DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Tak to je radost. Když si vzpomenu jak jsem s tím bezstarostně lítal a ono se mohlo tohle stát... Sice jsem vždy připraven to přepnout na manual, ale stejně tam radši šoupnu starší FW. Teď na mě copter čeká v bedně na Bajkale, tak si sebou snad raději vezmu i Ardupilota a přehodím to 
- gardenroute
No je pekne na.ranej
Zajimavy zazitek, jeste ze ta stara babka od te stodoly je priznivcem TBS 
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
stanleyy píše:Tak uz ma s Nazou problem aj Trappy z Black Sheepu - ale vraj si to DJI pekne odserie
Jj...včera jsem to taky četl na fpvlab...tak snad to nakopne programátory z DJI k opravě...
Já jsem s fw 3.14 nalítal už hodně letů a musím říct, že jsem maximálně spokojený až nadšený. S něčím tak stabilním jsem ještě nelítal. Dnes jsem ale poletoval v místě kde byl zřejmě špatný signál pro GPS protože se mi Naza za letu často zamykala a zase ztrácela satelity. Už i na OSD jsem měl problém získat 5 satelitů. Naza 1 - 2x červeně problikávala, ale nakonec jsem nevydržel a přece jen jsem to zkusil. Tady se můžete podívat na video, jak se mi copter vždy při zamknutí, nebo ztrátě plného počtu satelitů zhoupl. Navíc tam občas dost foukalo, takže to někdy hezky při ztrátě satelitů začalo driftovat. Všiml jsem si ale že nedaleko byl stožár plný wifi antén, tak je možné že to Nazu mohlo nějak rušit...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Dělal jsi na úvod manuální kalibraci kompasu ? DJI to vždy na nové lokalitě (po převozu) doporučuje, viz Collinovo video někdy z 3,4/2013.
Nemohl ten reset být důvodem nějakého HW problému ? Reset kvůli FW (za letu) by mohl být skutečně dost fatálním průserem pro všechny uživatele NAZA... Jakou NAZA přesně máš ? A co k ní vše připojené ?
Mám Nazu V2, GPS modul, PMU, Led. Mám na ní gimbal a Martineze napájené z jiné baterie, ale nepřipojené k Naze.
Kompas zkalibrovaný na místě, provedena zkouška motorů, odpojení od baterie, znovupřipojení k baterii a čekání na satelity. Copter seděl na zemi a já od něho asi 1,5 m.
mas prepojene zeme na bateriach?
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
stanleyy píše:mas prepojene zeme na bateriach?
Proč? Jsou to dva samostatné okruhy, rušení mezi nimi nemůže být. A v době resetu Nazy nebyl Martinez pod napětím. Já jen chtěl vědět za jak dlouho a kolik satelitů se načte.
V uvedené lokalitě lítám s APM 2 a někdy trvá delší dobu než GPS udělá lock. Proto ta zkouška s Nazou.
- gardenroute
Objevilo se podezření, že za potížemi s NAZA failasfe nemusí být až tak NAZA sama, ale nesprávné / špatné nastavení Rx + Tx pro. Ty by mohlo vysvětlovat i to, proč tyto problémy nepostihují Phantomy, ovládané tovární Tx/Rx...
Nějaké info na SA drones...
Info je i na Rcgroups (DJI NAZA-M V3.12/V3.14 Flyaways - Master Thread).
gardenroute píše:Objevilo se podezření, že za potížemi s NAZA failasfe nemusí být až tak NAZA sama, ale nesprávné / špatné nastavení Rx + Tx pro. Ty by mohlo vysvětlovat i to, proč tyto problémy nepostihují Phantomy, ovládané tovární Tx/Rx...
?? Phantomy zacali ulietavat ako prve... Ja som mal failsafe otestovany, nastavene na preset failsafe na receiveri tak, aby aktivovalo failsafe na Naze, s centrom pravej packy a plynom na 40% pre istotu. Okrem toho mi to uletelo 3 metre od transmitteru - toto nema nic spolocne s failsafe.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
- gardenroute
stanleyy píše:?? Phantomy zacali ulietavat ako prve... Ja som mal failsafe otestovany, nastavene na preset failsafe na receiveri tak, aby aktivovalo failsafe na Naze, s centrom pravej packy a plynom na 40% pre istotu. Okrem toho mi to uletelo 3 metre od transmitteru - toto nema nic spolocne s failsafe.
Když pominu to, zda-li to něco má nebo nemá společného (ačkoliv se tam o tom dost živě diskutuje), tak je pro mě velkou novinkou Tvé tvrzení, že "Phantomy zacali ulietavat ako prve" ???
Pokud je tedy mě známo (z těch diskusí), tak naopak Phantomům s tovární Tx se to vyhýbalo, a nejsem si jistý, zda-li některé popisované "fly away" Phantomu mely vubec neco spolecneho s tim znamym problemem chvilkove "neposlusnosti" koptery s NAZA, prudke vyboceni se ztratou stability a nasledny pad. To je asi neco jineho, nez odlet stroje neznamo kam bez moznosti ovladani...
