létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
norinco

frekvence

#106 Příspěvek od norinco »

JO a ještě tohle. :D Nevím, třeba to je hloupost. Ta frekvence, kterou je ovládán wild hawk, tak to je jen na tyto letadélka nebo tuto frekvenci používají všichni. Oč mi jde? No mám třeba strach z toho, že až ho budu mít ve vzduchu (éro), tak aby nějaký dobrák mi hawka nesundal z oblohy. Nebo třeba nevědomky, abysme se nerušili.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Nakadah »

myslim ze by sis mel prolezt poctive RCmanii, abys pochopil jak funguje RC ovladani modelu. Jak jsou rozdeleny frekvence, co jsou to kanaly, atd. Nak
woro
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od woro »

Nakadah píše:myslim ze by sis mel prolezt poctive RCmanii, abys pochopil jak funguje RC ovladani modelu. Jak jsou rozdeleny frekvence, co jsou to kanaly, atd. Nak
Kdyby prolézt... :roll:
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
norinco

#109 Příspěvek od norinco »

hm, asi mi nic jinýho nezbyde.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

Re: bateri

#110 Příspěvek od Blurcak »

norinco píše:Ahoj,ještě mne napadlo toto. Je třeba u nového éra nějak formátovat baterie? A jak se to dělá? Objednal jsem si ten komplet i s NIMH bateriema. Díky

No hlavne si zkontroluj jake bude met akupack napeti kdyz ti prijde. Ja mel na tom co prisel 7,8V a clanek je ted po par nabitich v haji. Vcera sem jej nabil doba letu cca 3 min, let tyden pred tim doba letu 9min.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
MZ

#111 Příspěvek od MZ »

http://www.hobbyeshop.cz/inshop/akumula ... a-kan.html já si objednal ještě dva tyhle packy, lítat jen s jedním je na prd, člověk hned balí a jde domů. jenže to by chtělo koupit ještě lepší nabíječku, ta původní je nic moc, musí se hlídat nabíjení a jakmile se to začne hřát, tak okamžitě odpojit (cca 4 hodiny).

Další věc kterou si začátečník musí dokoupit je lepidlo a skelná páska!!! :D bez toho se lítat nedá, zrovna v neděli jsem zase lepil. Letěl jsem nízko nad zemí, krásný náklon do zatáčky proti sobě, jenže už to bylo na poslední baterky a nějak jsem se nesoustředil a místo abych ho srovnal, tak tak jsem si spletl strany a už byl čumákem v poli. odnesl to ohnutý čumák (ten už drží pohromadě jen díky pásce) a prasklé křídlo :D v poledne jsem lepil a k večeru už opět lítal :)
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Nakadah »

mz> ale dyt WH toho vydrzi hromadu :)

super na nem je, ze kdyz leti tak dela MZZZZZZZZZZZZ :D Nak
Filip WH

#113 Příspěvek od Filip WH »

:arrow:
jo to je pravda já když s ním lítam ve větru tak při přistání to vždycky vezmu po křídle na čumák a nekdy je to taková rana že se divim že není bez čumáku a pulce křídla. a není ani nák zmačkanej , zvohlej, scvrklej nebo zlomanej. ten epo je dobrej ale je škaredej
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Marcos »

2 norinco: Jeste bych Ti doporucil dokoupit si vetsi vrtulku. Koupil jsem si APC 6x3. Je sice urcena puvodne na spalovaci motory, ale asi to nicemu nevadi. Je to mala investice a konecne se da litat i za trosku silnejsiho vetru. S puvodni si to bralo asi 7,5 A, s novou 9A, takze rozdil ve spotrebe je maly a narust vykonu velky.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
norinco

Re: bateri

#115 Příspěvek od norinco »

Blurcak píše:
norinco píše:Ahoj,ještě mne napadlo toto. Je třeba u nového éra nějak formátovat baterie? A jak se to dělá? Objednal jsem si ten komplet i s NIMH bateriema. Díky

No hlavne si zkontroluj jake bude met akupack napeti kdyz ti prijde. Ja mel na tom co prisel 7,8V a clanek je ted po par nabitich v haji. Vcera sem jej nabil doba letu cca 3 min, let tyden pred tim doba letu 9min.

Ahoj, já se v elektru nevyznám. Takže těch 7,8V je jako dobrý nebo špatný? Hlavně to nemám ani čím zjistit. To jsem nečekal, že s akumulátorem bude takový práce :(
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od CyCo »

Myslím, že napětí na jeden článek by nemělo spadnout pod 1-0,8V.Tak pokud jde o originál akupak ze setu wild hawka tak 7,8/7=1,11V.Tak by to nemělo vadit.Tedy pokud je to napětí rozděleno mezi články po těch 1,11V.Pokud ne stačí najít článek s nižším napětím a vyměnit ho.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Nakadah »

Originalni 7N clanek se 480kou a vrtuli 6x4" by mel vydrzet urcite 15minut litani. Samozrejme ne ze to budete drtit porad na plny knedlik.

