F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dáva

Re: F45 - motorky

#121 Příspěvek od Dáva »

Jj bell-hiller a oba stříďáky pak by to byla strojovna,jenže finančně seš někde víš kde a furt to bude jen 4kanál...
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
corona

#122 Příspěvek od corona »

mosaic píše:Když použiji šišku z Honey bee 2, tak získám jen o něco těžší HBv2 se všema nedokonalostma, které měla, jedna z jejích slabin byla právě ta tenká hřídel, viz komentáře corony....

Hřídel 3 mm je opravdu málo, dle mýho by takový velikosti odpovídala dutá 4 mm jako u Kestrel500SX/Free Spirit.
Ovšem HB V2 je takovej rychloopravitelnej, já už tu hřídelku vyrovnal xx-krát, ani tam novou nedávám.
(.. a rám se dá vařit pájkou).
Dáva

#123 Příspěvek od Dáva »

Pájovlku a Vlkodlaku hoši, pustíme se do toho zadního stříďáku?Jak to vidíte?Koukali jste, jak to má udělaný na tom zahraničním foru?Jen mi neni uplně jasný ,proč to přiletoval na ten tišťák.To by mělo fungovat i klasicky s konvertorem a zapojit do origo výstupu si myslim, teda doufám,předpokládám :mrgreen: ...
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od vlkodlak »

Zrovna nad tím zadním motorkem přemýšlím.....Protože zrovna zdechnul origoš. Naštěstí jsem byl v hale.....Heli ve vzduchu udělala pár obratů okolo osy a přistáli jsme....Fakt je, že se nic jiného nerozbilo. Zadní motorek horký jako prase na grilu. Vyndal jsem ho, otáčet s ním lze. Připojil zkušebně na napětí ze zdroje. Při třech voltech odběr 7 Amper :D . Asi mám na ty motorky smůlu. Hlavní už jsem měnil. Jenže, teď jsem koukal na HK. Hlavní motorek co použil Dáva při přechodu na sříďák není skladem....Na zadek by se možná něco vybralo.....A pak zas čekat na přední.... Tak jsem hned udělal objednávku u RC auto. Teď mě snad štve, že je sobota.....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Dáva

#125 Příspěvek od Dáva »

Jsi to zase utavil :lol: ty mu dáváš na frak teda.Právě by jsi ho měl ostříďákovat a měl bys klid.Už bych s vrťasem nic nedělal,ale co jsem odstranil to zasekávání flybaru,tak lítá vcelku pěkně ,docela to funguje.Asi si udělám radost a zkusim ostříďákovat i zadek.Koukal jsem,že motor a régl na zadek neni problém sehnat...popřemýšlim nad tim :roll:.
corona

#126 Příspěvek od corona »

Dáva píše:... by jsi ho měl ostříďákovat ...

Pokud se nepovede, mohl by nahradit origo motůrek s převodem třeba Xtreme bez převodu.
Na HB V2 mi původní s převodem odešel po několika provozních hodinách a náhrada od Xtreme mi již nalítala min. 40 hodin čistýho času.
Dáva

#127 Příspěvek od Dáva »

corona píše:
Dáva píše:... by jsi ho měl ostříďákovat ...

Pokud se nepovede, mohl by nahradit origo motůrek s převodem třeba Xtreme bez převodu.
Na HB V2 mi původní s převodem odešel po několika provozních hodinách a náhrada od Xtreme mi již nalítala min. 40 hodin čistýho času.

Fáákt 40 hodin jo?A máš tam origo vrtulku nebo asi spíš tu od xtreme viď?Prosim tě mohl bys až se ti to bude hodit,vyfotit jak to tam máš namontěný?Tahle cesta by byla o dost jednodušší..
corona

#128 Příspěvek od corona »

Dáva píše:Fáákt 40 hodin jo?A máš tam origo vrtulku nebo asi spíš tu od xtreme viď?Prosim tě mohl bys až se ti to bude hodit,vyfotit jak to tam máš namontěný?Tahle cesta by byla o dost jednodušší..

