COPTER - rada pro nováčka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: COPTER - rada pro nováčka

#121 Příspěvek od zskal »

ananas píše:už jste neěkdo obednaval z rctimeru? jak dlouho trvalo doruceni standardnim nebo free poštovným...

No někdo tady píše že když si připlatí na RCTimeru ty 2USD tak že to má do týdne doma. Já jsem to zkoušel jako Free i s příplatkem a trvalo to vždy stejně, takže už ten příplatek odmítám platit. Ale tak do 3 týdnů bys to měl mít doma.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ananas

#122 Příspěvek od ananas »

Jeej 3tydny bez coptery uaaa :D :D
johny107

#123 Příspěvek od johny107 »

Ja ked som si priplatil 2usd na honkong post 1 tak mi to doslo do 7 prac dni.
Trinom

#124 Příspěvek od Trinom »

Tak to vypadá, že nakonec asi vezmu motory Multistar 4822-690Kv. Co jsem koukal do kalkulačky, tak budou mít i nějakou tu rezervu, což je fajn.

Jak je to s těma dřevěnejma vrtulema Turnigy? Má je někdo, že by mi prozradil ten průměr dírky na hřídel? Moc se mi nechce je převrtávat, pokud by byla malá.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
martinenecek

#125 Příspěvek od martinenecek »

Ahoj,

rad bych radu ohledne baterii, momentalne provozuji kombinaci DJI 450 se Zippy 3S 5000mAh 30C 11,1V a jako druhou baterii pouzivam Apluss 3S 2200mAh 65C 11,1V. Cela sestava se zippy baterii vazi cca 1,6kg s baterii Apluss cca 1,32kg, vrtule 10x4,5 ale uvazuji o 9x5.

Osobne vyssi vaha mi prijde lepsi v pripade snimkovani, zda se mi, ze quad ma lepe rozlozene teziste a je stabilnejsi, baterii mam na podvozku a na baterii mam gopro na gumickach. Pouzivam Quad poze pro klidny let, zadna akrobacie

1. Doporucujete slabsi a lehci baterii, vyhody / nevyhody
2. Rozdil mezi 3S a 4S, vyhody / nevyhody
3. jak spravne zapojit baterie v pripade paralerniho zapojeni. Mohu prvne pripojit prvni baterii a pote druhou, nebo je nutne zapojit obe baterie soucasne ? Jde mi o prechodovy odpor a abych nikde nic neodpalil :)
4. znacka baterii, typ a kapacita... co doporucujete a uspesne pouzivate ?

Dekuji
ananas

#126 Příspěvek od ananas »

bráváte si i náhradní motor nebo si je berete přesně na počet? asi hloupý dotaz ale líná huba holé neštěstí že :-D :-D jinak asi jdu do těch co jste poradily http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname= hexu budu potom stavět spíš na 4S nebo 6S podle toho co si dám za gimbal a kameru..
zskal
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od zskal »

ananas píše:bráváte si i náhradní motor nebo si je berete přesně na počet? asi hloupý dotaz ale líná huba holé neštěstí že :-D :-D jinak asi jdu do těch co jste poradily http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname= hexu budu potom stavět spíš na 4S nebo 6S podle toho co si dám za gimbal a kameru..

No já jsem tohle taky nevěděl a tehdy jsem si náhradní vzal. To bylo ale jen asi 11 USD a dobře jsem udělal, protože asi po dvou měsících se mi přerušil drátek těsně u vinutí a tam jsem se s pájkou nedostal (někde jsem tu dával i fotku). Každou chvíli mi copter padal a nebylo to moc dobře poznat. Nakonec jsem to našel a musel jsem motor vyměnit. U lepších motorů to ale snad už nebude třeba.
Jenom nevím jestli v tvém případě když chceš hexu je zrovna nejvhodnější motor s 1000kv. Předpokládám že to nebudeš mít na žádnou divočinu, ale na natáčení a tam bych zvolil nižší kv...tak 750-850kv. Ale to by tu asi líp poradili ti co hexu mají. Odemě to ber s rezervou. :wink:
ananas

#128 Příspěvek od ananas »

Nee tydle pudou ma quadro celkova vzletova cca 2000g ... Na hexu bych dal 650-750 ale to az dalsi zimu budu kutit..
zskal
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od zskal »

ananas píše:Nee tydle pudou ma quadro celkova vzletova cca 2000g ... Na hexu bych dal 650-750 ale to az dalsi zimu budu kutit..

Uuuuuf quad a 2kg? To je teda dost! Mě váží 1,7 kg a to si myslím že jej mám příšerně těžký, ale už nevím kde ušetřit :) .
ananas

#130 Příspěvek od ananas »

Tak bez gimbalu jen ram s baterii 1,7 ale jak dam gimbal a gopro tak 2.. Taky me to stve a to mam uz carbon ram 650mm i s podvozkem 500g.. Baterie 3S5ah 406g.. ja uz taky nevim jak odlehcit :-D napustim to heliem asi :-D to jeste nemam fpv a osd :-( nylon srouby jedine pouzit jinak uz neodlehcim :-( ale tak dlohe co potrebuji nejsou :-(
johny107

#131 Příspěvek od johny107 »

Co tam mate take tazke...ja mam 640 mm ram quad uz aj s osvetlenim...a s 5000 baterkou zippy ma 1,08kg...bez 700g...Ram si je najlespie urobit..Aj ked su z carbonu,su nejake pritazke...
Este aj na nom by som vedel dat dole par gramov..Napr konektory z motorov co tam mam..
zskal
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od zskal »

johny107 píše:Co tam mate take tazke...ja mam 640 mm ram quad uz aj s osvetlenim...a s 5000 baterkou zippy ma 1,08kg...bez 700g...Ram si je najlespie urobit..Aj ked su z carbonu,su nejake pritazke...
Este aj na nom by som vedel dat dole par gramov..Napr konektory z motorov co tam mam..

No jasně že by ještě šlo něco dolu, ale tak zase právě ty konektory raděj nechávám abych mohl pohodlně motory odpojit, DJI ramena nejsou taky nějak lehké, mám tam GPS tracker bez kterého už nedám ani ranu, OSD, FPV kamera, GoPro, vysílač, anténa...se nezdá, ale nasbírá se toho. Dost tam dělá i PB deska, ale bez ní bych v tom měl zas bordel :wink: Já s tím nelítám divočinu, tak z toho nepotřebuju mít raketu a letový čas do 10 min je pro mě až až....
ananas

#133 Příspěvek od ananas »

tak nevím... 880g ma jen elektro (baterie 406g, naza 66g, regle 170g, motory 238g) + nějake ty kabliky a jsi na 900g... 180g rám no tak šlo by to že.. a rám sem si dělal sám..
Naposledy upravil(a) ananas dne pon 25.03.2013 16:11, celkem upraveno 1 x.
johny107

#134 Příspěvek od johny107 »

Sak prave preto tam neriesim nejaku power board dosku..Zbytosnost...Ani neviem,kde by som to akoze umiestnil..To by som musel robit dalsie poschodie.Z reglov mam vyvedene dlhsie tensie draty 1mm2 spajkovane dokopy a potom 2,5 mm2 kablikom do baterky..Neni o com..a bez zavad.

4 regulatory 170g t.j. 1 regulator 42g??To co tam mas 40A???Ved taky mam do maxiswifta...
Alebo si sa zmylil..?
ananas

#135 Příspěvek od ananas »

Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“