DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
- gardenroute
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Tome, jak jsme to už řešili po telefonu, zisky určitě nějaký vliv na vznik jello mají (viz Jello a jak na jeho eliminaci), ale úplně bych to asi nepřeceňoval, i když oscilace a vibrace způsobené hodně špatně nastavenými zisky mohou tohoto svinstva nadělat i dost...texmur píše:trochu jsem si hrál se zisky neboť jsem zjistil že mají celkem podstatný vliv na jello efekt
mám 2 dotazy:
1. s jakými zisky na P2 kdo létáte?
2. jsou gains 100 100 120 140 120 120 ještě bezpečné z hlediska stability stroje i ve větru?
Předpokládám, že je to u Tebe důsledek zejména použitím vyměněného GP objektivu s o něco delším ohniskem, takže sebemenší předchozí náznak jello, který se zdál před tím potlačen, se opět objeví.
Ty zmíněné zisky jsou určitě v mezích používaných u těžších P2, akorát ty poslední 2 hodnoty pro Atti Gains už mohou být dost nízké, ně že by byl nějak nebezpečné, ale očekávej delší resp. pomalejší reakce, bude to asi takové línější na pitch a roll... Jello Ti zmizelo ? Jak jsi je zkoušel, namapováním na volný kanál, nebo zkusmo ?
Spíše bych šel znovu po známých příčinách, ta výměna bílých bumperů za měkčí černé s vloženými oranž 3M špunty nepomohla ? Vrtule perfektně vyvážené, a ND filtr ?
Jello u H3-3D je celkem průšvih ("microbounces") stabilizované YAW osy, dost pilotů se s tím pere, někdy i nepříliš úspěšně...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Gardenroute: Myslíš, že vývojári sa zapodievali pri výrobe gimbalu H4-3D aby odstránili také nežiadúce vplyvy? ako Jello? Lebo ja ako majiteľ H3-3D a teraz H4-3D môžem povedať, že gimbal H4-3D je skutočne presne vyvážený na kameru GP4 Black.. pri gimbale H3-3D a kamerám určených pre ten gimbal, vyvážený presne nebol. Prevažoval sa do strany a vydával "čudné" zvuky (rezonancie, vibrácie), ktoré u gimbalu H4-3D niesú. Preto možno Jello efekt nemám (?) ...(možno malinký/ zanedbateľný oproti videám v gimbale H3-3D).
Veď je viacero ľudí, čo lietajú s gimbalom H4-3D, tak nech napíšu či majú Jello alebo je to len zhoda náhod a len dočasu Jello nemám..
(používam biele dumpre a poistné kolíky).
Edit: Ešte napíšem, že teraz už používam od Texmura šedé filtre na GP, ktoré sú precízne, perfektne spravené, ľahké.. Ale aj bez nich Jello nemám. gallery/image_page.php?album_id=621&image_id=4995
Veď je viacero ľudí, čo lietajú s gimbalom H4-3D, tak nech napíšu či majú Jello alebo je to len zhoda náhod a len dočasu Jello nemám..
Edit: Ešte napíšem, že teraz už používam od Texmura šedé filtre na GP, ktoré sú precízne, perfektne spravené, ľahké.. Ale aj bez nich Jello nemám. gallery/image_page.php?album_id=621&image_id=4995
Předpokládám, že je to u Tebe důsledek zejména použitím vyměněného GP objektivu s o něco delším ohniskem, takže sebemenší předchozí náznak jello, který se zdál před tím potlačen, se opět objeví.
Ty zmíněné zisky jsou určitě v mezích používaných u těžších P2, akorát ty poslední 2 hodnoty pro Atti Gains už mohou být dost nízké, ně že by byl nějak nebezpečné, ale očekávej delší resp. pomalejší reakce, bude to asi takové línější na pitch a roll... Jello Ti zmizelo ? Jak jsi je zkoušel, namapováním na volný kanál, nebo zkusmo ?
Petře tyto zisky doporučoval pilot P2 který létá s 5,4mm objektivem od regcameras jako já. Tak jsem to zkusil a jello téměř zmizelo. vše zatím schválně testuji bez šedého filtru abych to co nejlépe vyladil (vrtule a motory antigravity samozřejmě mám vyvážené)
Ten pitch a roll je lehce línější ale na filmování super!
