Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#121 Příspěvek od ST »

Dalibore, já už ten Futabí bazmek taky sundal z rádia a lítám naostro. V kapse mi to max. hlásí alarmy. Víc nepotřebuju.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od lakotamm »

ST píše:Dalibore, já už ten Futabí bazmek taky sundal z rádia a lítám naostro. V kapse mi to max. hlásí alarmy. Víc nepotřebuju.

Teraz som rád že som to nekúpil. :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od ST »

A co si jako koupil ? Hott ? A to je o něčem jiném ? Tak to asi těžko. :lol: Stejná parodie jako u Futaby nebo si myslíš něco jiného. Jinak mě jde hlavně o to řízení modelu a to mi na 100% ta Futaba dává. Telemetrie mě nějak nebere až na ty alarmy .

PS : přesně před rokem jsem si koupil T-BOX od Robbe a doposud se nekonal jediný update toho jejich chabého fw. No to se ty Helmuti fakt vytáhli. :x
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#124 Příspěvek od graup15 »

No když si představím,že vario měří kraviny...tak jak asi měří ty ostatní senzory.
Ono to vypadá jako malichernost, ale když létáme v jednom stoupáku..dva či tři najednou tak si hlásíme výšky ,aby jsme se nesrazili...a s tímhle výsměchem zákazníkům Futaby.. (jedná se o toto)
http://www.robbe.de/vario-sensor.html

Ještě bych pochopil,že jako vario stojí za hovno,ale jako prostý výškoměr...to snad je dnes už zvládnuté.. Jak vida,není.
martin z

#125 Příspěvek od martin z »

připojuju se se svým subjektivním názorem, že tato telemetrická varia jsou sračky. Mám v jednom vysílači vario od MZK twin, dobrý snad jako výškoměr, zpoždění varia k nepoužití. Mám v hlavním vysílači hott a k tomu jeho gps/vario senzor. Nejen že podobně hnusné nepříjemné pípání varia, ale i přes nastavení různých hodnot taky nepoužitelný zpoždění a občas indikované různé nesmysly. Gratuluju sám sobě, že během dlouhý zimní/jarní depky než začalo bejt lítatelno jsem koupil Skyassistant a dostal konečně to co jsem hledal u telemetrických systémů - teprve letos jsem si parádně zalítal v termice protože jsem jí prostě nacházel! Sliboval jsem si jak udělám přímý srovnávací test Skyassistentu s ostatními varii na palubě, ale kašlu na to, není mi to třeba.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od lakotamm »

Ja som sa už tiež zmieril s tým, že si kúpim sky assistenta... Teoreticky by mohlo byť použitelné ešte Picolario..

Mám MVario - 1. verziu = nepoužitelné. Ako výškomer OK.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
pepin

#127 Příspěvek od pepin »

lakotamm píše:Ja som sa už tiež zmieril s tým, že si kúpim sky assistenta... Teoreticky by mohlo byť použitelné ešte Picolario..

Mám MVario - 1. verziu = nepoužitelné. Ako výškomer OK.

kluci neblbněte, čtou to tady lidi, přece se nemužete ve vláknech o špičkových superbrusech dostat k tomu, že bez kvalitního vária si v termice ani nevrznete :lol:
michalv

#128 Příspěvek od michalv »

lakotamm píše:Mám MVario - 1. verziu = nepoužitelné. Ako výškomer OK.

Ahooj, já mám Mvario EX a dal jsem si tam nový firmware 2.06 a včera jsem ho zkoušel a nedá se to srovnat s verzi 2.0. Hoodně záleží jak máš Mvario uložené v trupu a nastavení vlastnosti Mvaria v DC-16. Já jsem ho měl v molitanu a nebylo to ono, teď ho mám ve volném prostoru kápnuté jenom na hraně lukoprénem.
M1
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od M1 »

...presne tak, s novym fw je to uplne jiny vario, nechapu jak se jim podarilo tak vyrazne zredukovat to zpozdeni
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
LittleFalco

#130 Příspěvek od LittleFalco »

A co Lomcovakovo LOLO5? Da se napichnout na Duplex, presnost overena: http://lomcovak.cz/ostatni/2010/05/lolo ... ve-komore/
Zpátky doma, v kopcích :-)
graup15

#131 Příspěvek od graup15 »

kluci neblbněte, čtou to tady lidi, přece se nemužete ve vláknech o špičkových superbrusech dostat k tomu, že bez kvalitního vária si v termice ani nevrznete :lol:

Pepine...myslím,že všichni jsou soudní lidé a dobře ví,že to bez něj jde taky. Ale!!! proč se o tu výhodu ochuzovat,když už to je k dispozici. Skutečné větroně mají taky vario a kecy o tom aby létali bez něj ,jsem opravdu neslyšel. A mají ho odjakživa!!
Vario (dobré vario!!) ti otevře nové možnosti, najdeš si bublinu,či stoupák mnohem častěji a i tam kde by jsi to normálně nečekal. Mnohem lépe pak stoupání vytěžíš.
Nezávodíme...létáme pro radost a vario tu radost jen násobí. A je to pouze jen prostředek ke zkvalitnění letu, za pilota to nepáčkuje!!!

Pak se nediv,že trošku nasere,že si za svoje vydělané peníze koupíš (dejme tomu) značkovou věc a ona funguje na pikaču. Mám ti pocit,že na co Robbe šáhne to zkurví.
Budu si muset sehnat to origoš vario od Futaby,a jsem zvědavý jestli je to to samé,nebo ne.
michalv

#132 Příspěvek od michalv »

LittleFalco píše:A co Lomcovakovo LOLO5? Da se napichnout na Duplex, presnost overena: http://lomcovak.cz/ostatni/2010/05/lolo ... ve-komore/

Lolo5 se už nevyrábí. Jedině koupit Picolario2 to jsem viděl na videu a chodí perfektně.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od lakotamm »

Ešte je tu wstech linkvario :wink:
No má velké oneskorenie.
ja mám mvario bez ex=neupgradovatelné.
graup15

#134 Příspěvek od graup15 »

No zatím jsem tam Vario Robbe v trupu nechal, ale asi jen pro pocit,že jsem cool a něco mi to obrázkuje na displeji :-) :-)
Ale doplnil jsem do S-Bus rozvodu převodník S-Bus/PWM a tak zase budu normálně ovládat SkyAssistanta na 8 mém kanále přepínačem.
Až budu mít náladu, tak tam dám vario od Sm-modellbau, schválně jestli taky kecá tak hodně jako Robbe bazmek.
Přílohy
P1100897.JPG
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od lakotamm »

graup15 píše:No zatím jsem tam Vario Robbe v trupu nechal, ale asi jen pro pocit,že jsem cool a něco mi to obrázkuje na displeji :-) :-)
Ale doplnil jsem do S-Bus rozvodu převodník S-Bus/PWM a tak zase budu normálně ovládat SkyAssistanta na 8 mém kanále přepínačem.
Až budu mít náladu, tak tam dám vario od Sm-modellbau, schválně jestli taky kecá tak hodně jako Robbe bazmek.

Nechceš ho reklamovať?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“