Spektrum DX9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Angusss

Re: Spektrum DX9

#121 Příspěvek od Angusss »

Co je pravda na tom, že nyní již DX9 v eu nepodporuje DSM2? Rád bych si ji pořídil, ale tohle mě překvapilo
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Elfew »

Podporuje jak DSM2 tak DSMX a to 11/22 ms - stačí to v menu přepnout...
Angusss

#123 Příspěvek od Angusss »

Elfew píše:Podporuje jak DSM2 tak DSMX a to 11/22 ms - stačí to v menu přepnout...

Zelený text uprostřed stránky http://www.astramodel.cz/cz/katalog/spe ... 38036.html

Zkusím napsat do astry
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Elfew »

To musí být blbost, DSMX je zpětně kompatibilní s DSM2. Toto slyším poprvé, ledaže by byla nějaká změna v modulu, ale pochybuji. Mají to deklarováno na stránkách spektrum... každopádně pro každý model si mlžeš zvolit jaký použít protokol včetně framerate. Určitě DX9 doporučím, mám ji doma už přes rok a umí vše co potřebuji.
Angusss

#125 Příspěvek od Angusss »

No.. Teď jsem koukal na stránky výrobce a píše to tam taky http://www.horizonhobby.com/dx9-9-chann ... r-spmr9900
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Elfew »

Tzn. jen jedno - změna modulu ve vysílači pro nové kusy co vyrobí - ale je to logické, DSM2 přijímače se už nějaký ten pátek nevyrábí a nevidím důvod k jejich podpoře.

All DSM based radios sold after 1-15-2015 that are compliant with the new EU standards do not support DSM2. New EU radios are DSMX only. There is no way around that. The only way to currently get a new radio that supports DSM2 is to acquire one outside of the EU region.
All radios in the hands of users before the cutoff date will still have previous protocols grandfathered in. They can still be used. Future AW updates will not change the protocols of grandfathered units.
Be aware though that if a radio is sent in for service it is possible that it will need to be made compliant with the new standards before it is returned to a user.
This is not completely clear to me. Make sure you check with the service center in your region for a clear determination of how this new compliance scheme is implemented.

The only way that a radio can have its region settings changed is a trip to a service center. It can only be changed to US region if it is being shipped to a user in US or other North American or non-EU region. It cannot be returned to an EU region with other than EU settings.
Angusss

#127 Příspěvek od Angusss »

Důvod třeba ten, že spousta lidí má v letadlech jejich DSM2 přijímače? Já rozhodně nehodlám v modelech měnit přijímače DSM2 na DMSX... to s raději nechám na novou vysílačku zajít chut a budu dále používat DX6i
pheek
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od pheek »

Angusss píše:Důvod třeba ten, že spousta lidí má v letadlech jejich DSM2 přijímače? Já rozhodně nehodlám v modelech měnit přijímače DSM2 na DMSX... to s raději nechám na novou vysílačku zajít chut a budu dále používat DX6i

Nová DX6 je super, stejný SW jako DX9 a podporuje DSM2 :)
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Elfew »

Jelikož je používání DMS2 v EU nelegální, tak to bylo jen otázkou času. Navíc DSMX je zde již od roku 2012. Toto se ví už nějakou dobu, jen jsem si myslel, že se to nějak zahrálo do rohu.

V dnešní době, kdy stojí přijímač pár kaček, tak bych v tom neviděl žádný problém - navíc DSMX řeší spoustu problémů a neduhů starého DSM2 protokolu (viz Google nebo téma zde na rcmanii, nebudu to tu rozepisovat).

Samozřejmě, tento krok nehájím, ale byla to jen otázka času.

Poradím jen to - napsat prodejcům v ČR a zeptat se na šarži - všechny vysílače vyrobené před lednem mají jak DSM2 tak DSMX podporu. Zarazil mě tvůj příspěvek, protože kolega si kupoval DX18 tu novější verzi v dubnu v ČR a stále podporuje DSMX i DSM2 protokol.

EDIT: Ano, DX6 má stejný SW, ale omezené možnosti nastavení oproti DX7 či DX9 a vyšším. Ale na většinu aplikací bohatě stačí a je to povedené rádio, za tu cenu nemá konkurenci.
Angusss

#130 Příspěvek od Angusss »

Pánové děkuji.

Zkusím někde pohledat ty rozdíly mezi DX6 a DX9 a rozhodnu se... do nějakých eshopů už jsem napsal. Pokud bude však rozdíl mezi DX6 a DX9 v počtu kanálů (které nyní stejně nevyužiji) tak půjdu do DX6
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Elfew »

Rozklikni si na spektrumrc.com DX6 a DX9 a sjeď si dolů... máš tam výpis hlavních funkcí - samozřejmě není tam popsáno všechno, ale DX6 má tak 70% funkcí DX9 (měl jsme obě dvě v ruce)
pheek
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od pheek »

Pokud si doted lital s dx6i tak z nove dx6 budes nadseny.Pokud ti do ted stacila a neplanujes nejake sepeciality a vice kanalu,i do budoucna,tak kup dx6.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Elfew »

Přesně tak jak píše kolega. :)
Angusss

#134 Příspěvek od Angusss »

Přesně tak, rád bych nahradil DX6i. 6 kanálů mi postačí... zatím jsem (kromě kanálů) nenašel zásadní rozdíl mezi DX6 a DX9. Asi půjdu do té 6tky
kety4ever

#135 Příspěvek od kety4ever »

řešil někdo tuhnutí plynu?
mám vyřazenou řachtačku a taky jsem si povolil pružinu na plynu jde lechce, tak jak chci, ale po nechání na místě 2 a více sek mi zatuhne a při létání s heli je to problém, protože pak to musím překonávat silou a heli se mi pak propadne nebo poskočí nahoru, záleží na směru, ale u heli to není dobré a pro mne jako začátečníka je to při létání velký problém
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“