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
DominikVF píše:..... pri gimbale H3-3D a kamerám určených pre ten gimbal, vyvážený presne nebol. Prevažoval sa do strany a vydával "čudné" zvuky (rezonancie, vibrácie), ktoré u gimbalu H4-3D niesú. ...
neměl jsi jen tak náhodu předtím, co jsi měl H3-3D gimbal, kameru GP3 Silver? a neřešil jsi to zde již minimálně jednou?
nicméně to nesouvisí až tak z (ne)vyvážením, ale s podstatou a principem těch tří stabilizovaných os, a nejen to... gimbal H4-3D se od H3-3D liší jen tím vyvážením... podstatou a principem nikoli
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec píše:neměl jsi jen tak náhodu předtím, co jsi měl H3-3D gimbal, kameru GP3 Silver? a neřešil jsi to zde již minimálně jednou?
nicméně to nesouvisí až tak z (ne)vyvážením, ale s podstatou a principem těch tří stabilizovaných os, a nejen to... gimbal H4-3D se od H3-3D liší jen tím vyvážením... podstatou a principem nikoli
Hravec
Prečo pri H3-3D Jello som mal, pri H4-3D Jello nemám... (?) .. pýtal som sa majiteľoch gimbalov H4-3D či majú alebo nemajú Jello efekt.. Ty ho zrejme nemáš (gimbal H4-3D) , tak nechaj prosím ťa možnosť sa im vyjadriť...
- gardenroute
Pár věcí Ti Dominiku možná uniká:DominikVF píše:Gardenroute: Myslíš, že vývojári sa zapodievali pri výrobe gimbalu H4-3D aby odstránili také nežiadúce vplyvy? ako Jello? Lebo ja ako majiteľ H3-3D a teraz H4-3D môžem povedať, že gimbal H4-3D je skutočne presne vyvážený na kameru GP4 Black.. pri gimbale H3-3D a kamerám určených pre ten gimbal, vyvážený presne nebol. Prevažoval sa do strany a vydával "čudné" zvuky (rezonancie, vibrácie), ktoré u gimbalu H4-3D niesú. Preto možno Jello efekt nemám (?) ...(možno malinký/ zanedbateľný oproti videám v gimbale H3-3D)....
- Texmur řeší nárůst jella, protože vyměnil objektiv za jiný, s delším ohniskem, jasně jsem to napsal (předtím ho měl také minimum, stejně asi jako Ty)
- gimbal v principu není zařízení na odstranění jello efektu, přečti si můj článek o jello na mém zdejším blogu, aby jsi byl v obraze jak vzniká, a jak se odstraňuje - gimbal slouží ke stabilizaci neseného zařízení (kamery), ne k odstraňování vibrací a rezonancí, ačkoliv to umí dost odfiltrovat, není to ale jeho úlohou
- takže konstrukce gimbalu není až tak důležitá pro výskyt jello
Bezva Tome, vzpomněl jsem si, že jsem kdysi takto nízké hodnoty na Atti PITCH a ROLL také zkoušel (někde to bude v P1 vlákně, jeho 1. části, nebo NAZA), když jsem laboroval s odstraňováním YAW zákmitů na H3-2D gimbalu při natáčení leteckého videa. Nicméně jsem nedosáhl až tak kýžených výsledků, a je dobré, že na dofiltrování již neodstranitelného jello to k něčemu je....texmur píše:Petře tyto zisky doporučoval pilot P2 který létá s 5,4mm objektivem od regcameras jako já. Tak jsem to zkusil a jello téměř zmizelo. vše zatím schválně testuji bez šedého filtru abych to co nejlépe vyladil (vrtule a motory antigravity samozřejmě mám vyvážené) Ten pitch a roll je lehce línější ale na filmování super!
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF píše:... Hravecpochop podstatu prečo som to písal
GP3 Silver, je určená taktiež pre H3-3D.. vidíš v tom problém? ....
mýlíš se jako obvykle, H3-3D je určená pro GP3 Black! proto jsem to psal a psalo se tu i jinde mnohokrát!
důvod je rozdíl v hmotnosti a v umístění tržiště, podobně jako mezi GP3B a GP4B
jak ti naznačil Gardenroute, plácáš tu dohromady několik věci ... bohužel jako obvykle ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute píše:Pár věcí Ti Dominiku možná uniká:
- Texmur řeší nárůst jella, protože vyměnil objektiv za jiný, s delším ohniskem, jasně jsem to napsal (předtím ho měl také minimum, stejně asi jako Ty)
- gimbal v principu není zařízení na odstranění jello efektu, přečti si můj článek o jello na mém zdejším blogu, aby jsi byl v obraze jak vzniká, a jak se odstraňuje - gimbal slouží ke stabilizaci neseného zařízení (kamery), ne k odstraňování vibrací a rezonancí, ačkoliv to umí dost odfiltrovat, není to ale jeho úlohou
- takže konstrukce gimbalu není až tak důležitá pro výskyt jello[
Prečítal som si už dávno.. Veď sám vieš, že som všetko potrebné spravil preto (predtým) aby som jello nemal..
Moja otázka bola, či vývojári mohli niečo spraviť lepšie aby možno znížili "riziko jello efektu".. pri stavbe H4-3D gimbalu.
Píšem len preto, lebo Jello zatiaľ nemám. A žiadne doporučenia a opatrenia som doteraz nerobil. Dokonca mám aj poistné kolíky. čiže išlo mi len o to, či môže gimbal H3-3D s porovnaním s H4-3D spôsobovať alebo znižovať Jello efekt. Ak napíšu (napr.) piati vlastníci H4-3D , že jello nemajú.. tak ktovie..ale to ja len teraz filozofujem, lebo nikto sa nevyjadril na to.. čoby mohol.
