DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
stanleyy

Re: DJI NAZA

#1066 Příspěvek od stanleyy »

Marek_Km píše:Vždy musím při první baterce čekat zhruba od 2 do 2,5 minuty. Nevím, jestli je to kalibrace, ale připadá mi to podle doby, jako bych dal v Asistentovi tu advanced kalibraci. To je fakt zvláštní, že stejný firmware se chová jinak ve Phantomovi a jinak v jiné konfiguraci. Vy ostatní, co máte 3.12 (nebo měli jste) taky musíte čekat tu dobu? Já totiž Phantoma mám chvilku (asi 6 týdnů) a co vím, tak jsem tam měl myslím firmware 2.něco a zrovna tehdy myslím vydali 3.10 a než jsem se rozhoupal k upgradu, tak vydali opravný 3.12, který jsem si dal. Proto tak nějak nemůžu posoudit, do jaké míry byly rozdíly mezi různými firmwary. Na 100% ale vím, že s tím předchozím jsem dal první baterku a po načtení satelitů šup do vzduch a žádné jiné čekání...

tu "kalibraciu" ma viac ludi - mozno to zavisi od konkretnej sarze senzorov, fakt neviem... u mna to nikdy nerobilo so ziadnym firmwarom - resp. zachvilu mi to doblika a mozem v pohode lietat. Akurat vacsinou cakam na GPS lock, nech mam chyteny home...
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
gardenroute

#1067 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Vždy musím při první baterce čekat zhruba od 2 do 2,5 minuty. ...

Čekat rozhodně nemusíš, když uděláš ruční kalibraci kompasu (což stejně DJI po letové odmlce vždy doporučují), pak je nabootování NAZY podstatně rychlejší. A nic tím rozhodně nezkazíš.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#1068 Příspěvek od Marek_Km »

Já vím, už jsi to psal. Pořád nechápu, proč bych ale měl něco takového dělat pravidelně. Jasně, přežiju to čekání, i když bych teda mohl provést tu kalibraci ručně, ale taky nechápu, že ten dlouhý warm-up někdo má, někdo ne...
stanleyy

#1069 Příspěvek od stanleyy »

Marek_Km píše:Já vím, už jsi to psal. Pořád nechápu, proč bych ale měl něco takového dělat pravidelně. Jasně, přežiju to čekání, i když bych teda mohl provést tu kalibraci ručně, ale taky nechápu, že ten dlouhý warm-up někdo má, někdo ne...

kompas nemusis kalibrovat pravidelne, len ked zmenis konfiguraciu - pridas zdroje rusenia magnetickeho pola, ako napr. kovove predmety, vysielace atd.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
gardenroute

#1070 Příspěvek od gardenroute »

stanleyy - doporucoval jsem to jako uzitecne zrychleni prvotniho warm-up NAZY (tim rozhodne nic nezkazim).
Zda-li to je nebo neni prinosne, skodlive, nebo dokonce zbytecne, necham na DJI. Collin o tom nekolikrat mluvil, jako o doporucenem postupu pri kazde zmene lokality pro letani a nebo po prevozu koptery...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
stanleyy

#1071 Příspěvek od stanleyy »

gardenroute píše:stanleyy - doporucoval jsem to jako uzitecne zrychleni prvotniho warm-up NAZY (tim rozhodne nic nezkazim).
Zda-li to je nebo neni prinosne, skodlive, nebo dokonce zbytecne, necham na DJI. Collin o tom nekolikrat mluvil, jako o doporucenem postupu pri kazde zmene lokality pro letani a nebo po prevozu koptery...

urcite to nie je skodlive, len zial nevidim na to dovod - ten problem s kalibraciou malo dji riesit inak. Niektori s tym maju problem stale, nech robia co chcu.. Niektorym ide Naza uplne bez problemov, ako mne (teda - kym neuleti prec :).
Urcite nie je dobre, ked senzory prilis driftuju, ked sa elektronika zohrieva - hlavne ked driftuju totalne rozdielne na roznych kusoch toho isteho typu zariadenia.
salamander

#1072 Příspěvek od salamander »

S 3.10 som prešiel na 3.12 ale dáko nesledujem to blikanie, keď preblikáva zelená skalibrujem kompas – pre istotu – a idem lietať.
Pri výmene baterky som nemusel čakať trvalo to ozaj chvíľu a preblikávala zelená , keď ho zdvihnem sledujem či stojí na mieste a nedriftuje , podľa mňa je všetko v poriadku. Mám odlietaných viac ako 50 bateriek a už to ani nepočítam, zatiaľ všetko v poriadku.
stanleyy

