Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dareba

#1156 Příspěvek od Dareba »

TomasC píše:Včera jsem na poště vyzvednul desku od JirkyA. Večer jsem namontoval do tricoptera a doma vyvisel 3sady. SUPER!!!!

Mám lehkouše. Pod 400g. Motory kv 1700, vrtule 7x3. Na visení stačí cca 6A.

Skvělá hračka.
Jen jsem si pro domácí létání pohrál s dvojitýma výchylkama, expama a hlavně křivkou plynu.

Musel jsem trošku doladit mix SOP do VOP (při reakci na SOP se propadal ocas) ale teď už pohoda.

Musím říci, že jako můj první vrtulník je to velmi zábavné. Sice, když je čumákem proti mě, tak si nejsem moc jist, ale to se zlepší.

Teď to bude chtít udělat nějakou "kapotáž, aby to bylo rozeznatelné ve vzduchu. Konečně nějaké hraní, po závodních strojích.

Mi se propadá ocas taky. Jak jsi to vyřešil?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1157 Příspěvek od TomasC »

Tak jsem po ráně trošku zkrátil ramena :wink: Ještě mi to vrtulníkování nejde. Chybělo tak 20cm, už se zdálo, že to vyjde.

Hlavně jsem to přesně vyvážil na střed. Měl jsem těžiště cca 2cm směrem dozadu.
Díky tomu jsem mohl zmenšit mix SOP do motoru na 2%, 0%, 2%. Předtím jsem lěl 7%.
petr_P
Kontaktovat uživatele:

#1158 Příspěvek od petr_P »

Při poslední letové seanci, jsem s tím 2x praštil do obilného pole. Kromě národohospodářských škod na obilninách, to odneslo servo HD 1810MG.
Mám dva dotazy.
1. Kde se dají sehnat náhradní převody do tohoto serva? V E-shopech za ně chtějí cca 150-160Kč ale k tomu ještě asi tak 120Kč za poštovné - šílené.
2. Jest tah (2,2kg) tohoto servo dostačující pro danou aplikaci? Nechtělo by to silnější? Případně nějaký doporučený typ?
PKZ F4U Corsair, F16 Alfa Model,
CopterX 450AE V2, KK Tricopter
Blade mCP X V2, DX6i
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1159 Příspěvek od TomasC »

V neděli se krteček do vesmíru nedostal.....

Obrázek

Snad příště....
Naštěstí povolila izolepa.
madbull

#1160 Příspěvek od madbull »

Nazdárek pánové,
koukám, že se ke všemu dopracuji pozdě.Již týden hledám po netu informace o quadracoptérách a shrediquette(tricopterách).První lákavé info jsem našel na medvědových stránkách-jakýsi modelář z 4ernošic u Prahy, ale tam jsem psal a zatim žádná odpověď.
S malejma znalostma AJ jsem se však dopracoval k tomu, že se pro řízení tohoto používá systém arduino desky a nebo bluebordu odněkud z korejky a to je na stránkách kk copter.Osobně jsem uvažoval o tom to postavit s gyry z helin páč jsem je lítala to bych asi do kupy dal narozdíl od programování sice asi vykoumané desky bluebord ale nejsem žádnej pc expert:-(
Pak se tu s radostí dočtu, že to lidi okolo stavěly taky s gyrama a na konci diskuze zjistim, že jste přešly na ty řídící desky.
Prosím tedy o radu.Co kde mám nakoupit a jak moc složité je to programování?Ty desky jsem pochopil někdo z vás staví a nemusí se tedy dovážet a čekat na ně.Dala by se jedna objednat?Taky jsem se tam dočetl něco o I2C převodníkách který to musí mít páč to neumí komunikovat s klasickým reglem...co je na tom pravdy?Já bych asi bral stavět něco většího se silnějšíma motorama páč z helin zde asi platí to samé:čím větší tím stabilnější a další věc je ta, že bych pod to chtěl pověsit foto, či kameru.Zkušenosti s modely mám 16 let ale s elektronikou pramálo respektive vrtání se v elektronice a programování.Poraďte sím.Budu vděčný za jakoukoliv radu, či pomoc.Co kde objednat.Plánuji stavbu tricoptéry a ne toho do čeho jste se tu rozjely vy!!:-)Hexacopter a podobně:-)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1161 Příspěvek od blesk »

Ahoj, desky dělá JirkaA a nepotřebuješ k tomu nic. JirkaA ti pošle desku, ty ji zapojíš na regly a letíš :-D jak snadné :lol:
madbull

#1162 Příspěvek od madbull »

no tak to je až moc snadné:-)Jaký reglíky a tak?Nemáš na něj email nebo něco simtě kdyžtak do sz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od blesk »

Pošli mu SZ, jméno JirkaA a příspěvky má asi o tři stránky dopředu, takový zelený kanár :-D
madbull

#1164 Příspěvek od madbull »

ok...dikes
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1165 Příspěvek od JirkaA »

blesk píše:Pošli mu SZ, jméno JirkaA a příspěvky má asi o tři stránky dopředu, takový zelený kanár :-D

Já ti dám kanára!!!! :twisted: :lol:
OK2WY
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1166 Příspěvek od blesk »

JirkaA píše:
blesk píše:Pošli mu SZ, jméno JirkaA a příspěvky má asi o tři stránky dopředu, takový zelený kanár :-D

Já ti dám kanára!!!! :twisted: :lol:

já ti tu dohazuju kšefty a tobě se to nelíbí :-D :lol:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1167 Příspěvek od JirkaA »

:lol: ten kanár má dobře půl kila, rozpětí jak čtyřistapadesátka, druh amazoňan modročelý a před lety to byl můj první velkej papouch. Za použití fotky v avataru se mi odvděčuje tím, že miluje manželku (přesto že je to samice - ten papouch..) a mě absolutně nesnáší, kdybych k ní vlezl do voliéry, roztrhá mě na kusy za bojovného pískání melodie "pec nám spadla" a hulákání "ahoj ptáčku".. :lol:
BTW u druhého páru modročeláků je to zase jinak, samec občas rafne manželku a komentuje to slovy "Jau!! Ty lumpe zelenej". Docela překvapuje, jak umí používat slova co umí napodobit v kontextu situace, naplnění misky komentuje "pojď papat, to je dobrota", zírající návštěvy odbude "co je, ty prde?", potom se pochválí "no to je šikulka" a příbuzenstvo (tchýni) dokáže velmi libozvučne poslat do p*dele (nejsem první majitel, tohle jsem ho fakt neučil, ostatně ten pražský přízvuk bych ani neuměl).

Sorry za offtopic... Deska se samozřejmě ještě nějaká najde ;)
OK2WY
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1168 Příspěvek od blesk »

Teď jsi mě dostal :lol:

ještě jsem měl v záloze "ten s tím zeleným ptákem" ale už jsi mi to dostatečně vysvětlil, tak raděj mlčím nebo by mě mohl ještě amazoňák kousnout do zadku :lol:
madbull

#1169 Příspěvek od madbull »

:-D tak áčkovej Jirka se mi pěkně představil i s tim ptákem:-)Teda plnou voliérou:-)Ale pobavil to je důležité:-)Kuju kuju a Jirko napíšu do SZ:-)
Maikeee

#1170 Příspěvek od Maikeee »

Nema nekdo prosim vas navic jedno servo HK401B at jej nemusim objednavat z ciny a dlouze na nej cekat? Moc prosim :( Samozrejmne to nechci zadarmo.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“