CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#121 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ked mas v blizskosti dobry obchod s dielmi, tak to vymontuj a ukaz predajcovi. Mozno ten domcek na copterovi bude verzia V1 z rexa. Alebo pohladaj na nete...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
baris

#122 Příspěvek od baris »

Už jsem koupil samotná ložiska. Hřídelka se třeba bude hodit později. :)
Zbynass1

#123 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak mi tento týden došel CX450AE V2 kit z Ehiroba a včera jsem se pustil do montáže. Původně jsem chtěl napsat zprávu do vlákna HK450, protože to byl můj první vrtulník, ale aby mi někdo nevynadal, že pomlouvám nápíšu to sem. Nejdřív jsem se moc těšil že budu mít po havárce HK teďka "lepší" švrlák ale jsem zklamaný, popravdě kvalita zpracování CX nic moc, když to srovbám s HK a odmyslím si pozlátko kovové mechaniky tak HK strčí CX hravě do kapsy. Začnu u hlavy, u Hk stačilo hlavu vrazit do rámu a člověk nemusel nic štelovat, u CX je každé táhlo jinak dlouhé, některé hliníkové díly jsou poškrábané, takové ty dvě tyčinky co trčí kolem hřídele dolů z domku příčné hřídele ohlé, jedna páka mixéru našroubovaná na kameni křivě navíc přes závit, na ozubených kolech modré barvy otřepy mezi zuby, hřídel náhonu vrtulky má mezi domky vůli 2 mm, převodové kolo náhonu vrtulky se potkává s hl. ozubeným kolem, obě velká kola hážou a to víc než dost, převod náhonu vrtulky má zemědělskou vůli, zuby se lížou jenom špičkama což jsem odmítl riskovat použít, hliníkové řemenice mají ostré hrany když se řemen trochu víc napne tak je slyšet že mu to ozubení dává zabrat, smykátko na vrtulce znatelně drhne, celkově je mechanika dle vážení jednotlivýchj části cca o 20g až 25g těžší než u HK. Materilál šasi bude asi něco podného u obou strojků pevnost vypadá stejná. Co je u CX lepší jsou očka táhel sice mají otřepy, ale jsou trochu víc natěsno než na HK na kterém se docela brzo některé dost uvolnily. Na druhou stranu mechanika HK chodila s krabice naprosto bez drhnutí či zasekávání což se o CX říct nedá. Abych to shrnul, při marných pokusech vyřešit problém s křivými a špatnými převody jsem došel k tomu že použiju šasi z HK, s původní hřídelí náhonu vrtulky v plastovém domku a původními převody. Do toho namontuju většinu ostatních alu dílů z CX hlavně teda hlavu a mechaniku vrtulky. Případným zájemcům začátečníkům: než si CX koupíte popřemýšlejte ještě nad HK450. Moje zkušenost je taková, že jsem s ním měl mnohem méně problémů při skládání než na s CopterX 450.
Naposledy upravil(a) Zbynass1 dne sob 24.10.2009 22:55, celkem upraveno 1 x.
nahoru může, dolů musí
Mikelo

#124 Příspěvek od Mikelo »

No, to se štřílkům stává. Měl jsi koupit verzi SE V2.
Zbynass1

#125 Příspěvek od Zbynass1 »

Díky za vtipnou poznámku, nicméně asi jsem se nevyjádřil přesně. Mám CX450 AE V2 kit. Podle fotek nevidím mezi AE a SE verzí jinačí rozdíl než záměnu plechových dílů za kovové, nebo se pletu?
nahoru může, dolů musí
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#126 Příspěvek od Bizon »

Mikelo píše:No, to se štřílkům stává. Měl jsi koupit verzi SE V2.

To jsou blbé kecy člověka, který o problému nic neví... Rozdíl mezi CopterX SE V2 a AE V2 je jen karbonový rám a karbonové ocaní plochy, jinak je VŠECHNO stejné...

To Zbynass1: To máš asi blbou smůlu na kus. Mně teď stejný vrťás došel taky, skládat ho teprve začínám, ale na žádné problémy jsem ještě nenarazil. Teda krom šroubků, imbusy z HK byly daleko příjemnější než ty blbé křižáky...
Mikelo

#127 Příspěvek od Mikelo »

Pokud myslíte že kompozitové bočnice o hmotě pár gramů dělají samy o sobě rozdíl 100USD...
Měl jsem v prackách obě verze.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#128 Příspěvek od Bizon »

Mikelo píše:Pokud myslíte že kompozitové bočnice o hmotě pár gramů dělají samy o sobě rozdíl 100USD...
Měl jsem v prackách obě verze.

