DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#1096 Příspěvek od zskal »

No nazdar! :( Tak to vypadá že tu už budeme jenom popisovat jak sebou třískáme o zem... :oops: Já jsem na zadním levém regulátoru našel utřepaný datový drátek ....nejsem si jistý jestli se nepřerušil po tom včerejším pádu, ale řekl bych že je to pravděpodobná příčina. Dnes jsem s tím opět v pohodě lítal, ale už s velkým respektem...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
stanleyy

#1097 Příspěvek od stanleyy »

ja som vcera prepajkoval celu discovery... este raz som pozeral tie videa a vyzera to tak, ze sa resetla Naza pocas letu a slo to dole...
Tak neviem, ci mam pokazeny ten BEC ci co...
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
mirman

#1098 Příspěvek od mirman »

no mě naštěstí zatím copter nepadnul,ale dnes jsem odlétal jednu baterku a po výměně nebylo možné spustit motory,stále blikala červená LED,trápil jsem se s tím skoro hodinu na letišti.Doma jsem to napichl naPC skalibroval IMU a vypadá že opět fachčí,ale přestávám mít v NAZU důvěru....:(
Že by jí vadilo to teplo?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1099 Příspěvek od zskal »

Tak já jsem nevydržel a nahodil jsem do Nazy fw. 3.14. Oproti 2.02 je to hodně znát. Copter je fakt mnohem klidnější, žádné drifty, klidné klesání... Tohle sice bylo i u fw 3.12, ale tak pokud tam byla nějaká chyba, tak ji snad už v tomto fw odstranili. No koneckonců, spadl jsem i s fw 2.02... :lol: Tohle se mi zatím moc líbí! :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
alexik46

#1100 Příspěvek od alexik46 »

Ahoj tak ja mel problem jen jednou kdyz jsme nastavili nazu a po tretim letu asi o tyden pozdeji museli znovu zadavat vzdalenost gps od stredu nebot tam nebylo nic nastavene a od te doby uz nic nepripojuju a nemam zatim jediny problem tudis muj usudek pokud to leta tak se radsi do toho nehrabat :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1101 Příspěvek od koulinek »

alexik46 píše: tudis muj usudek pokud to leta tak se radsi do toho nehrabat :)

Tož to je staré dobré moudro že co funguje do toho se nehrabat :D

edit: akorát tady je to složitější v tom že kdo touží po nových vlastnostech a třeba DJI gimbalu tak je prostě donucen k upgradu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
majkos

#1102 Příspěvek od majkos »

Takže bacha, včera jsem nahrál novou verzi 3.14 a dneska mi to po deseti minutách poklidného letu spadlo na placku, propadla se jedna strana a už se s tím nedalo nic dělat, takže problém nejspíš přetrvává, jsem hodně naštvaný protože to byl můj druhý let od posledního pádu zrovna po opravení :( takže přehrávám na starou verzi co tam byla od výroby...
Přílohy
2013-07-10-271.jpg
Maxi swift, Swift II, Hexacopter 850R, Quadcopter s multiwii
stanleyy

#1103 Příspěvek od stanleyy »

majkos píše:Takže bacha, včera jsem nahrál novou verzi 3.14 a dneska mi to po deseti minutách poklidného letu spadlo na placku, propadla se jedna strana a už se s tím nedalo nic dělat, takže problém nejspíš přetrvává, jsem hodně naštvaný protože to byl můj druhý let od posledního pádu zrovna po opravení :( takže přehrávám na starou verzi co tam byla od výroby...

ako to spadlo? co sa dialo ked to padalo?
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
majkos

#1104 Příspěvek od majkos »

stanleyy píše:ako to spadlo? co sa dialo ked to padalo?

normálně lítal a když jsem se vracel k sobě jedna strana se z ničeho nic propadla a začalo se to celé točit, zkoušel jsem to nějak vykorigovat kniplama ale už jsem s tím nic nestihl, ono jak to padá z 20m nedá se s tím nic dělat...
Maxi swift, Swift II, Hexacopter 850R, Quadcopter s multiwii
stanleyy

#1105 Příspěvek od stanleyy »

majkos píše:normálně lítal a když jsem se vracel k sobě jedna strana se z ničeho nic propadla a začalo se to celé točit, zkoušel jsem to nějak vykorigovat kniplama ale už jsem s tím nic nestihl, ono jak to padá z 20m nedá se s tím nic dělat...

ah, cize sa tocilo - no to skor vyzera na nejaky motor alebo regulator... tie "flyaway" problemy s nazou 3.12 boli take, ze to letelo cele "stabilizovane" do strany, bez flipu alebo tocenia.. proste ako keby si tlacil paky do jednej strany...
gardenroute

#1106 Příspěvek od gardenroute »

Doplnil bych k tomuto "...tie "flyaway" problemy s nazou 3.12 boli...", ze ty problemy zasahlo jen nektere uzivatele a jen s nekterymi jednotkami, takze asi to nebude problem "3.12".
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
stanleyy

#1107 Příspěvek od stanleyy »

gardenroute píše:Doplnil bych k tomuto "...tie "flyaway" problemy s nazou 3.12 boli...", ze ty problemy zasahlo jen nektere uzivatele a jen s nekterymi jednotkami, takze asi to nebude problem "3.12".

zasiahlo to uzivatelov LEN ked lietali s 3.12, nikto z nich nemal problem na tom istom hardwari na starsej verzii.
gardenroute

#1108 Příspěvek od gardenroute »

Nic jineho netvrdim, ale to porad neznamena, ze se to tyka fw 3.12. Urcitych jednotek s 3.12 (napr. NAZA ve Phantomu) se ten problem nedotkl. Proto tvrdim, ze se jedna o kombinaci HW a FW.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
stanleyy

#1109 Příspěvek od stanleyy »

gardenroute píše:Nic jineho netvrdim, ale to porad neznamena, ze se to tyka fw 3.12. Urcitych jednotek s 3.12 (napr. NAZA ve Phantomu) se ten problem nedotkl. Proto tvrdim, ze se jedna o kombinaci HW a FW.

jasne, ze to nie je dokaz.. len indicia...
Duffs

#1110 Příspěvek od Duffs »

majkos píše:Takže bacha, včera jsem nahrál novou verzi 3.14 a dneska mi to po deseti minutách poklidného letu spadlo na placku, propadla se jedna strana a už se s tím nedalo nic dělat, takže problém nejspíš přetrvává, jsem hodně naštvaný protože to byl můj druhý let od posledního pádu zrovna po opravení :( takže přehrávám na starou verzi co tam byla od výroby...

Mrzí ma, že ti to padlo ale páči sa mi ako sa ti pekne tie hliníkové ramená ohli :D
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“