jyrry píše:hm... a co modelové situace:
uprostřed frézování se mi zlomí poslední nástroj 1,2mm a mám už jen 1,4mm - dá se pauznout, vyměnit nástroj, změnit korekce a pokračovat?
uprostřed frézování zjistím že jsem dal blbě korekci (ven/dovnitř) - dá se pauznout, změnit korekce a pokračovat?
mám 4 sestavy opakovaně za sebou na prkno balzy 1050mm, dojde mi 1050mm a mám už jen 950mm - dá se u konce prkna sestavu někde v půlce pozastavit, vyměnit prkno a sestavu dojet na tom novém? Obdobně to je se šířkou (nejsou jen prkna 100mm)
mám sestavu 8-mi dílů, výjimečně chci jen 3 z nich - dají se "vypnout" některé díly a ořezanou sestavu případně vhodně posunout vzhledem k nulám?
mám sestavu 8-mi dílů a během frézování zjistím že je vhodné/nutné změnit pořadí frézování - dá se pozastavit, změnit číslování (ještě nevyfrézovaných dílů) a pokračovat?
atd. atd.
Nebo na to všechno musím znova na PC do CAMu?
Ano
teda pokial nemas to repetovanie v ovladacom programe, ale veci o ktorych hovoris riesis v CAME ... a ty ho proste mas v step foure, ja ho mam oddelene od ovladaca frezy. Takze ja to urobim tak, ze bud urobim zmenu v cam nastaveniach (nastroj) alebo vyberiem len niektore operacie (vrtanie dier) a sejvnem to ... robim to na oddelenom pocitaci, lebo malovat v bordeli nebudem. Ten pocitac pri freze mam v sieti, tak on ten vysledok vidi. Vidim to aj na obrazovke, takze to mozem odpalit napriklad od polovice, alebo nechat ho robit len od - do ak som bol lenivy vybrat v CAMe len to vrtanie.
Ak tam ten pocitac nemam, ale robim cez kartu, tak s nou bezim nozne.
Takze z tohoto pohladu ten step four vyzera asi vyhodnejsie, ale ked robim zlozite veci ako 3d frezovanie, fakt by som nechcel CAMovat na pocitaci pri freze, tam mi vyhovuje CAD a CAM na jednom stroji a prenesiem Gcod ktory uz potom pri freze nezmenim (zmenim, ak sa mi chce bavit na urovni G codu, co je ale nezmysel u 3D frezovania), ale mozem napriklad nastavit rychlosti pre jednotlive nastroje v zaviskosti od materialu ... napriklad ked zistim ze som dostal lepive alebo chlpate drevo.