Protiběžné rotory vs. klasika

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
inetMark

#106 Příspěvek od inetMark »

Tak si kupim tie ledkove teda. Ved ledky pouzivat nemusis, takze ti to vadit nemusi. Len je to 15$
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Gattor »

len?
kdyby si narazil na neco lepsiho, tak se urcite ozvi. dik
inetMark

#108 Příspěvek od inetMark »

To len bolo v zmysle: "zial", "skoda ze", "je to az" atd... :)
Ale nejak to prezijem. Lepsie som zatial nenasiel.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Gattor »

aha :) sorry. mame v praci jednoho slovaka. ja jsem proste anti-rozumec slovaku :) kdyz mluvi slovensky, ja mu proste obcas nerozumim :) nevim proc, na slovenstine jsem vyrustal.

ale stejne si myslim, ze "len" je "jen". takze si to asi myslel ironicky.
je skoda, ze podobne veci nedovazeji. myslim, ze by si vydelali. tento druh zabavy se myslim posledni dobou rozmohl. spolu s poklesem cen "hracek".

asi si udelam to, co ti dorazilo domu a nasroubuju na to maticku tak, jak mi poradil dobrodinec Pucmeloud. asi nema smysl hledat prilis slozitou cestu nebo nakupovat predrazene veci ze zahranicnich serveru. nemaj u nas, tak at si trhnou, pokusim se udelat. nemusi to byt krasne.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Pucmeloud »

Gattor: neměj obavu, půjde to snadno udělat i pěkné: až to odladíš a zjistíš kolik matiček tam potřebuješ, tak to pěkně dotáhneš, pohodle ně a přesně to tím pádem půjde vyvážit a pak na ty matičky natáhneš kousek bužírky, nebo ideálně smršťovací bužírku a bude to vypadat profesionálně. :)
inetMark

#111 Příspěvek od inetMark »

Priznavam, ze ta veta nebola najstastnejsie formulovana. Ale nemyslel som to ironicky. V tom pripade by to malo mat tento slovosled:
Stoji to len 15$ (ale ja vacsinou pisem potom takto: Stoji to 'len' 15$).
Cize naucil si sa nieco :> Ak je slovicko len na zaciatku vety, tak je to zrejme gramaticky nespravna veta (neviem), ale znamena to ako keby som po cesky povedal: Jenomze to stoji 15$. (cize len vo vyzname lenze - jenomze).

Co sa tyka predrazenych zahranicnych serverov....
To fakt?
HK
CZ

Alebo
HK
CZ

A to riesenie matickami... Chcel som to aj ja robit, ale je to podla mna nebezpecne. Pretoze ak kupis na to nieco, co sa nasrobuje na celu cast, tak ok, ale ak tam das nieco, co bude zlozene z viac casti, tak sa moze posledna 'tajne' odpojit a sposobi to neprijemnosti (a moze to mat aj krute nasledky). A buzirku na to by som nedaval tiez. Ktovie co spravia tie odstredive sily co tam posobia. Myslim, ze to nie je zanedbatelne. To ze ti to neodleti po prvom lete neznamena, ze to neodleti vobec. Mne sa viac paci ten system s hacikom, tam je mensia moznost odpojenia sa zavazia od stabilizatora.

EDIT: Ten Mosquito vidim ze koli vahe nebol najlepsi priklad :) .
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Pucmeloud »

Když ty matičky vzájemně dotáhneš a zatavíš do smršťovačky, tak neodletí ani kdybys chtěl...to mi věř.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Gattor »

Pucmeloud> ja myslim, ze to nebude problem jiz doladit k libivejsimu vzhledu, diky

inetMark> ok, jasny. sorry. fakt jsem vse slovenske zapomnel. proc jste se taky odtrhovali, vy blazni? :) jak by nam to spolu klapalo.
tvuj priklad zahranicnich cen mne ohromil. ikdyz k tomu pripoctu 19%, ktery muzu teoreticky jeste chytit, se to porad vyplati. skoda jen te zaruky apod., to uz ti asi nikdo neuzna

Pucmeloud & inetMark> myslim, ze to vyzkousim a pak dam vedet. predpokladam, ze kdyz ty maticky dotahnu proti sobe a kapnu vterinak, nema se to sanci oddelit. a az s tim vsihnu o zem, tak to prekontroluju. na buzirku prdim. omotam to nejak libive izolackou.
uvazuji jeste o vratne zmene. protoze kdyz bych to chtel pak nekomu pujcit, tak to neudrzi.
stejc neco zkusil, kouknu na jeho postup a chovani vrtulniku. mozna to nakonec jen ohnu v nejidealnejsi delce tyce (po vyzkouseni ruznych vzdalenosti zavazi, snad to pujde zajistit docasne nejakou lepenkou). pak to ohnu po smeru toceni rotoru. tim zajistim, ze zavazi (plastovy uchyt) nebude mit sanci odlitnout za letu a kdyz to bude chtit pujcit zacatecnik, tak jeste vlozim ono zavazi do platoveho uchytu. prinejhorsim tyc narovnam. a bude. no a kdyz to bude vrklat, tak to proste ustipnu a konec ohnu stejne jako original.

