná či velmi podobná.
Mimochodem (to jsem již také avizoval), byl měl jít spárovat s P3 i ten lepší RC Tx od Inspire (naopak ale ne). Mapování těch spodních tlačítek také stejně jako u I1.
Myslím, že expo pro YAW bude hodně užitečné.
Poznámka - z info od DJI "...you can add expo on all flight control channels..."
Mimochodem (to jsem již také avizoval), byl měl jít spárovat s P3 i ten lepší RC Tx od Inspire (naopak ale ne). Mapování těch spodních tlačítek také stejně jako u I1.
Myslím, že expo pro YAW bude hodně užitečné.
Poznámka - z info od DJI "...you can add expo on all flight control channels..."
Tak to jsem na inspire buď přehlídnul, nebo to tam dodali až v pozdější verzi fw (nebo to je jen u Phantoma).
- gardenroute
Myslím, že by to mělo být i součástí konfigurace kontroléru u Inspire 1.
další fotka pajšlu
takže i regulátory jsou integrovány...
takže i regulátory jsou integrovány...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy