Změny ve struktuře fóra

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Změny ve struktuře fóra

#121 Příspěvek od TomasC »

pepin píše:osobně by se mi oproti současnému stavu líbila možnost sám si nastavit třeba nerozkouskovanou sekci-kupříkladu vrtulníky,nebo elektronika tak,jak to bylo dříve,jen jeden řádek.

Tak to nepůjde zcela jistě.
Pokud bude solidní zájem, tak si půjde prohlédnout všechny příspěvky celé kategorie najednou.

Ale znovu opakuji, pokud se ukáže, že bude třeba výrazně zasáhnout do principu phpBB, tak k úpravě nedojde.
krtek2k

#122 Příspěvek od krtek2k »

Taky jsi zapoměl, že všude a vždycky "většina" jsou ovce, a když jim dáš rohlík , tak žerou rohlík.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od TomasC »

krtek2k píše:Taky jsi zapoměl, že všude a vždycky "většina" jsou ovce, a když jim dáš rohlík , tak žerou rohlík.

Tak to bych ani neřekl...

Nicméně současný stav je takový, že mě zatím žádná SZ s žádostí o změnu nedošla.
buki

#124 Příspěvek od buki »

FlyBear píše:Mně k "bolševikům" nepočítej :D :D :mrgreen:

Ale vážně - z praktických zkušeností většinou vyplývá, že mlčící většina se jaksi neozývá, protože je vcelku spokojena. Málokdo tě pochválí :(

Většinou se ozve jen těch pár nespokojených, kteří jsou ale díky tomu většinou ti jediní, kdo je furt se svými kritickými připomínkami či výtkami vidět a slyšet. Dotyční pak lehce nabudou dojmu, že reprezentují většinu :D

Koukni se od kdy jsem zde na foru přihlášený. A proč myslíš, že jsem tu stále? Ty keci, kdo je tady za pět minut dvanáct a dělá machra, mě fakt nechávají chladným.
mhabr

#125 Příspěvek od mhabr »

Dobře, tak já napíši svůj názor.

Dělení do subfór se mi velice líbí, je to, pro mě osobně, mnohem přehlednější na čtení, zvlášť pokud nečtu všechno, ale vybírám jen to, co mě skutečně zajímá.

Bylo by úplně super, kdyby v "Obsahu fóra" byly jen názvy sekcí a teprve po jejich otevření by se zobrazila příslušná subfóra. Tak, jak je to teď je to malinko nepřehledné.
shake13

#126 Příspěvek od shake13 »

TomasC píše: Takže pokud něco půjde, tak bude následovat průzkum zájmu a až pak případné akce.

Myslim ze prieskum zaujmu o nove clenenie fora mal byt uz na zaciatku. Lebo z tohoto vsetkeho mam pocit, ze nazor clenov fora je az na konci vasho zaujmu. Ale nic nie je stratene a nazor na nove clenenie je mozne zistit. Staci urobit anketu s jednoduchymi otazkami (treba sa vyvarovat sugestivnych otazok): kto je za nove clenenie fora a kto je za stare clenenie. Ak tak neucinite, tak ste toto cele spachali len pre vase ego.

Ak si dobre precitate a zamyslite sa nad tymto nazorom, tak zistite ze je tam napisane vsetko - letite skusenosti su mu jasne ale napriek tomu robi to co robi:
JuraS. píše:Nicméně z letitých zkušeností vím, že členové jakéhokoliv fóra oremcají každou drobnou změnu a že je lepší se jich moc neptat, rovnou změny napálit a oni to rozdejchají

A pre koho to robi? No pre svoje....
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
FlyBear

#127 Příspěvek od FlyBear »

Nemyslím si, že měl být na začátku nutně nějaký průzkum.

Pokud se provozovatel tohohle fóra na základě svých zkušeností a poznatků například i z jiných fór rozhodl strukturu vylepšit - v podstatě ji IMHO kvalitativně posouvá na vyšší, jinde již obvyklou úroveň - pak tak prostě činí na základě svého uvážení a nám předkládá ke konzumaci výsledky své práce. IMHO dobré práce.

My se samozřejmě můžeme ozvat, to je normální :)
Většinou se ale fakt ozvou jen nespokojenci, to je ale taky normální... :wink:

Opravdu smysluplný a relevantní průzkum by snad na úrovni takovéhohle fóra nešel ani udělat. Výsledkem takového průzkumu by pravděpodobně byla chaotická hromada protichůdných názorů a vzájemně se vylučujících individuálních žádostí o "vylepšení"...