Mam taky pocit, ze vsechny soucasne potize ruznych lidi se stroji vybavenymi NAZA autopilotem budou nyni hazeny do jednoho pytle s odkazem na "za to muze NAZA". Uz par lidi na tech forech nakonec priznalo dalsi ruzne zavady od studenaku na napajeni, konce spatnym zapojenim, dokonce nekteri netusili, ze existuje neco jako kalibrace kompasu, a hned se pripojovalo do fora o "fly away" NAZA stroje...
Berte to jako muj nazor, bez naroku na skutecnou pravdu (nechci se zbytecne rouhat a rikat to mnou zatim nevyrcene)
pozri, ja som to zazil, viem co som videl. a pokial maju IDENTICKE problemy rozni ludia s rozlicnym hardwarom, tak na tom nieco bude.
Ja by som sam velmi chcel, aby bola chyba vo mne. Aj som si to chvilu myslel, kym sme boli len traja s tymto problemom. Dnes je to uz ale velka skupina ludi, na roznych strojoch,
s Nazou, aj Wookongom. Ludia ktori maju kopec nalietane, nehovoriac o Trappym, ktory je ikonou vo svete FPV a ktory montuje tyzdenne 20 kusov RTF Discovery.
Nechce sa mi to viac rozoberat, preto uz ani nepisem na RCG o tomto probleme - kazdemu drzim palce, nech to lieta v pohode.
Inak odporucam:
http://www.youtube.com/watch?v=iW0hqzixwsk
Ja by som sam velmi chcel, aby bola chyba vo mne. Aj som si to chvilu myslel, kym sme boli len traja s tymto problemom. Dnes je to uz ale velka skupina ludi, na roznych strojoch,
s Nazou, aj Wookongom. Ludia ktori maju kopec nalietane, nehovoriac o Trappym, ktory je ikonou vo svete FPV a ktory montuje tyzdenne 20 kusov RTF Discovery.
Nechce sa mi to viac rozoberat, preto uz ani nepisem na RCG o tomto probleme - kazdemu drzim palce, nech to lieta v pohode.
Inak odporucam:
http://www.youtube.com/watch?v=iW0hqzixwsk
Ahoj,
dost často tady ale i jinde čtu že lidi s Nazou lítají hodně v Atti modu (když pominu manual) a GPS/Atti používají jen na přistávání a start... Můžete mi prosím někdo vysvětlit v čem je výhoda Atti modu oproti GPS/Atti? Já většinou lítám v GPS/Atti. Na manual nemám zatím odvahu, nebo spíš ruce. Ale když jsem zkoušel Atti, tak mě připadal ten mod skoro stejný jako GPS/Atti až na to, že copter nebyl tolik stabilní. Který mod tedy upřednostňujete vy a proč?
dost často tady ale i jinde čtu že lidi s Nazou lítají hodně v Atti modu (když pominu manual) a GPS/Atti používají jen na přistávání a start... Můžete mi prosím někdo vysvětlit v čem je výhoda Atti modu oproti GPS/Atti? Já většinou lítám v GPS/Atti. Na manual nemám zatím odvahu, nebo spíš ruce. Ale když jsem zkoušel Atti, tak mě připadal ten mod skoro stejný jako GPS/Atti až na to, že copter nebyl tolik stabilní. Který mod tedy upřednostňujete vy a proč?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
Je to vraj kompas:
"So I had a long phone conversation with DJI about this issue today. apparently it is the compass. immediate action would be to fly without the GPS, if you want to be absolutely safe that this does not happen - ever. First sign is a red/yellow flashing LED. Switching to manual mode will take care of it. they will send us some analysis tools, we will send them the damaged NAZAs, so that we can get to the bottom of it as quickly as possible"
toto je informacia od Trappyho, ktory sa chystal "beat shit out of them". Zjavne to zafungovalo a konecne mame feedback od DJI!!!
"So I had a long phone conversation with DJI about this issue today. apparently it is the compass. immediate action would be to fly without the GPS, if you want to be absolutely safe that this does not happen - ever. First sign is a red/yellow flashing LED. Switching to manual mode will take care of it. they will send us some analysis tools, we will send them the damaged NAZAs, so that we can get to the bottom of it as quickly as possible"
toto je informacia od Trappyho, ktory sa chystal "beat shit out of them". Zjavne to zafungovalo a konecne mame feedback od DJI!!!
Tak to je viac nez potesujuca sprava ze sa konecne nieco zacina hybat
Som velmi zvedavy ako to teda cele dopadne a kde bude problem.
Docela jste mě vyděsili.. Chvilku jsem na toto vlákno nekoukl a co čtu tak je to samý průser. 3.12 jsem nalétal tak 20 baterek a úplně v klidu. Včera jsem létal 4 baterky poprvé s 3.14 a je podstatně klidnější než předchozí verze. Nicméně se teď bojím jít létat než bude nějaké další info... Nerad bych někomu do něčeho - nebo hůř - vletěl...
zskal píše:Ahoj,
tak v atti je to rychlejší let.. dosahuje vyšší rychlost teda aspon ten můj copter