jeste o tom popremyslim, kazdopadne jsem rad, ze uz mam nekolik moznosti. kdyz jsem to zacal resit a ptat se tu o rady, tak jsem nemel ani jeden napad. takze diky panove

myslite, ze ty padla jsou u 2rotoru k nicemu?
inetMark

#114 Příspěvek od inetMark »

Nie su k nicomu. Skusal som letiet bez toho, heli je maximalne nestabilna. Vcera som lietal s mojou starou (troska pokrivenou) dlhou stabilizacnou tycou a cela heli sa trase. neviem tu tyc vyrovnat. S kratou tycou sa bez zavazi neda lietat. Znamena to, ze musim cim skor objednat tie paddle (LED) aby som mohol lietat. Kvalita a rovnost stabilizacnej tyce ma vazne fatalny dopad na spravanie sa heli a na vibracie. U mna boli vybracie dost vysoke. Chvost sa kvalitne kmital a ak som heli uchopil do ruky, tak bolo krasne vidiet ako sa horna tyc klepe a netoci sa okolo svojej osi, ale robi doslova male kruznica. Predpokladam, ze ak by som lietal s takymito vybraciami, mozem poskodit celu radu suciastok a tak nechcem nic riskovat a preto pockam.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Gattor »

myslel jsem spise: myslis, ze padla jsou tvarem zbytecna, protoze rozdil mezi valkovitym kusem plastu a padlovym kusem cehokoli, je mizivy?

take jsem zkousel litat uplne bez niceho. nejde to. ja jsem proto vyndal pouze zavazicka z toho plastoveho krytu zavazitek. kryt jsem ponechal. sam o sobe vazi dost, aby ustabilizoval vrtulnik.

dobra informace, ze pokud je tyc nerovna, tak je konec. alespon muzu vyloucit moznost ohnuti s pripadnym budoucim narovnanim. znamena to tedy, ze jak to ohnu, je konec. fajn. alespon si dam pozor a uvedomim si, ze to jsou zmeny nevratne.
v tom pripade tedy zjistim nejrozumnejsi delku tyce a rovnou to zahnu jako je original nebo udelam ten zavit. ovsem od toho jsem byl jiz odrazen, ze pry nebude sranda sehnat takovy maly zavitnik. ach jo.
zdzd

#116 Příspěvek od zdzd »

Gattor píše:...padla jsou tvarem zbytecna, protoze rozdil mezi valkovitym kusem plastu a padlovym kusem cehokoli, je mizivy?...

To by letadla místo křídel mohla mít tyče od smetáku. :wink:

http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/TeorieHELIcm09-11.pdf část 10
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Pucmeloud »

ZDZD: " Protože úkolem pádel není vytvářet vztlak, mohou být zkonstruována tak, aby na ně působící aerodynamické síly odpovídaly požadované rychlosti odezvy na řízení." (c) Colin Mill

Když už se tu odvoláváš na odbornou stať, tak si ji aspoň přečti, než začneš zase strašit. Myslím, že si trochu pleteš monstranci s menstruací....ale jinak dobrý. :roll:
zdzd

#118 Příspěvek od zdzd »

Nic jsi nepochopil...

1. Nestraším. Konstatuji, že profil má smysl.
2. Pádla vztlak nevyvozují, nicméně aerodynamické síly na nich jsou. A proto tam taky jsou ty pádla.
3. Já to nejen četl, já to psal.

No a kdo si co s čím plete je poměrně jasné. :wink:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Pucmeloud »

Pochopil jsem jedno: podle tebe nejsou dvourotory vrtulníky, ale hračky. Tak proč lezeš mezi "hračkáře" a rozdáváš informace naprosto k ničemu a nikdo je nepotřebuje. Jenom tady prudíš a nic pozitivního nepřineseš , tak už se na nás, probohatěprosím, vys..r a jdi mězi pravověrné vrtulníkáře.
Děkuji jménem kolektivu hračkářů-dvourotorářů...ale toto dozajista zase nepochopíš ty (jak už tu někdo konstatoval). :x
zdzd

#120 Příspěvek od zdzd »

Pucmeloud píše:Pochopil jsem jedno: podle tebe nejsou dvourotory vrtulníky, ale hračky. Tak proč lezeš mezi "hračkáře" a rozdáváš informace naprosto k ničemu a nikdo je nepotřebuje. Jenom tady prudíš a nic pozitivního nepřineseš , tak už se na nás, probohatěprosím, vys..r a jdi mězi pravověrné vrtulníkáře.
Děkuji jménem kolektivu hračkářů-dvourotorářů...ale toto dozajista zase nepochopíš ty (jak už tu někdo konstatoval). :x

Myslím, že se teď neřeší jedno nebo dvou rotor. Řeší se funkce pádel. Ta je u obou stejná a informace jsou naprosto k věci. Tomu, kdo o ně stojí pomůžou.

Pokud to nechceš pochopit a nestojíš o ně, potažmo o mě, máš vždy možnost mé příspěvky přeskočit a nekomentovat je.

Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“