XDan píše:
To je docela škoda, i přes covid se normálně létalo. Až na menší počet účastníků to nebylo špatné. I počasí skvěle vyšlo.
az na to ze po navrate by som siel na 2 tyzdne do karanteny
XDan píše:
To je docela škoda, i přes covid se normálně létalo. Až na menší počet účastníků to nebylo špatné. I počasí skvěle vyšlo.
Celeron píše:na zdechlým válci cca 1,30V a na běžícím cca 1,7V.
igorb píše:
No nechcem ti do toho kecat, ale rozdiel medzi 1,3V a 1,7V je na odporovej zatazi 1,7 nasobny prikon (lebo UU/R)
a to este ignorujes fakt, ze ked ti tak stupne prikon na tom odpore sviecky ta sa prehreje este viac ako na teplotu ktoru si meral za behu (lebo do nej cpes 1,7x vecsi prikon ako by si do ne cpal tym udrzovacim prizhavovanim :- ))) ) takze ten prikon do beziacej sviecky moze byt v konecnom dosledku kludne 2 nasobny co moze na prepalenie stacit :- ))
to ze sa ti to nestalo bude asi v tom ze to prizhavovanie tomu stavu zabrani, nie tym ze je to dobry napad
Celeron píše:Víš co? Vem si regulovatelnej zdroj co dá cca 5A a koukni, jak ta svíčka svítí na 1,3V a na 1,7V. 1,3V je tmavě červená a na 1,7V ještě není bílá.
No a to popisuju extrém, jeden hrnec chcíplej, druhej běží. Pokud zapnu přižhavování na volnoběhu, tak tak mi prosím popiš případ, kdy by jeden válec u 4T boxeru chcípnul a druhej běžel, takže do toho extrému se to vlastně ani nedostane.
Celeron píše:Víš co? Vem si regulovatelnej zdroj co dá cca 5A a koukni, jak ta svíčka svítí na 1,3V a na 1,7V. 1,3V je tmavě červená a na 1,7V ještě není bílá.
No a to popisuju extrém, jeden hrnec chcíplej, druhej běží. Pokud zapnu přižhavování na volnoběhu, tak tak mi prosím popiš případ, kdy by jeden válec u 4T boxeru chcípnul a druhej běžel, takže do toho extrému se to vlastně ani nedostane.
VTjr píše:Měření za chodu ukázalo, že odpor svíčky vyskočil téměř na dvojnásobek.
Celeron píše:Nojo, pokud je skok ze studených 0,16 R na 0,21 R dvojnásobek, tak to je potom dost těžký se tady bavit.Přižhavuju snad jen pro volnoběh, nebo né? A startuju taky na volnoběh. ...
Leon píše:. ...
A již jsem to tu nadhodil - na jakou teplotu spalování směsi v motoru je schopno, při např 1/3 otáčkách zahřát vlákno.
Do temně ruda, do tmavo oranažova . . .??
...