Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
KarelSkala

#1051 Příspěvek od KarelSkala »

arda1 píše:Oscík mám ale zase nemám T9. :cry:

No tak si ji kup. Aspoň budeš mít možnost si ledacos z této diskuze vyzkoušet přímo a pokud sis pořídil osciloskop, tak ten litr za T9 pro tebe nejspíš bude jen pakatel i když budeš mít T9 jen na testování. Pokud ji neodrovnáš a budeš se jí chtít po několika testech zase zbavit pak si můžeš být jist tím, že vzhledem k tomu jak velký je o ni zájem a na HC je dost často vyprodaná, tak nebudeš mít problém ji obratem prodat. :wink:

Mimochodem zrovna ji na HC zase naskladnili, tak kupujte dokud zase nebude vyprodaná.

T9 včetně modulu a osmikanálového přijímače
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8991
king

#1052 Příspěvek od king »

KarelSkala píše:....jen na testování. Pokud ji neodrovnáš a budeš se jí chtít po několika testech zase zbavit.....:wink:

To není vůbec špatný nápad, ale obráceně. Bude efektivnější koupit starší osciloskop, protože tuším, že ho pak prodám narozdíl od T9x za stejnou cenu.
EDIT:Pro ty kdo tápou co tady pitváme, tak zde je popis přeložený googlem.[url][/code]
KarelSkala

#1053 Příspěvek od KarelSkala »

king píše:
KarelSkala píše:....jen na testování. Pokud ji neodrovnáš a budeš se jí chtít po několika testech zase zbavit.....:wink:

To není vůbec špatný nápad, ale obráceně. Bude efektivnější koupit starší osciloskop, protože tuším, že ho pak prodám narozdíl od T9x za stejnou cenu.

Pokud někdo má T9 tak ano, ale pokud ne tak mu ji pro účely testování T9 samotný osciloskop ať už ho má nebo si ho koupí, nenahradí. Jinak pro takový test by stačilo pokud by se tady dohodl někdo kdo osciloskop už nějakou dobu má a má s ním i zkušenosti s někým kdo má T9 a bydlí poblíž sebe takže by se mohli sejít za účelem takového testu aniž by kdokoli z nich něco kupoval či následně prodával. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1054 Příspěvek od RiMr »

Já mám doma (v Praze) vždy minimálně dvě... Stačí řéct... :wink:
Drondys

#1055 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Já mám doma (v Praze) vždy minimálně dvě... Stačí řéct... :wink:

No vida. Tak teď už jenom, aby se ozval někdo z Práglu kdo má osciloskop a nebojí se ho použít. :wink:
king

#1056 Příspěvek od king »

Jsem domluven dnes na 20:00 k známému s osciloskopem, takže do 21:00 by tady měla být fotka s průběhem na osciloskopu a současně zobrazeni přes poloprofizvukovku samplujici na 192kHz Thd 0,0015% tak abyste nejezdili s T9x za osciloskopy, nebo dokonce obráceně, nebo kvůli měření průběhů ve zvukovém pásmu kupovali osciloskopy :)
EDIT: Samozřejmě, že na místě provedu ještě porovnání s průběhem přes integrovanou zvukovku Realtek AC97 v 5 let starém notebooku. :P
Naposledy upravil(a) king dne úte 14.09.2010 11:03, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1057 Příspěvek od RiMr »

hotovson

#1058 Příspěvek od hotovson »

pokud ti nevadi vyssi cena, tak USBtiny ISP
king

#1059 Příspěvek od king »

Ta cena je minimálně dvojnásobná, v čem je to o tolik lepší? Jen krátce, jestli můžeš. Dík.
hotovson

#1060 Příspěvek od hotovson »

king píše:Ta cena je minimálně dvojnásobná, v čem je to o tolik lepší? Jen krátce, jestli můžeš. Dík.

jsou celkem srovnatelne, na X9 staci oba, jen:
1) USBtiny umi napajet programovany procesor
2) jde u neho snadneji vymenit cip, pokud se poskodi

jeste bych dodal, ze u toho levnejsiho je dost dlouhy kabel mezi programatorem a cilovou aplikaci, muze to delat problemy
bitovod

#1061 Příspěvek od bitovod »

hotovson píše:
king píše:Ta cena je minimálně dvojnásobná, v čem je to o tolik lepší? Jen krátce, jestli můžeš. Dík.

jsou celkem srovnatelne, na X9 staci oba, jen:
1) USBtiny umi napajet programovany procesor
2) jde u neho snadneji vymenit cip, pokud se poskodi

jeste bych dodal, ze u toho levnejsiho je dost dlouhy kabel mezi programatorem a cilovou aplikaci, muze to delat problemy

Do AVR nedelam, tak nevim, jake jsou "odborne kvality" obou programatoru, ale zkratit ksandu je zalezitost na tri minuty a za tuhle cenu bych v tom procesor nemenil... Zase jestli dobre koukam, tak USBtiny je dodavane v rozsypu (teda ta verze za $22), v pripade hloupejsiho programatoru z HK je to "plug and play".

Priznam se, ze kdyby si RiMr chtel vybrat tu levnejsi verzi, rad bych se s jednim kouskem pridal a podlelil o postovne, pokud by to bylo mozne (prave jako jednoucelovku primarne pro T9x).
king

#1062 Příspěvek od king »

Výhoda napájet procesor z programátoru je ale zkratka, která stojí za zvážení.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1063 Příspěvek od RiMr »

bitovod píše:Priznam se, ze kdyby si RiMr chtel vybrat tu levnejsi verzi, rad bych se s jednim kouskem pridal a podlelil o postovne, pokud by to bylo mozne (prave jako jednoucelovku primarne pro T9x).

Bohužel už jsem koupil tu dražší. Cca 620,- včetně dopravy.
hotovson

#1064 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:
bitovod píše:Priznam se, ze kdyby si RiMr chtel vybrat tu levnejsi verzi, rad bych se s jednim kouskem pridal a podlelil o postovne, pokud by to bylo mozne (prave jako jednoucelovku primarne pro T9x).

Bohužel už jsem koupil tu dražší. Cca 620,- včetně dopravy.

prehledl jsem, ze je to v rozsypu, spis jsem resil, jak je to kompatibilni s avrdude, tak me snad nebudes proklinat :oops:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1065 Příspěvek od RiMr »

No... Po pravdě...
Bude to veselé, to je totiž přesně to čemu jsem se chtěl vyhnout...
Budu to muset dát někomu dát dohromady, protože já se svou trafopáječkou do toho nepolezu...

EDIT: i když ten návod na montáž je tak podrobný, že to myslím zvládnu. Akorát si musím pořídit nějakou páječku.
Naposledy upravil(a) RiMr dne úte 14.09.2010 13:07, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“