Deska HK pro quadrocopter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Janmodell

Re: Deska HK pro quadrocopter

#121 Příspěvek od Janmodell »

Ahoj "copteři",
stavím tricoptera a mám desku KK V2.5, ke které stačí pouze regulátory a motory. Jsem v tomto směru začátečník, takže nevím, jestli je možno tuto konfiguraci doplnit nějakým jednoduchým GPS návratovým systémem /nemám na mysli plnohodnoté OSD/.
Díky za Vaše zkušenosti ......
kpav
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od kpav »

zdarec, zkousel jste nekdo flashnout na xcopter v4.7 acro? Funguje vam to? Me se pak deska chova dost divne (nejde zaktivovat, ale motory kupodivu reaguji na plyn a pri pridani se roztoci. tot vse) Kdyz flashnu zpatky klasickou v4.7 tak vse slape bez problemu.
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od pilothanter »

To kpav: včera som ten soft skušal je taky istý ako normalna 4,7 akurat su o dosť razantnejšie odozvy na kniply ale kedže neviem zatial bohvie ako lietať tak som vratil späť tu normalnu 4,7..
Semis

#124 Příspěvek od Semis »

pilothanter píše:To Semis > Mám verzi desky, kde se na potenciometrech ubírá proti směru hodinových ručiček:
To neni typ dosky ale je to programom procesoru je jedno aku hodnotu s potakov snima zaleží čo ma snou v procese urobiť a tak sa stane že jeden soft naraba s plusovymi hodnotami potenciometrov a druhy s minusovými inak aj v HK softe a aj v KK softe sa daju reverznuť aj zmysly potenciometrov skuste preštudovať toto "http://www.rcexplorer.se/page14/kkguide/kkguide/quad.html".

Tak tohle jsem třeba nevěděl, takže jsem měl vlastně z počátku Pitch na 100% místo na 0%. dík

Siki:
Díky za pěkný návod jak postupovat.
Prošel jsem všechno postupně a měl jsem tam jednu zásadní chybu. Motory jsem měl zapojené jako v původní verzi, takže se vrtule točily opačně. Samzřejmě že se točily správně co se týká tahu, ale evidentně software počítá s obráceným točivým momentem a model potom nefunguje správně.
Druhá chyba byla to že jsem počítal s obráceným chodem potenciometrů, takže jsem měl místo 0% Pitch nastaveno 100%, nacož jsem teda posledně přišel.
Teď už to je lepší, ale furt se mi to chová skoro jako verze +. Když to držim v ruce a dám knipl do pozice pro let dopředu, tak se mi to kloní lehce do strany. To samé platí pro boční let. Prostě o 45° špatně.
Další věc je, že jsem musel smysl otáčení podle svislé osy reverznout, protože byl opačně, což mi připadá divný.
Doft jsem ale kontroloval a mám určitě staženou verzi 4.7X, tak nevim kde je zakopanej pes.
Každopádně začínám věřit, že by to mohlo lítat. :)

No je to boj :)
Semis

#125 Příspěvek od Semis »

Tak jsem byl asi přehnaně pozitivní.
V ruce to vypadalo nadějně, ale do letu to má daleko.
Zkusil jsem i různý možnosti nastavení trimů a stejně to dělá uplný blbosti.
Takže na to kašlu a budu lítat s tim co fachá... :?
bubko

#126 Příspěvek od bubko »

Ahoj všetci,
dajú sa na hk dosku pripojiť ešte nejaké senzory? Napr GPS, kompas a tak...

Tomáš
Trinom

#127 Příspěvek od Trinom »

KK Board na to není připravenej. Použitej mikrokontrolér na to má moc málo nožiček.

//EDIT: Tak koukám, že má volnou nožičku RX pro UART. Tudy by mohla vést cesta úprav.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
johny107

#128 Příspěvek od johny107 »

Prepni sa do vlakna wiicoptet.Nedavno som tam posielal link na dosku z ebay.com
Stoji 43Eur,celkom fajn cena,uz ma zabudovane 3ose gyro a Acc.
Daju sa doplnit dalsie snimace ako baro ci Mag.
svato

#129 Příspěvek od svato »

johny107

#130 Příspěvek od johny107 »

