Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecke zabery
ma niekto informacie o tom, ci uz konecne poriesili to piskanie sposobene 8kHz riadiacim signalom?
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
stanleyy píše:na cinsky mozes napalit hacknuty fw od alexa..
kde mozem najst neaku temu o Alexovom firmware pre china dosky
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Už to píska aj mne
skúsil som do čínskeho martinéza dať toho alexmosa a ešte ladím a pôjdem to kus vyskúšať vonku. Ale stále tam mam problém s tým roll ako aj majkos ,že pri maxi výchylkách to dobre nezostabilizuje a mrdne to do tej strany do ktorej tu výchylku spravím. Ale to môže byť aj mojím home made gimbalom.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
MarkAurel píše:kde mozem najst neaku temu o Alexovom firmware pre china dosky
temu nenajdes, ale daj mi mail a poslem ti to
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
Duffs píše:Už to píska aj mneskúsil som do čínskeho martinéza dať toho alexmosa a ešte ladím a pôjdem to kus vyskúšať vonku. Ale stále tam mam problém s tým roll ako aj majkos ,že pri maxi výchylkách to dobre nezostabilizuje a mrdne to do tej strany do ktorej tu výchylku spravím. Ale to môže byť aj mojím home made gimbalom.
aku velku potrebujes vychylku na roll? realne ti naza neda viac ako 45 stupnov a s novym firmwarom asi 35.. to ti gimbal nezvladne?
prave citam, ze v alexmos 1.3: "•bug corrected: angle limits not properly worked in RC incremental mode".
toto je ono?
Nie na kontrolu gimbalu cez rc nemam dosť kanalov
viem že naza ma tych 45 stupnov a alexmos by mal zvládnuť 35 ale proste ako keby pri tej výchilke"dolava" a "doprava" od tych 10-15 stupnov gimbal nabere ten isty smer - náklon ako coptera a dakedy aj väčší - proste to preváži. Je fakt dosť možne že roll nemam uplne v osi ťažiska. Pár mm asi mimo.
Naposledy upravil(a) Duffs dne pon 20.05.2013 23:26, celkem upraveno 2 x.
Duffs: nahraj si novou verzi 048 a u obou os omez acc jen na takovou hodnotu aby se ti to pomalu vracelo do roviny, já jsem omezil pitch na 0,2 a roll na 0,3 a toho nechtěného naklánění jsem se konečně zbavil...
Maxi swift, Swift II, Hexacopter 850R, Quadcopter s multiwii
048 som tam mal a skúšal som rôzne hodnoty. Teraz robím pokusi s alexmosovím kodom.
stanleyy píše:ma niekto informacie o tom, ci uz konecne poriesili to piskanie sposobene 8kHz riadiacim signalom?
v novom FW sa bude dat zmenit frekvencia na 32kHz ale podla testov ta stabilizacia uz nieje to "prave orechove"
Uz to nepiska ked das ze "supersonic" ale neviem mne osobne to piskanie vobec neprekaza.
No tak piskanie som znovu zapol po tom ako som zabudol vypnut gimbal..
baterka KO po 2 dnoch
Jj neni to od veci to piskani 
Gimbal mám postavený, teď se trochu peru s nastavením. Chtěl jsem se zeptat, jaké máte nastavení PID a power na pitch a roll a jaký vám to ukazuje max., error (v GUI je to v záložce RealTimeData jako ERR_ROLL a ERR_PITCH). Zajímá mě jen AlexMos deska, ne kopie. Mám problém s tím, že při určité poloze se gimbal začne chovat divně a sám rotuje, při malých výchylkách to je v pohodě. Kalibraci kompasu mám dobře, osy IMU taky.
Díky
edit: tak problém objasněn. Deska je špatná, začalo to zlobit a nemohl jsem to absolutně vyladit, pak přestala jít úplně. Takže zítra posílám zpět do Flyduina, kde jsem ji koupil a aby bylo s čím si hrát, tak jsem vzal z http://www.unmannedtechshop.co.uk/ Martineze V3.
Díky
edit: tak problém objasněn. Deska je špatná, začalo to zlobit a nemohl jsem to absolutně vyladit, pak přestala jít úplně. Takže zítra posílám zpět do Flyduina, kde jsem ji koupil a aby bylo s čím si hrát, tak jsem vzal z http://www.unmannedtechshop.co.uk/ Martineze V3.
No už som to ako tak vyladil ... Ale v maximalkach(+/- 45stupnov) na roll osy to ešte nie je ono... Ale pri normálnom lietaní je to úplne v poriadku. Za tú cenu určite ta najlepšia stabilizácia. Posúďte samy.http://www.youtube.com/watch?v=pzH27Ij82iQ&feature=youtu.be