Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1096 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:re JindraJ
Škoda,že jsi to neřekl včera..mohl jsem ti vzít do Praglu už nahranou CC3D.
Jinak krásná práce..asi od tebe budu opisovat.:-)
PS...Mně se taky víc líbí taková ty (jak píše ST) vesmírné materiály.
Až ty 3D tiskárny to budou tisknout hladké..tak ano,:-)

no kvůli tomu jsem ti volal jak jsi jel v ten čtvrtek, ale už ses pak neozval :) ... ale neva mám dost a dost jiné práce, tak se to nepo.... možná tě dnes zkusím nahánět abych rozchodil a seznámil se s tou vudeotechnikou a zkusím si to začít rovnat do rámu a .... taky ti pak budu vyprávět jak mi zkouší DHL spočítat DPH tak, že chtějí dvojnásobek jeho ceny (skutečné ... žádná poddeklarace) :) ... fakt zábava

Jinak pokud myslíš konkrétně tenhle stabilizátortek, tak kdyby se ti někam hodil tak řekni. udělal jsem si jeden na 5V, druhý na 6V (oboje 1A) na pokusy, ale mám vyleptanou do foroty ještě jednu destičku (dělal jsem 3 kdyby jedna nějak nevyšla a protože jsem měl odřezek desky a vyšly všechny) a součástky na ní také, tak by bylo otázkou pár minut to osadit.
graup15

#1097 Příspěvek od graup15 »

To se určitě domluvíme. Máš ten stabík fakt pěkný.
Jo a sorry,měl jsem mozeček vytížený na 100% a na koptery už nebyla výpočetní kapacita. (Nabastlit do stroje obrobkovou sondu Renishaw a rozchodit to když makra nechodí...no zábava jako hrom :-(
PS já jinak mám do QAV 250 připravené tohle..
http://www.banggood.com/DC-DC-Converter ... 36792.html
To není o moc větší než to máš ty a už to mám i prověřené. Na bráchovo QAV 500 jsem dával jak 5 tak i 12V. A chodí to parádně.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1098 Příspěvek od jindraj »

Tak jsem začal vybalovat co mi pošťáci za poslední týdny nanosili :)
ImageUploadedByTapatalk1426326164.445487.jpg

No uvidíme co z toho vznikne ;)
graup15

#1099 Příspěvek od graup15 »

Já jen ..proč jsi to z Bangoodu bral přez DHL???
Já tam objednával min 4 zásilky...a vše v pohodě, ale né přez DHL.
graup15

#1100 Příspěvek od graup15 »

Co z toho vznikne?
Výtečně létající QAV 250. Co jiného???
Máš už ten modul do HD Doms..včera jsem o tom mluvil s mojím dodavatelem (www.helicam.cz) a říkal,že to má malinkou chybičku...brýle si nepamatují nastavený kanál Vrx.., ale třeba to je jen jeden divný kousek.
Já strčil NexWave do Dominátorů...propiloval drážku v deklu (už to sedí) a vše funguje (doma) zdá se v pohodě.

PS..tohle by mi zajímalo,jestli bude fungovat..né na řízení, ale na video.
http://www.banggood.com/FPV-2_4G-2W-200 ... 65221.html
Za ty prachy to...mám chuť zkusit. Ale ještě jsem nerozhodný.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1101 Příspěvek od jindraj »

jo modul je tam ... na obrázku leží vedle toho Immersionu. Zrovna čtu návod a chci to nějak sesadit ... no uvidíme... pokud by to bylo jen o zapamatování si kanálu, tak vidím předběžně 3 cesty.
- Nastavit Na immersionu defaultně ten, ve kterém defaultně brýle začínají ...
- smířit se s tím, že kanál vždy na brýlích namáčku ... to zas takový průšvih není
- jít druhou cestou a navíc počkat, zda s tím nějaký FW něco nevykouzlí :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#1102 Příspěvek od ST »

K dosahu videa na 5.8GHz. Já o minulém víkendu zkoušel vTx 10mW. Byl uchycen a třínožce a s třílístkem. Říkal jsem si, po 50m bude šmitec a budu bez videa. No ani omylem, po 300m jsem měl ještě v brýlích signál bez výpadků. Na brýlích jsem měl 4 lístek Takže kde je tedy zakopaný pes, když s 200mW mám na koptéře už výpadky na stejné vzdálenosti ? Nejspíš to bude zastíněním antény. Bohužel nejsem zastáncem lítajících lustrů s nožičkama , kde anténa může směrovat dolů. Takže se s tím musím naučit nějak žít. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1103 Příspěvek od ST »

Modul co má Jindra a ty Dalibore je úplně o něčem jiném. Jindrovi to bude fungovat OK. S těmi rx moduly nexwave je asi docela problém a nejsi jediný, takže pevný nervy... :lol:
graup15

#1104 Příspěvek od graup15 »

Já si s tím prd lámu hlavu.
Unify VTx mám od Blacksheeps, to samé NexWave...pokud to nebude rozumně fungovat omlátím to Trappymu o hlavu. (Zase tak levné to není).
No a zůstal bych u staré osvědčené sestavy. Uvidíme..již zítra. Dnes je tu hnusně.
Už se těším na tvoji anténku..hned ji otestíme.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1105 Příspěvek od ST »

