FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky X12D Horus

#1126 Příspěvek od TomasTR »

Ahoj, mám dotaz, zakoupil jsem Horuse, přijímač S6R, a řeším zapojení klapek + mix do výškovky, letadlo FunCub Multiplex.
Klapky mám na Vkabelu, kanál 6 na přijímači, ve vstupech jsem Klapkám dal přepínač SWG, ve výstupech CH6 - Klap, tady vše chodí, výchylku klapek nastavuji v menu Nast. klapek - hodnotou Ofset, takže první poloha přepínače určuje polohu klapek - hodnota ofsetu. OK

Nefunguje ale nastavení mixu do výškovky CmbKla-Výšk, zde aktivuji mix - v monitoru je vidět, že výškovka reaguje na klapky, ale u mě na letadle se nic neděje, resp ano, ale u vypnutých klapek - potřebuji, aby to fungovalo v poloze č.1, při vysunutí klapek.

Dále pokud v tomto mixu označím i přepínač (dám cokoliv) a pak tento vypínač vyruším (-) mix v monitoru nadobro zmizí a funguje pouze s přiřazeným vypínačem.
Uměl by jste někdo poradit, aby mi to fungovalo?
Probírám to i s panem Urbánkem, ale víc hlav třeba něco vymyslí.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Plexix

#1127 Příspěvek od Plexix »

TomasTR píše:Ahoj, mám dotaz, zakoupil jsem Horuse, přijímač S6R, a řeším zapojení klapek + mix do výškovky, letadlo FunCub Multiplex.
Klapky mám na Vkabelu, kanál 6 na přijímači, ve vstupech jsem Klapkám dal přepínač SWG, ve výstupech CH6 - Klap, tady vše chodí, výchylku klapek nastavuji v menu Nast. klapek - hodnotou Ofset, takže první poloha přepínače určuje polohu klapek - hodnota ofsetu. OK

Nefunguje ale nastavení mixu do výškovky CmbKla-Výšk, zde aktivuji mix - v monitoru je vidět, že výškovka reaguje na klapky, ale u mě na letadle se nic neděje, resp ano, ale u vypnutých klapek - potřebuji, aby to fungovalo v poloze č.1, při vysunutí klapek.

Dále pokud v tomto mixu označím i přepínač (dám cokoliv) a pak tento vypínač vyruším (-) mix v monitoru nadobro zmizí a funguje pouze s přiřazeným vypínačem.
Uměl by jste někdo poradit, aby mi to fungovalo?
Probírám to i s panem Urbánkem, ale víc hlav třeba něco vymyslí.

Podle mě, pokud v nastavení mixu klapek do výškovky přiřadíš k aktivaci mixu přepínač SWG, kterým ovládáš klapky nevidím důvod proč by to nefungovalo. Mám Horuse s Open tx takže nejsem si uplně jistý, jestli je to u Frose stejný, ale ten přepínač pro aktivaci mixu musíš zvolit v té správné poloze. Tedy tam kde máš aktivní klapky v poloze č.1.
Naposledy upravil(a) Plexix dne úte 31.01.2017 8:45, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
Durafly Tundra Anniversary Edition
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1128 Příspěvek od TomasTR »

Ano, pokud to takto udělám, jde mix nastavovat, ale pouze s klapkami vypnutými (poloha vyp dolů), pokud dám vypínač do středové polohy, klapky se vysunou, ale na mix už nemá vliv.
www.rctomas.webnode.cz
Plexix

#1129 Příspěvek od Plexix »

TomasTR píše:Ano, pokud to takto udělám, jde mix nastavovat, ale pouze s klapkami vypnutými (poloha vyp dolů), pokud dám vypínač do středové polohy, klapky se vysunou, ale na mix už nemá vliv.

