logout píše:Nepošleš pre inšpiráciu podklady na dosku WiiDuino? Ja mám arduino tiež zbastlené, ale zatiaľ iba na univerzálke.
Uvediem ju tu ale teraz este na nej robim aby som odstranil chyby vo v.1. Trochu som zle rozvrhol piny pre LCD a UART. Teraz musim odmotovavat bublinu z vrchu a tak pripajat uart.
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode= My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
logout píše:Tak som sa niekde dočítal, že ak je baro aktivovaný(u mňa na kanál 5 spolu s acc a mag), tak sa vlastne aktivuje iba vtedy, keď nehýbem plynom. Vtedy si zmeria aktuálnu výšku a snaží sa ju udržať. Je to tak?
Je to tak a je to logické. Když se hýbe plynem, nemůže fungovat stabilizace výšky protože výškoměr pak neví jakou výšku má vlastně držet. Když se hýbat přestane, výškoměr se snaží udržovat aktuální hodnotu. Aby to správně chodilo, musí se naladit PID pro výškoměr. Stejně jako pro ostatní kanály. Tuhle možnost má ale až verze 1.8 , u starších to ladit nejde a tudíž to spíš destabilizuje než stabilizuje. Alespoň v mém případě to tak bylo.
Tak som dnes z toho nejaký zmätený. Chcel som robiť letové skúšky, ale neodlepil som sa od zeme. Predvčerom všetko fungovalo. Dnes sa rozbehli motory a po pridaní plynu trochu pridal a nič viac. Motory pobrkávali, ale nešli do otáčok. Keď som dal vrtule dole, tak podľa zvuku motorov sa to tvárilo, ako keby to išlo v pohode. GUI s odpojenými reglermi tiež. Ako keby niečo obmedzovalo motory. Baterka nabitá - skúšal som aj druhú. Verzia je 1.8patch2
A ešte niečo: V GUI sa nemenia hodnoty ACC. Pri tom ACC predvčerom evidentne fungovalo a dnes bez vrtúľ podľa zvuku motorov tiež. BARO a MAG mám zatiaľ vypnuté.
logout píše:Tak som dnes z toho nejaký zmätený. Chcel som robiť letové skúšky, ale neodlepil som sa od zeme. Predvčerom všetko fungovalo. Dnes sa rozbehli motory a po pridaní plynu trochu pridal a nič viac. Motory pobrkávali, ale nešli do otáčok. Keď som dal vrtule dole, tak podľa zvuku motorov sa to tvárilo, ako keby to išlo v pohode. GUI s odpojenými reglermi tiež. Ako keby niečo obmedzovalo motory. Baterka nabitá - skúšal som aj druhú. Verzia je 1.8patch2
A ešte niečo: V GUI sa nemenia hodnoty ACC. Pri tom ACC predvčerom evidentne fungovalo a dnes bez vrtúľ podľa zvuku motorov tiež. BARO a MAG mám zatiaľ vypnuté.
Cau, co sa tyka motorov,ze sa ti neda pridat plyn s nasadenymi vrtulami, tak pozmen v programe min otacky...z defaultnych 1100 na 1300..
#define MINTHROTTLE 1300 // for Turnigy Plush ESCs 10A //#define MINTHROTTLE 1120 // for Super Simple ESCs 10A //#define MINTHROTTLE 1220 //#define MINTHROTTLE 1150
Minthrottle mám 1260... To je OK. Motory sa naštartujú. V tomto problém nie je. Keď pridám plyn, tak ešte trochu zdvihnú otáčky, ale nie dostatočne na to, aby sa zdvihol zo zeme. Bez vrtúľ ide aj do max. otáčok. V utorok to normálne fungovalo.
logout píše:Minthrottle mám 1260... To je OK. Motory sa naštartujú. V tomto problém nie je. Keď pridám plyn, tak ešte trochu zdvihnú otáčky, ale nie dostatočne na to, aby sa zdvihol zo zeme. Bez vrtúľ ide aj do max. otáčok. V utorok to normálne fungovalo.
Tohle moc nevypadá jako problém s programem, pokud motory bez vrtulí normálně reagují až do maximálních otáček tak program chodí správně. BTW , jak víš že to bez vrtulí točí i maximální otáčky?Měřil jsi ? Podle zvuku se to velice špatně odhaduje. Spíš by to vypadalo jako baterka s velkým vnitřním odporem anebo podobný problém. Při malé zátěži to chodí, ale když je třeba velký proud, baterka ho nedodá.
Ten BARO síce nemá priradený kanál, ale nemení ani hodnotu ako takú. Tak isto hodnotu nemení ani ACC. Bez vrtúľ sa menia otáčky v celom rozsahu plynu, kdežto s vrtuľami to trochu zdvihne otáčky a potom už na plyn nereaguje.
logout píše:Ten BARO síce nemá priradený kanál, ale nemení ani hodnotu ako takú. Tak isto hodnotu nemení ani ACC. Bez vrtúľ sa menia otáčky v celom rozsahu plynu, kdežto s vrtuľami to trochu zdvihne otáčky a potom už na plyn nereaguje.
S podobnym problemom sa potykam aj ja. Najprv to bola moja chyba, zle nahodene vrtule (opacne). Potom som skusal dalej a mal som nieco podobne, ze ked som zkalibroval ACC, GYRO tak to islo v tej polohe, kde to bolo polozene. Ked som quada premiestnil na ine miesto napr. na podlahu, robilo to to iste, alebo mi naopak otacky prudko vystrelili na jednej strane a quad vyrazil do strany. Ked som opat vsetko zkalibroval, otacky sa zdaju bez vrtuli v poriadku, plynule stupaju na plyn. Nahodit vrtule uz v domacnosti nemam gule a cakam, ked prestane prsat a idem s tym von. Skusal som bez ACC len v ACRO mode.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero