JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od j3nda »

xps skutecne preskakuje, jenze za blize nespecifikovanych kombinaci podminek a za dlouho a ne bez vypadku signalu
georg
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od georg »

j3nda píše:xps skutecne preskakuje, jenze za blize nespecifikovanych kombinaci podminek a za dlouho a ne bez vypadku signalu

Takže je nepoužitelné no :( .
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
pastyrik

#123 Příspěvek od pastyrik »

j3nda píše:tim se myslim lecos vysvetluje - takze interni modul bude pro graupner a na ostatni se dlabe - kdo chce muze si to nelegalne upravit a homologace se udela pro par nejprodavanejsich graupneru a je to...

ale kdepak, ja jsem jen odpovidal na dotaz pro Graupnera. interni modul je proto univerzalni, protoze jde do vsech vysilacu, ktere maji moznost modulace PPM.
k modulu se dodava vstupni kabel univerzalni, tzn. zakonceni JETI - volne draty nebo muze byt kabel JETI-Graupner, technicky je mozny hotovy kabel JETI-Futaba, Robbe, na MPX nevim, to jsem nezkousel ....

jen pripominam - pro JETI jsou potreba tri draty = plus, minus, signal PPM
niky79

#124 Příspěvek od niky79 »

j3nda píše:xps skutecne preskakuje, jenze za blize nespecifikovanych kombinaci podminek a za dlouho a ne bez vypadku signalu

Takze jinak receno, nepreskakuje :lol: Co se systemem, ktery preskakuje pouze kazdy treti tyden, sudy, a pouze za predpokladu, ze rychlost vetru nepresahuje 5m/s, venku je jasno, a stav energie akumulatoru je vetsi nez 70% :lol:

A pozor, musite mit na sobe modrou bundu nebo tricko s rukavem ne delsim nez 25.4 cm, a ksiltovku otocenou opacne, jinak nic!! :lol:
georg
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od georg »

niky79 píše:

Takze jinak receno, nepreskakuje :lol: Co se systemem, ktery preskakuje pouze kazdy treti tyden, sudy, a pouze za predpokladu, ze rychlost vetru nepresahuje 5m/s, venku je jasno, a stav energie akumulatoru je vetsi nez 70% :lol:

A pozor, musite mit na sobe modrou bundu nebo tricko s rukavem ne delsim nez 25.4 cm, a ksiltovku otocenou opacne, jinak nic!! :lol:

:D to co stojí XPS, to udělá za 1/3 ceny Assan.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
pastyrik

#126 Příspěvek od pastyrik »

georg píše:

Takže je nepoužitelné no :( .

je uzasne jaka akce se dela proti XPS (a tim i proti IFS) na zaklade jednoho videa. skoro by se clovek rad zeptal , kdo z toho ma prospech? kde zustala objektivita a zdravy rozum? ja osobne jsem to zkousel a mohu potvrdit za preskakuje a neda velkou praci ho k tomu donutit. je pravda, ze se oproti ostatnim snazi dele udrzet na puvodnich kanalech, ale kdyz usoudi ze to nema cenu, preskoci. test jsem popisoval drive, kdo ma analyzator pasma muze si to sam overit.
vypadky pred preskocenim jsou citelnejsi nez u ostatnich ale letadlo by bylo stale spolehlive riditelne
olda
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od olda »

Děkuji za odopvěď. :D Vyčerpávající i pro mě, neelektrikáře. Díky
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od pavelh »

Informace v techto trech bodech jsou proste BLUDY (ani tucne, kurzivou a podrzeni mi nestaci, abych dostatecne zvyrazil toho slovo Pokud se nemylim, fakta jsou tato:

- spetrum oskenuje, vybere dva kanaly, a mezi nemi v pripade problemu preskakuje.

- assan oskenuje, vybere jeden kanal a na nem zustane naporad.

- xps oskenuje, vybere jeden kanal a na nem zustane naporad.

Jinak receno. Spectrum NENI NEJHORSI z techto tri systemu, ale naopak NEJLEPSI. Rici, ze Assan je totez co Spectrum, je proste BLUD. A psat, ze XPS preskakuje, v dobe, kdy je vsem jasne, ze vubec nepreskakuje? Mno, to nemohu oznacit za nic jineho nez cirou LEZ, ci proste fantasmagorii.

No, je vidět, že sem nemá smysl něco dávat a dokonce snad i něco presentovat na vlasních stránkách. Myslím, že právě pastyrik zde uvedl jasný důkaz, že XPS přeskakuje, když je zapotřebí, na předem vybraný kanál a už je tu opět jízlivá poznámka zdzd místo pochopení :"V tom případě je nutno se zaptat jestli přeskakuje smyslupně" - to snad je bez komentáře!
U ASSANU to nevím přesně, a proto jsem napsal: asi jako Spektrum.
Naopak u JETI to vím přesně, a proto jsem to více rozvedl a někomu se mohlo zdát, že jsem to neobjektivně posoudil. No to již záleží nakaždém, jak věc pochopí.
Z tvého projevu opět vyzařuje agresivita. Já jsem naopak dostal mnoho mailů od lidí, kteří mi děkovali, že se konečně něco dozvěděli. Jestli jsem se dopustil nějaké nepřesnosti, snad mi to slušní lidé prominou. Vždy se snažím to napsat jaksi lidově a pak ty nepřesnosti mohou nastat (proto třeba ten výraz, že je ohleduplný vůči ostatním... a rekce "odboníků", že se FASST provinil tím, že vysílá! - tak to je bohapustá účelová demagogie, na kterou není obrana).
Bludy na mých stránkách t ale v žádném případ nejsou a ty jsi se tím, co jsi napsal pěkně ukázal!
Rád bych to případně opravil, ale to co jsi napsal ty je teprve pitomost a opravdu to dle tebe opravovat nebudu protože pak by to teprve byl blud.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Kerberos »

:P :P a kruh se uzavřel :P :P
niky79

#130 Příspěvek od niky79 »

pavelh píše:
No, je vidět, že sem nemá smysl něco dávat a dokonce snad i něco presentovat na vlasních stránkách. Myslím, že právě pastyrik zde uvedl jasný důkaz, že XPS přeskakuje, když je zapotřebí, na předem vybraný kanál a už je tu opět jízlivá poznámka zdzd místo pochopení :"V tom případě je nutno se zaptat jestli přeskakuje smyslupně" - to snad je bez komentáře!

