FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mirek100
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#1051 Příspěvek od mirek100 »

Drondys píše:V jiném eshopu zas může vyjít levněji SP2UART. Dělič lze udělat ze dvou odporů, které pořídíš za korunu či dvě v nějaké místní prodejně součástek a leckdo bude mít třeba i vhodné odpory přímo doma... ...možnost obousměrného přenosu dat pro cizí zařízení. Takže to záleží jak kdo co využije a čemu dá přednost.

To je můj případ, LED displej bych nevyužil a místa v trupu není nazbyt. Nikde jsem ale nenašel, jak by měl vypadat ten dělič, jak se připojuje k SP2UART, případně jak připojit dvě baterie.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1052 Příspěvek od RCStudio »

Posledni obrazek nutno nalistovat doprava
http://rcstudio.cz/prislusenstvi/30-sma ... odnik.html
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1053 Příspěvek od mirek100 »

Chtěl bych se zeptat na mix křidélek do klapek u větroně se čtyřservovým křídlem (křidélka jsou master). Udělal jsem to jako další řádek mixu v kanálu klapky, ale když si nastavím váhou vhodnou velikost výchylky klapky ke křidélku, změní se mi výchylka v ostatních režimech - viz příloha.
Napadlo mě dát kanál 5 (křidélko) na pomocný kanál, kde bych upravil výchylku a ten dal jako zdroj do kanálu 6 (klapka). Je toto řešení správné?
Přílohy
Klapka.jpg
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1054 Příspěvek od RiMr »

...je to jakési čudné... V Open9x se na nějaké Master a SLLAVE nehraje. V podstatě napípáš mix (všechno je "mix"! Ne jen nějaké dodatečné vlastní mixy jak v klasických "hloupých" rádiích) a zadáváš v něm, v jakém letovém režimu má fungovat. A pokud chceš ve dvou různých letových režimech různé hodnoty/výchylky na nějakém prvku (klapkách), tak vytvoříš dva mixy s rozdílnými hodnotami Váhy, kdy jeden mix bude aktivní v jednom let. režimu a druhý v druhém (popisuju tu nejjednodušší variantu).

Když tak popiš polopaticky, co chceš aby "to" dělalo... :)
Kontaktovat uživatele:

#1055 Příspěvek od RCStudio »

Bylo me potvrzeno ze Taranis + nebude, jeho vydani je odlozeno na neurcito, neni se cemu divit protoze rozdily pomalu maze posledni dodavana serie, vibracni motorek se prodava jako dil, nove slidery jsou jiz osazeny a dvoubarevne podsviceni display je zatim bez informaci.
Jan Janekx Urbanek
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1056 Příspěvek od Tyrano-cz »

Tak to jsem docela nas+anej, protože na plus už docela dlouho čekám a ne kvůli výše uvedenému, ale hlavně kvůli tomu šestipolohovému přepínači místo poťáku. Tak to mám opravdu radost :-(
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1057 Příspěvek od RCStudio »

Ten budu mit skladem jako dil ktery si tam vymenis... http://rcstudio.cz/nahradni-dily/32-pre ... pozic.html
Jan Janekx Urbanek
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#1058 Příspěvek od Andrews »

mirek100 píše:Chtěl bych se zeptat na mix křidélek do klapek u větroně se čtyřservovým křídlem (křidélka jsou master). Udělal jsem to jako další řádek mixu v kanálu klapky, ale když si nastavím váhou vhodnou velikost výchylky klapky ke křidélku, změní se mi výchylka v ostatních režimech - viz příloha.
Napadlo mě dát kanál 5 (křidélko) na pomocný kanál, kde bych upravil výchylku a ten dal jako zdroj do kanálu 6 (klapka). Je toto řešení správné?

IMHO nedávej vstup CH4, ale zase KRIDELKA a vhodnou křivku nebo diff případně se sníženou váhou.
rehurek
Kontaktovat uživatele:

#1059 Příspěvek od rehurek »

Tak podle FrSky se zpožďuje i X12D Horus. Má být představen až v říjnu 2014 na Chicago model fair.
FrSky Taranis E
MIG29, AlphaJet, SE5A, FW-190, DJI F450 s NAZAv2 a HERO3+, X525 s MM2.0
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1060 Příspěvek od mirek100 »

Andrews píše:IMHO nedávej vstup CH4, ale zase KRIDELKA a vhodnou křivku nebo diff případně se sníženou váhou.

OK. Vyzkouším, dík.
mhotar

#1061 Příspěvek od mhotar »

janekx píše:Bylo me potvrzeno ze Taranis + nebude, jeho vydani je odlozeno na neurcito, neni se cemu divit protoze rozdily pomalu maze posledni dodavana serie, vibracni motorek se prodava jako dil, nove slidery jsou jiz osazeny a dvoubarevne podsviceni display je zatim bez informaci.

Před pár dny dorazili vzorky Taranis+ vývojářům software a na portaci se nyní pracuje.
Netvrdím ale že nemohla nastat nějaká manažerská změna. Taranis+ je spíše drobná evoluce.
www.opentx.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1062 Příspěvek od ddano007 »

janekx píše:Bylo me potvrzeno ze Taranis + nebude...

Chlapci, ako sa slusne nadava ? :twisted:
Miniprotos vraj uz nie je, co byval, FrSky sa uz neda verit, existuje este vobec seriozna firma?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1063 Příspěvek od RCStudio »

Tuto informaci jsem dostal primo od Frsky minuly a potvrdil tento tyden, jeden rikal ze datum neni stanoveno a druhy rikal ze to nebude v dohledne dobe, takze treba za kvartal ano pokud se neco nezmeni.... jak rikam ono tam zas tak moc zmeneneho neni od poslednich verzi B spise kosmetika nic duleziteho.
Jan Janekx Urbanek
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#1064 Příspěvek od Symplex »

Frsky píše:Premier Dealers provide after-sale service, support, replacement and warranty.

Pokud se tak T9 hobbysport nechová dokonce ani vůči zákazníkům jimž on sám prodal Taranis pak bych doporučoval se obrátit na Frsky a nechat si jasně vysvětlit zda T9 hobbysport opravdu je nebo není Premier Dealer s citovanými povinnostmi přinejmenším vůči zákazníkům jimž on sám Taranis prodává.[/quote]

Sice to chvíli trvalo, ale dnes došla nabíječka - zdroj s EU vidlicí z T9. Richard drží slovo a stará se o zákazníky i když cena poštovného zřejmě překročila cenu nabíječky - zdroje. Zasláno zdarma v rámci kompletace objednávky.
Zároveň děkuji Cholerikovi za zaslání přebytečné nabíječky - zdroje k Taranisu. Pomohlo mě to překlenout období bez nabíječky. Musíme si pomáhat u něj nejsou jen prázdná slova.
Otázka na p.Řehůřka: Kdy bude na jeho stránkách avizovaný nový CZ návod na Taranise?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1065 Příspěvek od RCStudio »

Richard z T9 je hodnej a obetavej ale ma toho jednoduse moc, ne zcela me uspokojuje jeho ztroha komunikace a nezridka neodpovi na vse co mu clovek posle za dotazy. T9 je premiovy partner tak jak Alofthobbies a Microtechnics netusim.
Frsky si tak trochu neuvedomuje ze ona Evropa jakozto pomerne male uzemi pro ne nejde zasobovat z jednoho ci dvou mist a poskytovat tam plnej servis prave diky nakladum za dopravu atp.
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“