Montováno někdy v polovině října 2011 a min. 15 letových dní ještě za rok 2011 to navrčelo, tzn. na 4 baterky = 30 min/den, tj. min. 7,5 hod.
Od března dosud na 6 baterek, 20 letových dní v měsíci je standard a někdy ráno i večer - pokud to spočtu, vyjde to mnohem víc, než 40 hodin.

Nedřu ho ale celejch 10 min naráz, vždy 2 - 5 minutové lety, takže na baterku udělám 2 - 5 startů.
Pokud budu jen viset, hřeje se mnohem víc. Za letu se chadí perfektně a to nemá chladič.
např. dnes ráno v 6 hodin jsem po 4 minutovým letu kontroloval teplotu a byl skoro studenej tak, že jsem mu "mohl dát pusu". Ovšem to není visení, ale lety po obloze jak s letadlem, rychlý klopený zatáčky a osmičky.

Montáž sady rovnou do ocasní trubky HB V2. Pokud má F-45 stejnou, asi by nebyl problém.
Sada stojí cca 350 - 380 Kč, na ebay to teď je nějaký drahý:

http://www.ebay.com/itm/Xtreme-Direct-D ... a982e#shId

Podobná možnost je verze pro E HB CP3, vrtule + motor

http://www.ebay.com/itm/Esky-002386-Tai ... 2ebe863929

http://www.ebay.com/itm/Esky-Tail-Motor ... 4604324f5d
Dáva

#129 Příspěvek od Dáva »

CORONA: díky kolego(ty vždy poradíš) dobrý tip na upgrade F-45,myslim že upasovat nebude problém.Cena je v poho,když to má takovou výdrž,ostříďákování výjde daleko dráž a je s tim hodně práce.

Mimochodem koukám,že jsi dobrej závisláček na lítání :lol: .Taky mě to moc baví...
Cascos

#130 Příspěvek od Cascos »

Ahoj, mám dotaz který možná nesouvisí s motorky, ale možná taky ano.
Po jednom pádu se mi při startu vrtulník pořád točí kolem své osy a to docela rychle. Když se to snažím vyrovnat pákou na ovladači, začne se zase točit na druhou stranu, takže je prakticky neovladatelný.
Při tom pádu se nic hrozného nestalo, na pohled je všechno v pořádku, kromě závaží nad vrtulí hlavního rotoru. Bylo trošku ohnuté, takže jsem se ho pokusil narovnat. Úplně rovné není, ale ani nejde poznat že je to ohlé. Je možné, že to způsobuje to točení? Nebo je chyba někde jinde?
Zadní motorek funguje podle mě normálně, vrtulka není nijak poškozená.
corona

#131 Příspěvek od corona »

Cascos píše:......
Po jednom pádu se mi při startu vrtulník pořád točí kolem své osy a to docela rychle. Když se to snažím vyrovnat pákou na ovladači, začne se zase točit na druhou stranu, takže je prakticky neovladatelný.
......

Třeba se prudkým nárazem poškodil gyroskop.
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od vlkodlak »

....vezmi model do ruky, opatrně roztoč a cukni s ním. Reaguje gyro ?
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Cascos

#133 Příspěvek od Cascos »

Vypadá to že spíš moc ne. Navíc se sám naklání dost dopředu a na stranu.
Další věc co jsem zjistil, že když stojí na zemi a já přidám plyn jen aby se roztočily vrtule a nechám ho tak, za chvilku se zadní motorek zblázní a začne se roztáčet strašně rychle sám od sebe.
corona

#134 Příspěvek od corona »

Cascos píše:.... když stojí na zemi a já přidám plyn jen aby se roztočily vrtule a nechám ho tak, za chvilku se zadní motorek zblázní a začne se roztáčet strašně rychle sám od sebe.

Jo, odešel gyroskop.

.
Cascos

#135 Příspěvek od Cascos »

Aha, to zní blbě. Jde to nějak opravit/koupit nový?
Hledal jsem, ale nic jsem nenašel.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“