Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PeeKay

#121 Příspěvek od PeeKay »

martin z píše:jsem při návratu z nad sousedovým pozemkem měl pocit že nahoře fouká a heli stojí na místě, rozjel jsem tedy heli na maximální možnou návratovou rychlost, bohužel tím se heli stal neovladatelným, sice poslušně klonil, klopil, zatáčel, ale i nadále letěl nadzvukovou rychlostí po přímce a roztříštil se o barák.

Tiež som tento známy fakt mal možnosť zažiť v praxi. Asi preto stavajú veterné elektrárne na vysokých stožiaroch :) Mne vrtulník vo výške vobec nechcel postupovať proti vetru (hoci dole bol vietor sotva cítiť), musel som zostúpiť do nižšej letovej hladiny, bohužiaľ zostup bol príliš rýchly takže kontakt so zemou lietanie na chvíľu ukončil ulomený list zadného rotoru. Stále nemám v ruke cit na 'plyn'.

Inak rcking.cz mi spočiatku bol veľmi sympatický, mal všetky súčiastky, ktoré ma napadli, dokonca som si odtiaľ objedna tri zadné vrtule a extra batériu a až potom som zistil, že napr. na rc-fever.com je síce asi za polovicu ale poštovné cca 326 Kč. Zrejme sa to oplatí až pri vačšom nákupe.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
PeeKay

#122 Příspěvek od PeeKay »

JARKO393 píše:Hoj chtel jsem se zeptat muzu si koupit Walkeru 180Q a predelat ji na 180D mam moznost to Q koupit za rozumnou cenu ale ta kapotaz se mi nelibi. :)

Mne sa CB180Q ako taký veľmi páči, vyzerá totiž ako skutočný vrtulník. Má ale jeden zásadný problém, pre začiatočníka je ho škoda, krehká kapota ťažko nesie kolízie. Bohužiaľ kapota nejde jednoducho rozobrať pretože je zlepená. Uvažujem, že tu kapotu (deštruktívne) odstránim a až s tým budem vedieť lietať perfektne, dokúpim novú za 6 USD.
Mik

#123 Příspěvek od Mik »

martin z píše:abych se přiznal, tak dopoledne jsem zase létal venku před domem a opět to bylo nádherný polítání, nicméně po pár minutách jsem při návratu z nad sousedovým pozemkem měl pocit že nahoře fouká a heli stojí na místě, rozjel jsem tedy heli na maximální možnou návratovou rychlost, bohužel tím se heli stal neovladatelným, sice poslušně klonil, klopil, zatáčel, ale i nadále letěl nadzvukovou rychlostí po přímce a roztříštil se o barák. Tak jsem dostal za vyučenou, ale když jsem vzpomínal, tak jsem velkou havárii s heli měl naposled v 2003, takže bilance není zas tak tragická :lol:

co se rozbilo - ulomila se ocasní trubka, list vrtulky, odešla kabina, rotorová hlava kupodivu ok, i tak jsem si objednal k tomu i některé díly které by mohly odejít příště. napřed jsem si položky naskládal do košíku na rcking a když jsem viděl, že by to stálo asi 2100 (vč. spousty položek co akutně nepotřebuju) a já dal za celý set s rádiem s digi trimy včetně dopravy z rc711 asi 2900, tak jsem si uložil trest v podobě delší dodací lhůty a objednal si to opět tam, ale za 1500.

takže příště snad už lépe a opatrněji...

Nazdárek,
upřímnou soustrast. :-(
Mám podobné zkušenosti:

Při létání na louce jsem proti větru létal trochu bokem a při otočce a následném poryvu větru jsem nevrátil páčky včas. Vrtulník se vydal neskutečnou rychlostí po větru. Přidal jsem plyn na maximum, přitáhl páčky k sobě a minul jsem zemi tak o 10cm. Zastavil až po ca. 50 metrech.
Heli má poměrně velkou setrvačnost jak při uvedení do pohybu tak při zastavení.

Přendal jsem proto táhla od vyrovnávacích závaží do koncových závitů a zvětšil na maximum výchylky serv.
Díky tomu se mi ho pro změnu podařilo postavit v hale rotorem skoro kolmo k zemi (při couvané osmičce – vlastní blbostí). Následoval opět pád, oprava a reálnější odhad vlastních schopností.

Vrtulník létá do stran téměř dvakrát rychleji než dopředu a dozadu. Při měření v tělocvičně to na 10 metrech bylo ca. 4m/s (nápad kolegy).

Na vrtulník stále nedám dopustit. Všechny karamboly byly rukama a většinou odešlo méně věcí než jsem se domníval.
Ježíšek mi přinesl už i verzi Q, kterou nesmím rozbít :-)
Snad moje draze nabyté zkušenosti někomu ušetří havárie a následné opravy.

Mik
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
Prodáno: PC Focus, Walkera CB180D, Walkera CB180Q
RIP: Kestrel 500SX, Walkera Creata 400
PeeKay

#124 Příspěvek od PeeKay »

Mik píše:Přendal jsem proto táhla od vyrovnávacích závaží do koncových závitů a zvětšil na maximum výchylky serv.

1) Čo sa vlastne dá pomocou tými tiahlami (bellcrank) regulovať ?

2) Aký mód vysielača používate ? Doposiaľ som používal mód 2 ale kombinácia 'plynu' a zadného rotoru mi príde nešťastné zvlášť keď má niekto ešte ťažkú ruku. Zmenil som to teraz na mód 4 kde plyn je kombinovaný s bočným klopením a zadný rotor mám na pravom ovládači spolu s predo-zadným klopením. Príde mi to prirodzenejšie. Vzhľadom na dnešné poveternostné podmienky som to ešte nemal možnosť vyskúšať v praxi.
maha007

#125 Příspěvek od maha007 »

mod je asi věc názoru a každýmu vyhovuje něco jinýho je to jen tvoje věc co je protebe lepší
V4.5 COLIBRI PRO,Walkera CB100(Prodáno) Solo Pro 100 3G
HSP Flying Fish 2 Mazda RX-7 1/16
http:/
curilek

#126 Příspěvek od curilek »

Zdravím všechny. Dneska mě konečně dorazila W CB 180 d ale bohužel tak jak psal prodejce o českém manuálu tak to nesplnil :cry:
Nemáte ho prosím někdo??? Nerad bych něco pokazil
josef kraček

#127 Příspěvek od josef kraček »

Má ho off ale ten ti ho nedá :(
fotrik

#128 Příspěvek od fotrik »

curilek píše:Zdravím všechny. Dneska mě konečně dorazila W CB 180 d ale bohužel tak jak psal prodejce o českém manuálu tak to nesplnil :cry:
Nemáte ho prosím někdo??? Nerad bych něco pokazil

Byl to cesky prodejce? Pokud ano, tak je povinen cesky navod dodat. A pokud doslo k uzavreni kupni smlouvy az letos, tak i prodejce kdekoliv v EU.
Chucky

tail vrtulka

#129 Příspěvek od Chucky »

Zdar,
tak jsem dneska dosednul asi trochu hrr a urazil jsem zadní vrtulku.
Napadá Vás kde ji sehnat co nejrychleji?

Dík.
Ondřej

PS: koilik jste kdo už do toho narvaly na ND? Co nejčastěji kupujete. Bych eventuální objednávku trochu navýšil o v budoucnu zničené díly.
Třeba motor na tu vrtulku hned. Prej odchází brzy.
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

walkera 180 D

#130 Příspěvek od Rastislav »

Dufam že nerobim reklamu ale s RC King som maximalne spokojny,zasielka do troch dni doma a to som z Vych. Slovenska. Lietam asi 2 tyždne tak 2x denne(iba jedna bateria, doobeda a poobede) Z ND som akurat raz rozsekal Hlavne rotor. a zad. rotor listy a ešte tiahla cykliky aj to iba že preto že som pri lietaní zakopol,
PeeKay

#131 Příspěvek od PeeKay »

Ja som zatiaľ kupoval len zadné rotory a extra batériu aby som si lietanie predĺžil. Inak ulomený list zadného rotoru ide celkom pekne prilepiť pomocou loctite dvojzložkového lepidla, drží to veľmi dobre a znovu odletí len pri kontakte so zemou. Dá sa to tak zopakovať minimálne 3 krát a čosi ušetriť. Záleží ale ako sa list odlomí. Kolega ma vystríhal, že to zmení jeho aerodynamickú charakteristiku takže všetko s mierou.
Chucky

#132 Příspěvek od Chucky »

Dík za radu. ani nevím jak se to ulomilo. sebral jsem to a se svěšenou hlavou odešel. (skrz hlouček očumujících kolegů radilů) :D
Takže zejtra letím pro loctite :-). Ulomil jsem 2 ze 3 takže když kápnu i na tu třetí tak to bude vyvážený :P
Jinak v kingu říkaly, že je mají skladem. tak uvidím jak hodně spěchám a co ještě objednám. možná to ale vemu z rc711. přeci jenom rodina se dusí.
Dík. Ondřej
fotrik

Re: walkera 180 D

#133 Příspěvek od fotrik »

Rastislav píše:Dufam že nerobim reklamu ale s RC King som maximalne spokojny,zasielka do troch dni doma a to som z Vych. Slovenska. Lietam asi 2 tyždne tak 2x denne(iba jedna bateria, doobeda a poobede) Z ND som akurat raz rozsekal Hlavne rotor. a zad. rotor listy a ešte tiahla cykliky aj to iba že preto že som pri lietaní zakopol,

Mno, ja minuly tyden objednal listy, vrtulku, tahla, kapotaz a kabel simulatoru a az dnes mi volali, ze maji jen ty listy a zbytek az tak za mesic. Tak jsem objednal kabel z Helipalu a zbytek plus neco navic z rc711 a i s postovnym to vychazi levneji. rcking je rozhodne dobry, kdyz ma veci skladem a chci to do druheho dne. Kdyz vsak nema, je vyhodne kouknout i jinam.
PeeKay

#134 Příspěvek od PeeKay »

Ja som práve zrealizoval prvú transakciu cez PayPal do rc-fever.com, kupoval som celú sadu na prestavbu Q na D a zadný motor do foroty. Čo som bol prekvapený tak Q kapotáž na rc711.com stála cca USD 28, ale na rc-fever.com len cca USD 6, tak neviem či tam nemajú nejakú chybu.
mamoulian

#135 Příspěvek od mamoulian »

Já objrdnával listy hlavniho rotoru,zadní vrtulku a hlavní ozub.kolo.
Jinak zatím dobrý.
Jak máte protažené kabely od baterky? Hoďte sem prosím nějakou fotku.Po každém nabíjení je to trochu alchimie.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“