Myslím, že profesionálně odvedená práce admina přinese lepší výsledky, než parobkovský typ řízení pomocí průzkumů mínění... :mrgreen:

Parafráze to krtek2k:
Nikoliv jen většina, ale prakticky všichni jsou ovce, které žerou poskytnutý rohlík. Ta většina ovcí ten rohlík žere potichu, tak jak se jim předhodil. Některé jsou s daným rohlíkem spokojené, chutná jim. I ty jsou zpravidla potichu (chválí opravdu málokdo). No a pak jsou některé, které sice žerou ten samý rohlík, ale dělají u toho "béééé".

No a co má teď bača na salaši dělat? Zpravidla je nechá bečet, ony to stejně nevydrží dlouho. Nebo jim nějak přilepší (ale musí opatrně, jinak by se mu mohly rozbečet ty dosud spokojené, a to by si moc nepomohl). Nebo si k večeři dá skopové :twisted: Taky řešení :)
LV
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od LV »

shake13 píše:Myslim ze prieskum zaujmu o nove clenenie fora mal byt uz na zaciatku. Lebo z tohoto vsetkeho mam pocit, ze nazor clenov fora je az na konci vasho zaujmu. Ale nic nie je stratene a nazor na nove clenenie je mozne zistit. Staci urobit anketu s jednoduchymi otazkami (treba sa vyvarovat sugestivnych otazok): kto je za nove clenenie fora a kto je za stare clenenie. Ak tak neucinite, tak ste toto cele spachali len pre vase ego.

Samozrejme niečo ako "prieskum" prebehlo tu na fóre v sekcii ktorú bežný užívateľ nevidí.
Keby to bolo verejné, tak je tu 5000 názorov ktoré by nikam neviedli.
Takto je to správne. Každé rozhodnutie treba rešpektovať, pretože to rozhodol ten, čo tieto stránky platí. Ak sa ti niečo nepáči, hoď na stôl 5000€ a môžeš si vybrať zmenu....
Členienie ktoré je tu teraz myslím nie je konečné... Porozhadzovať tisíce príspevkov do správnych chlievikov chvíľku potrvá
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
psena
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od psena »

Ja pouzivam funkci Zobrazit nové příspěvky , takze cleneni sekci je pro me docela nepodstatny, ale myslim si, ze pokud je nekdo zvyklej na nejaky stav a zmeni se, tak je to najednou znacnej diskomfort pri prohlizeni fora.
A myslim si, ze 5 takovych uzivatelu by melo mit prednost pred 50ti mirne spokojenych se zmenami nebo tem, kterym je to vlastne jedno (coz je vetsina fora, Tomas psal ze 95% pouziva funkci Zobrazit nové příspěvky ).
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od TomasC »

shake13 píše:Myslim ze prieskum zaujmu o nove clenenie fora mal byt uz na zaciatku. Lebo z tohoto vsetkeho mam pocit, ze nazor clenov fora je az na konci vasho zaujmu.

Nějaký průzkum, jak tu někdo psal, je prostě problém. Vím, jak to dopadá...
Zeptám se, jak by jste to chtěli... Výsledek je spousta nápadů. To však přinese potíže a to hned v několika směrech:
Některé nápady jsou protichůdné = tedy nebude spokojen každý.
Některé nápady prostě nelze realizovat nebo za vysokou finanční cenu, jak teď tak v budoucnu.
Nakonec je třeba rozhodnou, co se udělá (nebo třeba neudělá) a zbytou ti nespokojenci, kterým nebylo přeci v jejich skvělém nápadu vyhověno.
Ti kteří nápadem nepřispějí, ale jen si to přečtou, vezmou nápady za svoje a máme další nespokojence.
A samozřejmě ti, kteří si zvyknuli a jakákoliv změna je problém.

Osobně se mi osvědčilo toto: pokusit se odhadnout, co by to asi chtělo, poradit se s několika uživateli, kteří (dle mého názoru) mají co říci k tématu. Otestovat si, zda to jde. A výsledek předhodit. Následně trpělivě vysvětlovat, PROČ bylo učiněno, co učiněno bylo. Samozřejmě nelze přijít na vše a cokoliv je poučením do budoucna.

