Jako náběžky jsem použil prodávaný profil náběžné hrany 6x7mm, dobrousit potřebovala docela minimálně hlavně ze spodní strany. Uzavřením D-boxu se konečně dosáhlo výrazného zvýšení torzní tuhosti křídla. Pevnost v ohybu je díky rowingům naprosto neskutečná, chová se to jako dubová fošna, na ohyb se to ani nehne a tak se mi to líbí. Nárůst hmotnosti nepatrný, na jeden nosník padl tak možná gram L285 a rowing taky moc neváží. Trochu jsem si vyhrál s winglety na konci křídla, oproti autorovu prostému kopírování profilu jsem se snažil trochu o elegantní tvar (BTW dcera studuje řezbařinu a ta její nóbl drahá dláta jsou na hrubé opracování všelijak zakřivených ploch úplně SUPER):
A tady je aktuální dnešní stav:
Pár drobností dotmelit, zabrousit a můžu potahovat. Trup bude červený, křídla shora oranžová, zdola reflexní žlutá s černými pruhy.
Nepočítám-li jakéhosi volňáska v dětském věku, je tohle moje první stavba modelu a jsem upřímně překvapen z toho, jak málo času to zabere (95% času člověk stejně čeká na zaschnutí lepidla a mezi tím pochopitelně může dělat něco jiného) a jak mě to baví. Doteď jsem se vlastní stavbě spíš vyhýbal, protože by mi bylo líto roztřískat plody své práce (kupodivu roztřískání nějaké ARF stavebnice tolik nebolí, alespoň mě teda ne) a úmyslně jsem to odkládal na dobu, až si budu v lítání trochu víc věřit. Lidi stavte, je to SUPER!!