Já si s tím taky prd lámu hlavu, prostě osadím do svých 250tek 600mW DAL vTx a bude vystaráno . Je to malý a lehký a výkonný a na coptéře se to nemá šanci usmažit. Takže no stress. Kupovat antény za 50 ojro , které fungují úplně stejně jako moje vymazlené a změřené mi příjde takové podivné. :lol:

Jinak tuhle mi docela hlodá v hlavě a až to bude skladem , tak se asi neudržím.
http://www.banggood.com/Lisamrc-FPV-Beetle-LS-300-PCB-Carbon-Glass-Fiber-Frame-Kit-p-965759.html

Ještě k pozici kamery. Je to jednoznačně patrné na prvních dvou videích hned na první stránce tohoto vlákna. První video nejspíš s kamerou kolmo a druhé nejspíš s lehce vykloněnou nahoru. To vyklonění stačí opravdu jen nepatrně. Mě to dělá na výšce kamery cca 2mm od roviny a už to stačí na lepší vnímání horizontu při lítání blízko nad zemí. :wink:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1106 Příspěvek od jindraj »

tak první testíky s přítelem (tj. Daliborem) na telefonu nesou výsledky ... vytvořil jsem vysoce inovativní a sofistikovanou testovací stolici s flexibilním adhezním systémem uchycení komponent :) (viz foto) a kluci mi teď s tím verkem běhají po baráku a simulují mi tu pohyb koptéry. Úžasný pocit mít oči co běhají nezávisle na nohách ... první testy ukazují následující:

- kluci okamžitě zařadili vysílání toho druhého s kamerkou hodně vysoko na žebříček zábavných věcí - počítám, že hned někam za hru kdo vyprdne ve vaně větší bublinu a někam na úrověň ipadu;
- manželka prohlásila, že se jí v brýlích dělá blbě a ať s tím nehoupeme ... zdá se, že s tou se přetahovat o FPV koptéru nebudu
- Tx vysílá, brýle přijímají - zatím jen na pigtaily, protože nějaké základní houbičky mi nyní zadržuje DHL.
- Obraz ale naskočil okamžitě bez výběru kanálu jakmile jsem zapnul Tx ... takže buď je zrovna nastaven ten defaultní a nebo to nějak funguje.

podrobnější zkoušky budou pokračovat.

Zároveň jsem zjistil, že ten stablík jsem včera zbastlil úplně ale úplně zbytečně ... ImmersionRC Tx má v sobě stabl na 5V, který je myšlen pro případné napájení kamery. Takže ten mohu na palubě normálně použít :) Tož tak - kdybych nechvátal a den počkal, tak jsem si ušetřil večer leptání a letování.
Přílohy
IMG_4503.jpg
graup15

#1107 Příspěvek od graup15 »

Sorry..už stárnu a hned mi taky všechno nenapadne..až dnes když jsem vzal do ruky Immersion 2,4..tak jsem se začal řehtat,páč při myšlence jak jsi se vyblbnul s BEC a přitom už ho máš...(a i silnější)...
No neboj..on mne ten humor přejde až se uvidíme a já se taky pustím do své 250ky:-) PS...asi se na CC3D vybodnu a pújde tam něco jiného..., ale to nemůžu říct. Standa by se mnou nemluvil ...:-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#1108 Příspěvek od ST »

Dalibore nevidím jediný důvod, proč tam nedát CC3D s openpilot. Poslední fw 1.5.2 jsem právě nahrál na desku a provedl nastavení a mám to zatím v defaultním nastavení a vypadá to slušně. No zatím jsem jen zkoušel reakce ve visu a přesunech doma na chodbě. A základu kde je atti, to je hodné jako beránek. Já bych se toho nebál. nastavení je pro první třídu ZŠ. :lol:
Amper

#1109 Příspěvek od Amper »

graup15 píše:Až ty 3D tiskárny to budou tisknout hladké..tak ano,:-)

Kdyby to clovek chtel hladke tak muze provest kuru acetonovou parou a ma to hladke :-) Ale proc kdyz je to spotrebka ?

Ja vidim jako nejzasadnejsi nevyhodu to ze cerny plast je tak nacpany barvivem ze dela problemy pri tisku (da se to vyladit a kdyz je kvalitni dodavatel tak je to ok ale proc se nervit) takze vetsina veci z 3D tisku proste vypada hrackojdne i kvuli barve.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#1110 Příspěvek od tomashr »

j.s píše:Ono to jde, jen to, co běžně vidíš v modelářské praxi, je tisk na hodně levných strojích. Kdo to chce mít "vesmírné" musí si holt počkat, až kvalitka bude ještě trochu dostupnější, nebo se vetřít třeba někam do školy na fakultu.

Je to hodně i o rychlosti - nasadit trysku 0,2mm a posun vrstev 0,1mm není problém ani na tom, co mám doma, výdaje na úpravu jednotky stokorun.
Jenže nehodlám akceptovat, kam by pak šla rychlost. Tohle se mimochodem týká i více profi řešení, i tam je to vždy silný kompromis mezi kvalitou a rychlostí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“