Jakýkoliv názor přivítám, je to prostě zpětná vazba. Ale závěrečné rozhodnutí prostě musím udělat já. A věřte, že se snažím myslet na to, aby se zde líbilo všem. Od naprostých začátečníků (kteří sem přijdou přes google), přes modeláře rekreační, až po závodníky. Od pravidelných čtenářů, přes občasné přispivatele až po "závisláky". :wink:

Nicméně současný stav je takový, že mě zatím žádná SZ s žádostí o změnu současného stavu nedošla.
buki

#131 Příspěvek od buki »

Jen se zeptám. Když bylo forum po staru, remcal někdo? Tato snaha k lepšímu přehledu se jaksi minula bohužel účinkem. Vím, že snaha byla zkvalitnit službu, ale stačí jen používat lidský rozum při jakém koliv vylepšení. Když si dám Zobrazit nové příspěvky, tak s tím nic také nevyřeším.
A jak tu čtu názory - neplatíte, tak držte hu...., tak ty fakt nemaj chybu.Buď to děláš pro sebe, nebo pro nás. Ach jo - staré dobré stránky.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od TomasC »

buki píše:Jen se zeptám. Když bylo forum po staru, remcal někdo? Tato snaha k lepšímu přehledu se jaksi minula bohužel účinkem. Vím, že snaha byla zkvalitnit službu, ale stačí jen používat lidský rozum při jakém koliv vylepšení. Když si dám Zobrazit nové příspěvky, tak s tím nic také nevyřeším.
A jak tu čtstačí jen používat lidský rozumu názory - neplatíte, tak držte hu...., tak ty fakt nemaj chybu.Buď to děláš pro sebe, nebo pro nás. Ach jo - staré dobré stránky.

Ano, nelíbilo se to. Stovky příspěvků denně, desítky nepřečtených vláken. Nepřehledné.

Snažím se zkvalitňovat fórum a dělám to pro VŠECHNY uživatele. Určitě ne jen pro "buki"ko.
Snažím se všechno vysvětlovat a vysvětlovat to po pravdě. Nepochybuj, že o peníze jde v první řadě.

Pokrok jde vpřed, nová technologie byla nezbytně nutná, stará neměla ani podporu a byla velmi citlivá na útoky. To stálo mnoho práce. Myslím, že v "celkovém" pohledu jsme si pomohli. Vkládání fotek, skupiny, atd... Všichni to berou jako samozřejmost. A tak to má být.

Tobě bych na oplátku doporučil používat elementární slušnost. Pokud doufáš, že tím vyvoláš reakci, tak se zcela minulo účinkem, spíše naopak.

Nicméně stav je takový, že mě zatím přišla jedna SZ s žádostí o změnu současného stavu.
FlyBear

#133 Příspěvek od FlyBear »

buki píše:Buď to děláš pro sebe, nebo pro nás. Ach jo - staré dobré stránky.

No, nevím, jestli to dělá pro sebe nebo pro nás - asi bych řekl, že tak trochu od každého něco :) Tak nějak to asi má být :wink:

A teď k věci: chci, aby to staré nedobré uspořádání co nejdřív zmizelo, to nové se mi líbí víc.
krtek2k

#134 Příspěvek od krtek2k »

Tome a k čemu je dobrá SZ? Proč? Tohle se má debatovat veřejně.
Mě by stačilo přidat jednu jedinou sekci, kde je vše pohromadě, kliknout a mít všechno pohromadě.
Další tip:
A nebo kdybych byl v sekci
"Obsah fóra » Vrtulníky"
pak bych kliknul na "Zobrazit nové příspěvky"
tak by se zobrazily jen nové z vrtulníků. To by nešlo?
Mě fakt nezajímají témata jako:
Kšandy na vysílačku,
MaxiSwift elegantně
Zrušení upozorňení na naskladnění zboží na HC
Pad na regl nebo na ruce?
Nepravidelný chod MVVS 6,5 ccm
atd ....
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od TomasC »

1) SZ proto, že ji mohu hodit do složky, žádosti o změny a tím mám přehled.
2) Tady se toho napovídá příliš mnoho, na různých místech a procházet to neustále není efektivní.
3) Požádal jsem o to a to není snad tak moc :wink:

Tvému požadavku rozumím. Vyhledávání nových příspěvků jen ve vybrané kategorii je už u programátora na nacenění, zatím mám ale jen neradostné zprávy.

Chápu tvůj pohled, mnoho lidí nezajímájí příspěvky:
Pro pkotatka
Pro Krtka2k
:wink:
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“