Naposledy upravil(a) DominikVF dne úte 14.04.2015 19:21, celkem upraveno 1 x.
hravec píše:mýlíš se jako obvykle, H3-3D je určená pro GP3 Black! proto jsem to psal a psalo se tu i jinde mnohokrát!
Mýliš sa ty Hravec, druhýkrát lepšie študuj než niečo trepneš
http://www.dji.com/product/zenmuse-h3-3d/spec
Edit: Hravec, keď už tak majú tie ťažiska rozdielne, (ako tvrdohlavo tvrdíš) pozri video, ktoré som pridával pred časom... viewtopic.php?f=138&t=70123&start=420 vidím tam kameru GP3 + Black ktorá je určená pre ten gimbal H3-3D a taktiež ju ťahá do strany ako moju predošlú kameru. u H4-3D a GP4Black také niečo nehrozí. Preto ma napadla myšlienka, či môže to mať vpliv na jello efekt. Nehľadajte za tým "blúdne" otázky.. ale pochopte podstatu čo som sa pýtal.. nemysliac na Texmurov nový objektív..
Ak nemôže mať žiadny vpliv , v poriadku.. otázka zodpovedaná.
Naposledy upravil(a) DominikVF dne úte 14.04.2015 19:43, celkem upraveno 3 x.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
"texmur"
Tomáši, když jsem se poohlížel po tom objektivu, který teď používáš, narazil jsem na doporučení výměny držáku tohoto objektivu
z důvodu jeho větší hmotnosti a delší ohniskové vzdálenosti právě s ohledem na možný výskyt jello.
Nevím zda znáš tento odkaz:
http://peauproductions.com/store/index. ... cts_id=711
ikdyž Ty už máš objektiv vyměněný, tak se už výměnou držáku asi zatěžovat nebudeš ...
Tak ať se Ti podaří to alespoň "dovyladit" tou změnou zisků
Tomáši, když jsem se poohlížel po tom objektivu, který teď používáš, narazil jsem na doporučení výměny držáku tohoto objektivu
z důvodu jeho větší hmotnosti a delší ohniskové vzdálenosti právě s ohledem na možný výskyt jello.
Nevím zda znáš tento odkaz:
http://peauproductions.com/store/index. ... cts_id=711
ikdyž Ty už máš objektiv vyměněný, tak se už výměnou držáku asi zatěžovat nebudeš ...
Tak ať se Ti podaří to alespoň "dovyladit" tou změnou zisků
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
DominikVF píše:Mýliš sa ty Hravec, druhýkrát lepšie študuj než niečo trepneš
http://www.dji.com/product/zenmuse-h3-3d/spec
trepeš ty a nečteš, je tam uvedeno: GoPro3, GoPro3+ Black a Sliver
vidíš tam napsáno GoPro3 Silver? já ne! jen GoPro3+ Sliver
toto je moje poslední reakce, takže už nepiš, ať to tu zase není zapleveleno tvými úvahami a nesmysly
ostatním se omlouvám ze ten plevel i za DominikaVF, ale nemám na to ignorovat jej...
hravec píše:trepeš ty a nečteš, je tam uvedeno: GoPro3, GoPro3+ Black a Sliver
vidíš tam napsáno GoPro3 Silver? já ne! jen GoPro3+ Sliver
toto je moje poslední reakce, takže už nepiš, ať to tu zase není zapleveleno tvými úvahami a nesmysly
Hravec. Aká edícia kamery pri GoPro 3? aj White? Black? Silver vyhodili?...
Držák objektivu se mění kvůli tomu že některé kamery (tuším všechny kromě GP3+ aGP4) mají kratší závit a nelze do nich jiný objektiv zašroubovat, neboť by držel jen asi na 1 otočce závitu. To u GP3+ není musel jsem několikrát otočit o 180st než jsem zaostřil.
Jinak jello vymizelo po změně gains které jsem výše uváděl. Ještě musím vyzkoušet za ostrého slunce. Ale vzhledem k tomu že testuji bez ND filtru, nevidím (alespoň teoreticky
Otesuji a dám vědět
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
texmur píše:Držák objektivu se mění kvůli tomu že některé kamery (tuším všechny kromě GP3+ aGP4) mají kratší závit a nelze do nich jiný objektiv zašroubovat, neboť by držel jen asi na 1 otočce závitu. To u GP3+ není musel jsem několikrát otočit o 180st než jsem zaostřil.
Jinak jello vymizelo po změně gains
V tom článku, na který jsem odkazoval, sice píší něco jiného, ale jsem rád, že Ti to dobře vyšlo, objektiv pevně sedí a jello je odstraněné.
Na další informace se těším
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;