FrSky Taranis - třetí pokračování
Re: FrSky Taranis - třetí pokračování
V podstate ma to ani veľmi netrápi. Hlavne, že to baterku nabije.
Pokud nabíjí svítí dioda zeleně. Nabíjení se dá i kontrolovat na displeji zapnutého Tx kde je jasně vidět voltáž baterie... 
www.rckozmodrom.com
Áno, tak sa píše v návode.
To všichni víme ale mně by zajímalo a určitě i Vás, co se děje když dioda bliká a proč někdy tak dlouho.
Frsky HORUS
Takze k nabijeni
Blikani znamena pripravu nabijeni.
Tato priprava znamena analyzu baterie. Pokud je baterie pod nastaveny limit muze to znamenat zkratovanout nebo poskozenou baterii. Nabijec je prepnut do pulzniho nabijeciho procesu a frekvenci 1 sec a snazi se baterii ozivit.
Tzn to v pripadech velkeho vybiti muze trvat opravdu dlouho nez je baterie pripravena na dalsi fazi.
Pokud je baterie vadna nikdy neprejde k dalsi fazi protoze proste nikdy se ji nepovede dostat do stavu pro nabijeni.
Trvale sviceni - rychle nabijeni
Dalsi faze je rychle nabijeni. Toto se deje az baterie splni podminky na pripravu.
Zde je monitorovan cas a napeti. Pouziva se peak voltage pro ukonceni rychleho nabijeni.
Zhasnuto - nabijeni je ukonceno
Jakmile baterie dosahne nabiti pomoci analyzy napeti je nabijeni dokonceno. Toto muze nastat i pro uplynuti casovace ktery je nastaven asi na 6 hod. (nedari se me dopocitat
)
Blikani znamena pripravu nabijeni.
Tato priprava znamena analyzu baterie. Pokud je baterie pod nastaveny limit muze to znamenat zkratovanout nebo poskozenou baterii. Nabijec je prepnut do pulzniho nabijeciho procesu a frekvenci 1 sec a snazi se baterii ozivit.
Tzn to v pripadech velkeho vybiti muze trvat opravdu dlouho nez je baterie pripravena na dalsi fazi.
Pokud je baterie vadna nikdy neprejde k dalsi fazi protoze proste nikdy se ji nepovede dostat do stavu pro nabijeni.
Trvale sviceni - rychle nabijeni
Dalsi faze je rychle nabijeni. Toto se deje az baterie splni podminky na pripravu.
Zde je monitorovan cas a napeti. Pouziva se peak voltage pro ukonceni rychleho nabijeni.
Zhasnuto - nabijeni je ukonceno
Jakmile baterie dosahne nabiti pomoci analyzy napeti je nabijeni dokonceno. Toto muze nastat i pro uplynuti casovace ktery je nastaven asi na 6 hod. (nedari se me dopocitat
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Neni zac 
Jan Janekx Urbanek
- Standa Stuchlý
pánové, možná blbý dotaz, ale.....
Mám větroně F3B 3m rozpětí. K tomuto trupu jsem si pořídil křídlo F3B. Kupodivu sedí dobře a lítá to dobře. O co mi jde.
V Taranisu plus mám k tomuto modelu F3J nastavený failsafe na butterfly a vše funguje dobře. Po výměně křídla na F3B a trochu rozdílném nastavení butterfly bych potřeboval pro tuto konfiguraci nastavit také failsafe. Je nějaká možnost, jak nastavit u jednoho přijímače v podstatě dva druhy failsafe?
Myslím si že ne, ale třeba se pletu a o této možnosti jen nevím.
Mám větroně F3B 3m rozpětí. K tomuto trupu jsem si pořídil křídlo F3B. Kupodivu sedí dobře a lítá to dobře. O co mi jde.
V Taranisu plus mám k tomuto modelu F3J nastavený failsafe na butterfly a vše funguje dobře. Po výměně křídla na F3B a trochu rozdílném nastavení butterfly bych potřeboval pro tuto konfiguraci nastavit také failsafe. Je nějaká možnost, jak nastavit u jednoho přijímače v podstatě dva druhy failsafe?
Standa Stuchlý píše:pánové, možná blbý dotaz, ale.....
Zkopíruj a premenuj model , uprav, ulož , lietaj.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- Standa Stuchlý
to jsem samozřejmě udělal, ale reakce modelu je na butterfly trochu jiná, chtělo by to doladit, aby to nepadalo, ale sedalo.
Standa Stuchlý píše:to jsem samozřejmě udělal, ale reakce modelu je na butterfly trochu jiná, chtělo by to doladit, aby to nepadalo, ale sedalo.
Sorry. Nevšimol som si, že ti ide o FailSafe.... Toto nepoužívam, takže neporadím....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- Standa Stuchlý
OK nic se neděje. Mi už uletěl jeden model, proto tuhle funkci používám, když to jde.
Standa Stuchlý píše:to jsem samozřejmě udělal, ale reakce modelu je na butterfly trochu jiná, chtělo by to doladit, aby to nepadalo, ale sedalo.
Tak to je na Nobelovku tohle vyřešit, ideál by byl autopilot na přistaní.
Já mám vše na NULU, jen směrovku 5% doprava alespoň to neuletí a spadne to blízko mě
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
- Standa Stuchlý
ono by se to dalo řešit druhým přijímačem, ale to není ono. A nastavit butterfly se směrovkou do hodně velkého kruhu není problém. Když se to se směrovkou přežene, může model přejít do vývrtky.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Kopírování modelu Z radia Taranis na druhé rádio Taranis
Pánové nikde jsem to nedohledal, ale věřím že to už někdo řešil, tak si dovolím položit dotaz znovu.
Potřeboval bych si z jednoho rádia prodejce modelu stáhnout nastavený model na druhé moje rádio.
Jak postupovat?
Zůstane veškeré nastavení totožné nebo je třeba to upravit na druhém radiu?
Díky moc
Pánové nikde jsem to nedohledal, ale věřím že to už někdo řešil, tak si dovolím položit dotaz znovu.
Potřeboval bych si z jednoho rádia prodejce modelu stáhnout nastavený model na druhé moje rádio.
Jak postupovat?
Zůstane veškeré nastavení totožné nebo je třeba to upravit na druhém radiu?
Díky moc
Nahoru to půjde ... dolů musí.