Tak nás prosím pouč v čem je tedy ten zásadní rozdíl....
Zbynass1

#129 Příspěvek od Zbynass1 »

No já mám takový dojem, že hlavní rozdíl ceny dělá cenová politika prodejce, neslezla cena náhodou o hodně dolů v momentě když se objevil HK450 za lepší cenu? No a pokud teda berou AE jako druhou jakost mohli tam na eshopu k tomu dát poznámuku. Každopádně já si tady nestěžuju, jenom se snažím oběktivně vypsat co všechno je na tom mojem vrtulníku špatně, nic víc nic míň.
nahoru může, dolů musí
baris

#130 Příspěvek od baris »

další začátečnická otázka. Na vrtulku mám servo HSG5083 a chci se zeptat mám ho přišroubovat přes silenbloky co jsou v sadě nebo přímo?
http://www.rcmodelarina.cz/HSG-5083MG-K ... ,1493.html
Zbynass1

#131 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak já jsem ho měl natvrdo na Hkčku a stejně ho dávám i na Cx, myslím že od vrtulky by servo nemělo dostávat nějaké velké rány tak se toho nebojím :) Ale třeba se pletu a dělám to blbě.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#132 Příspěvek od Kenny McCormick »

Baris - ja som pri ziadnom serve silenbloky nemal, takze som nemal na vyber.

Zbynass1 - co sa tyka tiahel, mal som takisto kazde ine, a to som bral 2ks. S tymy hlavnymi ozubenymi kolesami nemam problem, trosku osmickuju, ale nehadzu, skusal som pustit motor len s ozubnymi kolesami bez chvosta, a neboli vybracie.
Hriadel nahonu mam takisto s volou, ale len minimalnou, nevedel som ci tam ma byt nejaka, tak som to nechal tak, je rovnaka na oboch. Prevod nahonu je OK, fakt si musel narazit na nejaky zly kus. Smykatko mi tiez drhne, mohli ho vyrobit z lestenej ocele, treba ho kazdych 6-8 bateriek skontrolovat, vycistit, namazat.
Ocka na tiahlach su sice na tesno, ale pozor, tiez sa rychlo uvolnuju. Odporucam dokupit. Proste lacny vrtulnik v alu verzii. A na krizove skrutky treba poriadny skrutkovac, lebo z vytahanym postrhavas hlavicky a uz neuvolnis.
Tiez myslim ze SE a AE je rozdiel len v karbonovych bocniciach a stabilizatoroch. Rozdiel ceny je velky aj ked dokupujes zmontovany hlavny ram /komplet s domcekmi/, hlinikovy 19,90, SE verzia cez 80. Hlinikovy je proste v akcii. Ja som si SE urobil dokupenim karbonovych dielov na hobby-wing. Stalo ma to 35 USD. Ale tohto roku uz asi nepoleti. Je komplet vybaveny, no nemam donho prijmac, a dosli mi prachy...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
baris

#133 Příspěvek od baris »

Když se podíváte pořádně na fotku serva tak oka na uchycení jsou velká asi 4mm a proříznutá tak jak ho mám přišroubovat? jen přes podložku? tím malím šroubkem do držáků nebo existuje nějaký pouzdro na vymezení?
Zbynass1

#134 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak kvalitní vercajk je základ, na ty křížové šroubky se mi osvědčil Narex PZ1x60. Zatím jem nestrhl ani jednu hlavičku a to už jsem to dvakrát do šroubku rozebral :), ale stejně mám radši imbusy. To smykátko si asi sedne včera jsem si s ním chvilku hrál a trochu se uvolnilo. Ve finále ten vrtulník s modrou mechanikou a černým rámem nevypadá vůbec zle. Jedna věc ještě není úplně dokonalá a to je distanční hliníková podložka která je mezi spodním ložiskem hl, hřídele a hl. ozubeným kolem. Na tom mojem CX byla širší než náboj volnoběžky a to podle mně není správně. U HK je tahle podložka z mosazi a je tenčí a nepřesahuje náboj volnoběžy. Trochu jsem nad tím zapřemýšlel a došel jsem k tomu, že když se namontuje hl. hřídel víc natěsno tak může tahle podložka přenášet kroutící moment např. při autorotaci z hřídele na hl. kolo a potažmo na motor což by znamenalo brždění motorem. Každopádně už se těším jaký bude pocit z kovové mechaniky. Snad to stihnu tento týden prolítnout
nahoru může, dolů musí
Zbynass1

#135 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak nějakou podložku bych tam dal, ideálně třeba nějakou hranatou třeba ze sklotextilu.
nahoru může, dolů musí
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“