DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI NAZA

#1141 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:Ahoj,
dost často tady ale i jinde čtu že lidi s Nazou lítají hodně v Atti modu (když pominu manual) a GPS/Atti používají jen na přistávání a start... Můžete mi prosím někdo vysvětlit v čem je výhoda Atti modu oproti GPS/Atti? Já většinou lítám v GPS/Atti. Na manual nemám zatím odvahu, nebo spíš ruce. Ale když jsem zkoušel Atti, tak mě připadal ten mod skoro stejný jako GPS/Atti až na to, že copter nebyl tolik stabilní. Který mod tedy upřednostňujete vy a proč?

Presne tak letam i ja, GPS ATTi nas start/pristani/video, na bezne poletovani ATTi. Jak uz nekdo psal, v ATTi vyssi rychlost, ostrejsi manevry, a hlavne celkove vetsi dolet, vice to setri baterie.
GPS ATTi je hlavne dobry na letani v silnem vetru, kdy filmuji, nebot se snazi drzet polohu (nejen tedy stabilitu jako pouhe ATTi) a drzi kopteru na miste, kde jsem.
Nyni to take vypada i na vyssi bezpecnost letu, do vyreseni moznych potizi s kompasem a NAZA. Uz pred par dny se doporucovalo letat v ATTi, nebot rezim GPS ATTi zvysoval moznost "fly away" problemu s NAZA u nekterych konfiguraci...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1142 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:... v ATTi vyssi rychlost, ostrejsi manevry, a hlavne celkove vetsi dolet, vice to setri baterie.
GPS ATTi je hlavne dobry na letani v silnem vetru,...

Njn...já právě lítám už snad jen ve větru... :lol: Málokdy se mi stane že bych trefil na bezvětří. Ale copter se mi v režimu GPS/Atti teda pomalý nezdá. Podle OSD kolem 50 km/h není problém. Mě se jen zdálo že když letím v režimu Atti, tak je to téměř stejné jen s tím rozdílem, že copter víc driftuje a samozřejmě nemůže tak držet pozici. Ty ostřejší manévry jsem právě vzhledem k tomu driftování nějak nepocítil...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Duska

#1143 Příspěvek od Duska »

Podle tohoto videa a popisu tedy stačí v případě, že to stihnete přepnout do atti a srovnat? Někdo otestoval? :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iW0hqzixwsk[/youtube]

"When it starts to fly away I was interested to see if it would continue in a line or start circling (there's a delay before I say it's flying away). It's switching to ATTI mode that gets it under control not manual mode. We later found out that manual mode was disabled."

Taky podle tohoto komentáře to vypadá, že by toto tvrzení mohlo být správné, pokud už něco takového vydali v updatu pro WK

I've noticed that DJI released new software to Wookong.... One new feature is:

- Add alternative Yellow and Green LED to indicate Abnormal Compass Data. The autopilot system will enter into ATTI Mode automatically (ATTI and Manual Mode is free form influence.), and regain the original control mode once data is back to normal.
ananas

#1144 Příspěvek od ananas »

No ještě sem to nezkoušel páč můj první letající model je copter a přepnout do manualu no to by spadlo tak i tak nejpíš :-D asi bych to neupáčkoval už jednou sem zkoušel a docela jsem se spotil.. ono když máš lehký stroj tak docela je to fofr u většího težšího stroje by to asik šlo líp protože není tak agresivní.

zskal ja už létám i v atti ve větru jen na přistání gps/atti kdyby náhodou a je to docela dost poznat, v atti je větší ůhel náklonu tudíž s plynem je rychlejší..už jsem skoušel přez mobiltracker za bezvětří v gps/atti 52Km/h a v atti 68km/h no trochu to je rychlejší :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1145 Příspěvek od koulinek »

Na manual mod to chce sólo letovej režim aj v rádiu a trochu si to poladit aby to nebylo tak divoke.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Duska

#1146 Příspěvek od Duska »

Ananas ty vlastne neumis anglicky. Psal pod videem, ze pozdeji zjistil, ze mel manual mod zakazany, takze prepnul pouze do atti a evidentne to stacilo...
stanleyy

#1147 Příspěvek od stanleyy »

podla DJI staci prepnut do ATTI.. resp. ten bug, co fixli na Wookongu (ktory je evidentne rovnaky ako na Naze), sa vyriesi automatickym prepnutim do ATTI modu v pripade poruchy kompasu
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
ananas

#1148 Příspěvek od ananas »

neumim no :-D tak to je jiná :-)
Duska

#1149 Příspěvek od Duska »

Je zvláštní, že se to ale těm na videu stane "vždy" --- ale např já jsem s 3.12 nalítal tak 40-50 baterek a nic.. Každopádně s 3.14 je to fakt klidnější a budu teď pro jistotu lítat jen na atti a doufat :D
BoŠ

#1150 Příspěvek od BoŠ »

Takže bug se týká jen GPS módu? Já od počátku létám (krom pár experimentů) stále v Atti módu, nepřijde mi to nějak zásadně rozdílné od startu a přistání s GPS módem. Je pravda, že jsem raději 3.12 nedával, snažím se směřovat létání do manual módu,kde se update asi zas tak neprojeví.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
stanleyy

#1151 Příspěvek od stanleyy »

BoŠ píše:Takže bug se týká jen GPS módu? Já od počátku létám (krom pár experimentů) stále v Atti módu, nepřijde mi to nějak zásadně rozdílné od startu a přistání s GPS módem. Je pravda, že jsem raději 3.12 nedával, snažím se směřovat létání do manual módu,kde se update asi zas tak neprojeví.

ono to vobec nie je rozdielne.. ono sa to poserie zrazu a vtedy to prestane reagovat na aileron/elevator. Dovtedy to lieta dobre - a to je na tom najhorsie.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
Duska

#1152 Příspěvek od Duska »

Otázka je spíš, jestli je to chyba, kdy řídící jednotka špatně zareáguje na chybné data z GPS a udělá takovou krpu nebo jestli je to obecnější chyba a stát se to může i v atti, na který pokud není moc větrno také lítám...
mosse
Kontaktovat uživatele:

#1153 Příspěvek od mosse »

helo ja lietam 3,12 a mam nalietane strasne vela. Normlane som teraz vystresovany. Ked si predstavim kde lietam tak ma oblieva pot.
spolik
Kontaktovat uživatele:

#1154 Příspěvek od spolik »

Aloha, pánové. Je velmi přínosné, jakkoliv časově a mentálně náročné, číst vaše příspěvky.
Máme aktuálně následující problém. Po znovu zapojení řídící jednotky DJI WooKongM v naší hexa Y6 jsme si chtěli otestovat vlastnosti a vida, stroj již po startovací sekvenci začal samovolně přidávat a ubírat otáčky motorům. Umíte nám, pls, poradit, kde hledat příčinu?
Duska

#1155 Příspěvek od Duska »

Spolik - A není to jen projev Intelligent cut off type startu? Nebo to dělá pro různé motory nepravidelně? Trochu to popsat, ideálně natočit ;)))

A jinak jak to teď máte? Ananas, Stanleyy a ostatní... Downgradli jsme ta 2.02 a lítáte, nebo čekáte na fix?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“