Ja mel 7N clanky puvodne 3. Jeden si porad drzi svych 13-15minut, druhy je o neco slabsi a drzi kolem 10ti. V tom poslednim zdechly dva clanky (nabite na zkrat drzely sotva 6A).

Pro zacatek rozhodne staci. Pokud chce nekdo WH nutit k vyssim vykonum,
tak muzu doporucit 8N clanky (2/3A) KAN-Shark 1100mAh od Pelikana. Mam dva, jeden ma 45cyklu a druhy 50. Slapou porad dobre, vybijeci proudy 20A snasi v klidu a nabijim je 2A. Kdo by chtel vyssi kapacitu pri stejne vaze, tak pak asi jedine Sanyo Intelect 1400mAh - bohuzel cena podle toho vypada.
Pak uz je rozhodne lepsi pouzit Li-Ion a nebo Li-Pol. nak
dusi
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od dusi »

Nakadah píše:Originalni 7N clanek se 480kou a vrtuli 6x4" by mel vydrzet urcite 15minut litani. Samozrejme ne ze to budete drtit porad na plny knedlik.

Kvalitní sedmičlánek vycucne obyčejný MIG 400/7,2 V s vrtulí 6x4 napřímo ani ne za deset minut. 480motor to stihne o nějakou tu minutu dřív.

Vždy říkám, že ty setové akumulátory jsou měké, po zatížení vrtulí a motorem jim klesne napětí, trochu i proud a do motoru jde menší příkon. Ty méké bateryk používají šikmoočci namísto pojistky :evil:

Nakadah píše: Pokud chce nekdo WH nutit k vyssim vykonum,
tak muzu doporucit 8N clanky (2/3A) KAN-Shark 1100mAh od Pelikana. Mam dva, jeden ma 45cyklu a druhy 50. Slapou porad dobre, vybijeci proudy 20A snasi v klidu a nabijim je 2A. Kdo by chtel vyssi kapacitu pri stejne vaze, tak pak asi jedine Sanyo Intelect 1400mAh - bohuzel cena podle toho vypada.

Mám sady i tři roky a pořád jedou, na některých přes 100 cyklů. Ovšem ty se k nim chováš drasticky. Ty vybíjecí proudy si měřil čím, prosím?
Nabíjet tyhle aku můžeš beztrestně jen do 1C, tedy do 1,1A, jinak jim zkracuješ životnost.

Pokud chcdš vyšší výkon, nemusíš kupovat zrovna Intelect 1400, stačí i "obyčejné" GP1100 2/3A.
Ty jsou totiž tak tvrdé (tak dobře drží napětí pod zátěží), že sedmičlánek GP1100 a MIG 400/7,2V s vrtulí z WH napřímo spolu žili jen 90 vteřin. Ty GP1100 jsou oproti těm setovým aku opravdu tvrdé a dobré, dají motoru, o co si s vrtulí řeknou a motor v Tucanu (hledej na mém webu) jednoduše shořel.

Byl bych opatrný, pokud bych neuměl pracovat s plynem :wink:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Nakadah »

dusi> jo drasticky... pri cene toho 8N clanku je beru trochu asi jako spotrebak. I kdyz do nich poustim 2A tak se nijak vyrazne nezahrivaji, mozna ze jim snizuju zivotnost, ale muzu jit driv zase litat.

Meril sem to jenom multimetrem (uznavam ze tam bude % nepresnost) . Zatim marne schanim na pujceni klestak. Ale uz nejakou dobu uvazuju o wattmetru od Multiplexu. Prozatim mam pohon v akrobatu nastaveny vrtuli 7x4" tak, ze s nabitym clankem na plny plyn motor zere 15-16A. Mam i jine vrtule stejnych rozmeru ale profil od profilu se samozrejme lizsi. Nektere zraly 19A, jine jdou pres 20A...

Nelitam porad na plny plyn, ale stejne behem 5ti minut mam prazdno, je znat slabsi vykon a sedam. Kazdopadne asi je uz necham jenom do WH, do akrobata pujde 3S lipol 1800mAh. Nak
robotmz

#120 Příspěvek od robotmz »

uz som si objednal novy accu pack do wilda u jr-models a nabijam ho normalne tou nabijackou co bola v sete, samozrejme kontrolujem tak kazdu pol hodinku teplotu, ale uz to viem zhruba od oka nabit, aj ked nie je cely dolietany. treba si iba zvyknut. mam pri tom myslim ze 350 mAh nabijacku, lebo nabijam 4 az 4,5 h pokial su uplne vybite, zatial co som to stopoval lietam od 25 - 30 minut vo vetre bez termiky...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“