#1073 Příspěvek od stanleyy »

salamander píše:S 3.10 som prešiel na 3.12 ale dáko nesledujem to blikanie, keď preblikáva zelená skalibrujem kompas – pre istotu – a idem lietať.
Pri výmene baterky som nemusel čakať trvalo to ozaj chvíľu a preblikávala zelená , keď ho zdvihnem sledujem či stojí na mieste a nedriftuje , podľa mňa je všetko v poriadku. Mám odlietaných viac ako 50 bateriek a už to ani nepočítam, zatiaľ všetko v poriadku.

ja som mal okolo 30 bateriek, kym to padlo. Normalne som letel, zrazu prestalo pocuvat a slo do zeme.
ananas

#1074 Příspěvek od ananas »

Ja odletal taky 50 baterek a pak to padlo a to sem stejnou lokalitu co den predtim kdyz sem delal kalibraci... ale stejnak to padlo... prvni pad s nazou jeste zadny jiny crash nebyl, mam ji sice od unora ale odletanych prez 200 baterek.. 1batt cca 11min letu... prvni problemy po update bylo velke driftovani pri otaceni na miste vzdy si copter coufl o 5 metru a pak se vratil.. nechapu..
stanleyy

#1075 Příspěvek od stanleyy »

ananas píše:Ja odletal taky 50 baterek a pak to padlo a to sem stejnou lokalitu co den predtim kdyz sem delal kalibraci... ale stejnak to padlo... prvni pad s nazou jeste zadny jiny crash nebyl, mam ji sice od unora ale odletanych prez 200 baterek.. 1batt cca 11min letu... prvni problemy po update bylo velke driftovani pri otaceni na miste vzdy si copter coufl o 5 metru a pak se vratil.. nechapu..

presne to iste so mal aj ja - zacalo to robit <>viny a potom sa otocilo a pecka na zem... podla mna maju bug v tej novej stabilizacii - uz tak padol aj wookong a kedysi aj phantomy. tak snad to coskoro opravia.
ananas

#1076 Příspěvek od ananas »

Ja to este zkousel naklapet.. u stare 2.02 to melo porad tendenci rovnat ale s 3.12 motory pomalu ztraci vykon je to uplne jine chovani jak u 2.02 tu jsi chytl za podvozek odtahl jsi copter pryc ale drzel si porad vykon a rovinu ale s 3.12 to chytnes za podvozek a po pul meru uz se ani nesnazi rovnat a kdyz ho pustis ma co delat aby nabral vubec zpatky vysku.. no newim ta 3.12 az tak moc novinek nema na co je stabilnejsi let o 10% vic bych nerekl ze je, a plynuly start ? Ja s fw 2.02 se ani jednou s podvozkem neprevratil pri startu a u 3.12 kazdy ctvrty start se to pomalim stoupanim zachytlo o travu a uz se valel..
stanleyy

#1077 Příspěvek od stanleyy »

3.12 v mojom pripade fungovala perfektne (az na crash :), stabilizacia bola urcite lepsia - mozno ale treba doladit autopilota, je tam iny algoritmus tak zrejme treba troska potunovat gainy. Ten start je diskutabilna vec - ale da sa na to zvyknut.
ananas

#1078 Příspěvek od ananas »

Skoda ze neumim eng bych si to radne procet na rcgroup ten problem...
stanleyy

#1079 Příspěvek od stanleyy »

ananas píše:Skoda ze neumim eng bych si to radne procet na rcgroup ten problem...

v podstate ide o to, ze zrazu prestane naza reagovat na aileron/elevator, a ide jednym smerom - bud uleti, alebo narazi do zeme. Predpoklada sa, ze ked sa rychlo prepne na manualny mod, tak sa to moze "opravit". Prepnutie na failsafe nepomoze.
Vyzera to tak, ze ten problem sa neprejavi, ked lietas v manualnom mode.
Odporucam downgrade na 2.02, kym to cinania neopravia.
Marek_Km

#1080 Příspěvek od Marek_Km »

ananas píše:Skoda ze neumim eng bych si to radne procet na rcgroup ten problem...

Otevři si ty stránky v Google Chromu, automaticky je překládá.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“