Celkom fajn cena,toto iste som videl na ebay no za drahsie.
Neviem ako je to s gyrom Itg 3205, ci je podporovany softwarom.Lebo v programe nikde nefiguroval.
No aj tak by som radsej volit tu dosku s Acc Adxl 345,nir je take citlive ako Bma180,to robi vrak chujoviny ta jeho vysoka citlivost,ani gyro 3205 neni vraj bohvie co. Obsahovali ho napodobeniny wiii snimacov, na PC fungovali normalne no pri lete nic moc.
svato

#131 Příspěvek od svato »

Pozeral som soft , a je tam to gyro 3205- inak , je to to iste , ako 3200 , akurat niekde som cital , ze 3200 je priamo urcene pre WII a 3205 je OEM verzia pre vyrobcov z 3 strany - ja som tu dosku objednal , podla mna to zasa bude fungovat , proste sam mi pacilo , ze je to vsetko na jednej hromade :-)- dufam , ze do vianoc to dorazi a budem sa moct s tym pohrat :D
churavym

#132 Příspěvek od churavym »

ahoj, tak hlasim dalsi neuspech. dnes jsem laboroval a vubec jsem se nedobral k zadnemu vysledku. Mam quadcopter, motor cislo 1 vepredu (pravotocivy - pohled seshora), motor cislo 4 zadni (pravotocivy), motor cislo 2 vlevo, levotocivy a posledni motor cislo 3, vpravo je taky levotocivy. Takze vse, jak by melo byt. Mam desku z hobbykingu, verzi 2. Do desky jsem nahral firmware 4,7. Vse slo bez problemu, deska je na copteru umistena tak, ze predni rameno puli desku tak, ze nalevo jsou potaky, napravo gyro, co je napajeno na vysku. No a ted k nastaveni, provedl jsem kalibraci plynu, projde. dale jsem odemknul desku a zkusil pridat. Prostredni trimr mam nastaveny uplne na minimum (maximum, proti smeru hodinovych rucicek), oba dva krajni jsou uprostred sve drahy. Kdyz pridam a chci, aby to letelo, tak se to zvedne a zacne se to tocit jak blbe na jednu nebo druhou stranu, kdyz se to snazim vytrimovat, tak se to zase mota naopak. U puvodniho fw jsem to bez problemu zvednul a i kdyz jsem to musel korigovat dopredu, dozadu, tak se to nemotalo. Postupne jsem zkousel u obou krajnich potaku pridavat na citlivosti (po smeru hodinovych rucicek), ale porad to nic nezmenilo na tom, ze to absolutne nerizene mota kolem sve osy. Bojim se s tim jit do vzduchu, jelikoz, kdyz se to roztoci, tak je po rizeni. Zkousel jsem nahrat firmware verze 4,6 nebo 4,5 ale oba dva mi bohuzel nefunguji na pohyb dopredu a dozadu (nepridava na motoru 1 nebo 4). Z toho duvodu je nemuzu vyzkouset, jelikoz ve zminene ose je to neovladatalne. Uz jsem z toho hotovej, nevim, kde a ceho se chytnout. Regulatory mam turnigy 18A, klasika, doporucovana. Motory nejake levne. Pokud mate nekdo tu samou desku jak ja, poradte prosim, jak to mate nastavene. Nemohlo odejit gyro, ktera hlida rotaci? Asi to zahodim a koupim nejakou lepsi desku. Diky za jakykoliv tip.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
k380

#133 Příspěvek od k380 »

Ahoj!
Dělalo mi to to samé protože jsem se držel jednoho schématu osazení vrtulí. Potom jsem našel opačné osazení a už to dělá dobrotu. Přední a zadní motor levotočivý a levý a pravý motor pravotočivý. Zkus to co to udělá !
Naposledy upravil(a) k380 dne pon 19.12.2011 17:40, celkem upraveno 1 x.
Troll

#134 Příspěvek od Troll »

svato píše:all : na tuto dosku co hovorite ? http://www.goodluckbuy.com/mwc-multiwii ... kout-.html

Ta deska za ty peníze vypadá velmi dobře.Výborná věc je tam USB konektor, není třeba žádné převodníky. 3205 jsou v pohodě . Fungují. :) Já bych se toho nebál ani trošku. :)
Semis

#135 Příspěvek od Semis »

churavym:
Tak to vypadá hodně podobně tomu co to dělalo mě.
Zkoušel jsem různý možnosti a stejně jsem to s tim softem nerozchodil. Nakonec jsem tam dal 2.4 a kašlu na to... :?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“