Mám Horuse s Open tx takže nejsem si uplně jistý, jestli je to u Frose stejný, ale ten přepínač pro aktivaci mixu musíš zvolit v té správné poloze. Tedy tam kde máš aktivní klapky v poloze č.1. Takže aktivace mixu přepínačem SWG ve středové poloze.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od TomasTR »

Zkoušel jsem ho ve všech 3 polohách a v různých aktivovaných pozicích vůči monitoru. Pokud klapky zapínám polohou 1 - i tam ho navolím na mix, dá se volit výchylka jenom v poloze 0, ale já to potřebuji tak, aby v poloze 0 - klapky vypnuté se nic nedělo nemixovalo, poloha 1 - zapl se mix + šla nastavit výchylka výškovky, poloha 2 - tam nepotřebuji už nic, klapky jdou pouze do max.
www.rctomas.webnode.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1131 Příspěvek od RCStudio »

Dobre ale pocitam s tim ze cely profil kridla se nepouziva resp se pouzivaji pouze klapky na pristani, proto bych mix nastavil na stale aktivni tzn Akt a ----
Potom se bude prepinanim klapek mixovat. Toto me tu funguje.
Zkousel jste zalozit jiny cisty model a nastavit tuto situaci jak jsem radil? Abychom vyloucili zasah jineho mixu nechtene aktivovaneho pri boji toto rozbehat.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od TomasTR »

Ano, udělal jsem to podle vás, nový model, nový mix, pokud v mixu nepoužiju vypínač, pouze ho aktivuji, tak chodí ale u vypnutých klapek, ne u zapnutých. A pokud mu navolím nějaký SW a pak i ho následně úplně "odvolím" zadám znaménko (-) tak mix se stane nefunkčním.
www.rctomas.webnode.cz
Plexix

#1133 Příspěvek od Plexix »

Volba zapnout mix plus aktivace mixu přepínačem ve středové poloze ?
FrSky Horus X12S
HK Bixler
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1134 Příspěvek od TomasTR »

Plexix píše:Volba zapnout mix plus aktivace mixu přepínačem ve středové poloze ?

Ano, tak to udělám, ale mix mi nejde v pozici těch zapnutých klapek.
www.rctomas.webnode.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od RCStudio »

Vstupy
Zvolim prepinac treba SWC do klap
Tzn me ted klapky chodi podle prepinace -100 az 100
nastavim klapky v nastaveni klapek
V nastaveni CmbKla->Vysk
dam pouze akt
a pak nastavim vyskovku
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Ger1

#1136 Příspěvek od Ger1 »

Ahojte , uvazujem ze prejdem z turnigy i10 na Horus , ma to vyznam ci treba pockat ? chcem spolahlive radio kde sa nemusim obavat straty signalu ktore bude mat dlhu zivotnost (5Rokov a viac),pripadne je nieco porovnatelne kvalitne a spolahlive v cene okolo 600-1000Euro?Dakujem
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
automet

#1137 Příspěvek od automet »

i10 - je podľa teba nespoľahlivá? 8O
Neviem síce koľko máš modelov a čo do nich dávaš, ale kvalitný prijímač + výškomer + napätie za 20 doláčov u i10 je fajn.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1138 Příspěvek od TomasTR »

RCStudio píše:Vstupy
Zvolim prepinac treba SWC do klap
Tzn me ted klapky chodi podle prepinace -100 az 100
nastavim klapky v nastaveni klapek
V nastaveni CmbKla->Vysk
dam pouze akt
a pak nastavim vyskovku

Ano, tento postup přesně dělám, jak jsem zmiňoval, klapky jdou do mixu, to je ok, ale pouze v krajních polohách toho přepínače, a logicky potřebuji jít do mixu v poloze č.1, tzn. např u SWC v prostřední poloze - a právě v této poloze přepínače se mix neprojevuje.
www.rctomas.webnode.cz
Plexix

#1139 Příspěvek od Plexix »

TomasTR píše:Ano, tento postup přesně dělám, jak jsem zmiňoval, klapky jdou do mixu, to je ok, ale pouze v krajních polohách toho přepínače, a logicky potřebuji jít do mixu v poloze č.1, tzn. např u SWC v prostřední poloze - a právě v této poloze přepínače se mix neprojevuje.

Zkusím do Horuse nahodit FrOS a mrknu schválně na to.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#1140 Příspěvek od TomasTR »

Plexix píše:
Zkusím do Horuse nahodit FrOS a mrknu schválně na to.

Díky, to by jsi byl hodný, dík za pomoc.
www.rctomas.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“