Kde je ten dukaz 8O Ja jenom vidim, ze on napsal, ze to preskakuje. To prece neni zadny dukaz (nehlede na to, ze X jinych lidi tvrdi, ze to nepreskakuje).

Ale ok, klidne si ty informace na svych strankach nech. Osobne docela pochybuji, ze takove bludy vubec nekdo bere vazne (i kdyz urcite se vzdy nekdo najde). A ja blbec, ze se vubec snazim na ty bludy poukazat :lol: :lol: :lol: :lol: Jinak poznamka ZDZD, byt jizliva, je IMHO zcela na miste.
pastyrik

#131 Příspěvek od pastyrik »

niky79 píše:Kde je ten dukaz 8O Ja jenom vidim, ze on napsal, ze to preskakuje. To prece neni zadny dukaz (nehlede na to, ze X jinych lidi tvrdi, ze to nepreskakuje).

ja snad ani nemam potrebu nekomu neco dokazovat, ja jen pisu mnou overene data a zkusenosti. to je asi vic nez "jedna babka povidala a ja slysel ze to nekdo slysel..."
ale z brna do zlina to neni tak daleko a v tomto pripade mohu bez problemu udelat vyjimku. analyzator je zapnuty hned, XPS mam, prijed a zopakujeme to spolu ....
niky79

#132 Příspěvek od niky79 »

pastyrik píše:
niky79 píše:Kde je ten dukaz 8O Ja jenom vidim, ze on napsal, ze to preskakuje. To prece neni zadny dukaz (nehlede na to, ze X jinych lidi tvrdi, ze to nepreskakuje).

ja snad ani nemam potrebu nekomu neco dokazovat, ja jen pisu mnou overene data a zkusenosti. to je asi vic nez "jedna babka povidala a ja slysel ze to nekdo slysel..."

Tady jde spise o to, ze cely modelarsky internet a diskusni fora jsou plna informaci s různymi testy, ze XPS nepreskakuje. Tezko pak lze verit nekomu, ze jemu to preskakuje (bez jakycholiv dalsich informaci o metodice testu). Chci tim rici, ze kdyby XPS opravdu preskakoval tak, jak vyrobce tvrdi, nikoho by ani nenapadlo toto tvrzeni zpochybnovat.
pastyrik

#133 Příspěvek od pastyrik »

ano, je to tak. bohuzel se nemohu zbavi dojmu, ze puvod tech informaci je ze stejneho mista. ja s XPS letam a proto me tyto informace take dost vydesily. jelikoz mam ty moznosti si to overit, tak proto jsem se do toho pustil. -kvuli sobe, nemam zadny vztah k XPS ani IFS. nedelal jsem zkousky sam, ale bylo nas vic. vysledek jsem zminil a snad i jako dost velky neprimy dukaz mohu rici, ze vymena za jiny system 2,4 pro me znamena otevrit suplik a 20 minut prace. a co mam v letadlech ? letam na XPS (kolegove taky) a testuji JETI,
je jiste ze trh je jen jeden a komu se ho podari obsadit drive, ten ma vyhodu. za by snad zacal konkurencni boj mezi firmami? ma to tak pripada
niky79

#134 Příspěvek od niky79 »

pastyrik píše:ano, je to tak. bohuzel se nemohu zbavi dojmu, ze puvod tech informaci je ze stejneho mista. ja s XPS letam a proto me tyto informace take dost vydesily. jelikoz mam ty moznosti si to overit, tak proto jsem se do toho pustil. -kvuli sobe, nemam zadny vztah k XPS ani IFS. nedelal jsem zkousky sam, ale bylo nas vic. vysledek jsem zminil a snad i jako dost velky neprimy dukaz mohu rici, ze vymena za jiny system 2,4 pro me znamena otevrit suplik a 20 minut prace. a co mam v letadlech ? letam na XPS (kolegove taky) a testuji JETI,
je jiste ze trh je jen jeden a komu se ho podari obsadit drive, ten ma vyhodu. za by snad zacal konkurencni boj mezi firmami? ma to tak pripada

Tomu nerozumim. To prece neni jenom vec ceskeho trhu a prichodu Jeti, ale proste je to "celosvetove". Jinak receno, nekdo to konecne zkusil, zjistil, ze to nedela, co ma, napsal to, ostatni tim byli prekvapeni, neverili, zkusili a dosli ke stejnemu vysledku a tak se to nabalovalo a nabalovalo.

Trh je sicej eden, ale v oblasti 2.4 Ghz je prece uz davno obsazen. Systemem DSM2 od Spectrum.
petrhu

#135 Příspěvek od petrhu »

Od kdy se bude modul oficiálně prodávat (předpokládám že bude mít CE -tím pádem legální provoz).
Co bude obnášet zabudování modulu do Hitec Eclipse za předpokladu zachování původního VF dílu pro provoz i na 35MHz.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“