- o předek i čumák trupu bych neměl péči, ten je pevný až běda - a pro NEkilový model (počítáme spíše kila půl) myslím dostatečně dimensovaný. Čumák má v ose preglejku až dopředu, takže zobance pochytí, jestli bych něco doplnil - tak maximálně obrysovou topolovku i z boků čumáku, abych vytvořil kříž a jen kouty dolepil balsou a dobrousil. Váha vpředu nevadí, rozhodně bych nestrouhal lípový špalek
- křídlo je hezká čistá účelová stavba, to co je potaženo jsem mordoval na tlak i krut, a hodnotím to jako dostatečně pevné, i dvojité lomení uší a tedy rozložení polí výrazně pomůže v pevnosti + zvolený potahový materiál, fakt stačí. Pořád fakt beru v úvahu tah uvažovaného gumicuku, a že to éro NIC neváží!
- spojka křídla z 6mm je fakt až brutální, ale jak se ví – napříště bude spíš 5mm a bude to OK (a vyřeší se právě to pouzdro viz výše)
- líbí se mi, že Tomáš i při zachování soutěžních ambicí stroje stále uvažuje v „žákovských tendencích“, takže třeba než aby balastovou trubku umotal z laminátu a jiných hi-tech – čeká na běžně dostupný a levný zdroj, který stavbu neprodraží a vyhoví každému. Co jsem pochopil – o hi-tech ta stavba být nemá a konstruktér se toho drží, RESPEKT
Sumaré: moc se mi líbí čistá jednoduchá, až žákovská stavba, inspirace ve volnoleteckých kategoriích a érech, žádný bachratý trup a naroubovaná ocasní trubka, vše co se na modelu děje je promyšlené a zdůvodněné či ověřené praxí – myslím že to éro bude „dost muziky za málo peněz“.
Rozhodně to byl super pokec a inspirace!