DepronCup - soutěž elektrovětroňů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: DepronCup - soutěž elektrovětroňů

#121 Příspěvek od bitovod »

kope píše:Jakto že nepřišel -já jo!!!!! Měl jsem nápad udělat depronovou konstrukci (žebra) a potáhnout jí mylarem. Pak jsem od toho upustil, protože z diskuse tady vyplynulo, že by to nebylo dostatečně tuhé.

Tak to je přesně to, co jsem měl na mysli tím utlralehkým křídlem, včetně toho mylaru. Akorát se to bude muset drobátko vyztužit, plánujuvýplet uhlíkovými "dráty" 0.6mm, tu a tam nějaký ten pásek 3x0.5mm. Ale jinak samý depron :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Abu »

Me osobne tyhle technologicky expereminty vubec nevadi, takze bych to v pravidlech nijak neomezoval.
(protoze si myslim, ze stejne dulezite jako navrh a stavba je pak se s tim modelem naucit litat)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od kope »

Abu píše:Me osobne tyhle technologicky expereminty vubec nevadi, takze bych to v pravidlech nijak neomezoval.
(protoze si myslim, ze stejne dulezite jako navrh a stavba je pak se s tim modelem naucit litat)

Tak to 100 % souhlas :D
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Abu »

Coz mi pripomina, ze bych mel toho svyho valecnyho invalidu vytahnout na chvili do vzduchu, protoze 16tyho se uz blizi, novy kridlo do ty doby urcite nepostavim, tak aspon vyzkouset jestli to stary jeste funguje....
DAF
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od DAF »

4 Genagen a kope, kucííí, přecyk si nemožu pamatovať všicko. Matně si vzpomínám, že kope o něčem takovém, ale snad už loni, psal a nějak to utichlo. Že by něco takového měl Luzr, si opravdu, ale opravdu nevybavuju.
Jestli mi to o víkendu vyjde (chci něco udělat po těch deštích na zahrádce), tak bych také velmi rád na chvíli vyrazil do vzduchu.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#126 Příspěvek od kope »

DAF píše:Byl jsem dnes zapoletovat a výsledkem jsou dvě celkem zásadní informace. Jak už to bývá, jedna dobrá a druhá špatná. Ta dobrá pro mě, je špatná pro soupeře, můj Devil´s Arrow opravdu létá a je hoden toho jména. ... .

Tak jsem dneska byl s Pavlem lítat a pánové, jeho "kombík" (kombinace nového trupu a starého křídla :) ) je VELMI konkurenceschopný stroj! A já pro změnu zjistil, že jsem (opět :evil: ) udělal asi krátkou gondolu. Pokud je to pravda (ověřím zítra až dorazí motor a budu moci +- sestavit trup), tak buď budu dovažovat (pokud budu mít nízkou váhu a budu si to moci dovolit, což moc neočekávám) nebo motor půjde na zadní montáž a dolaminuju nějaký nástavec na špici, aby netrčel ven.
kope
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od kope »

Právě jsem při kompletaci modelu zjistil, že jsem nějak "ujel" při pokusech o miniaturizaci a bez páchání nějakého harakiri nenarvu do trupu serva HXT900-jsou prostě vysoká. Myslíte, že by stačilo použít něco menšího - nějaké 5g servo s tahem 0,8-1,0 kg? To by se mi vešlo a dokonce mám dva kousky v šupleti. Podotýkám, že model má plovoucí výškovku na kozlíku, směrovka je klasika.
hawk62

#128 Příspěvek od hawk62 »

pokud budou suplikovky slabe, tohle ti to urcite utahne a navic je rychle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _6_6g.html
Abu
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Abu »

Vyskovku poradne zprevoduj (na plochu velkou paku, na servo malou) a pujde to. Na plovouci ti stejne staci mala vychylka a kdyz nechas servo tocit po delsi draze tak to bude vpohode. Taky mam na vyskovce neco 6g.
Na smerovku jsem si to netroufl, precejen je to velka placacka, ma velkou vychylku a pri pristani skrta o zem, tak jsem dal radeji 9g.
kope
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od kope »

Dík za tipy,
Zkusím to udělat jako Abu - výškovka 5g, na směrovku dám HXT900 a dám ho do trupu naležato. To se vejde. Jak jsem ještě experimentálně včera v noci zjistil, tak naležato by se vešly asi ty HXT obě, ale bylo by to natěsno, bál bych se, že mi bude někde něco drhnout.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od DAF »

Doposud jsem používal, a celkem bez problémů, serva HS-55, resp. jejich ekvivalent Robbe 8g (nevím, že by to mělo jiné označení), která jsou vzhledově naprosto stejná jako HS-55. Mají jiné moduly na zubech, ale celá sestava koleček se tam dá vyměnit. Jsou podstatně nižší, než HXT, resp. GO 09 (nebo jak stejné servo značí Pelikán), a krouťák mají obdobný, kolem 1.2 kg/cm.
Jinak děkuji za uznání, opravdu je to výtah, teď už se jen naučit hledat the Rmiku 8) , a pak se v ní ještě udržet :wink: .
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od kope »

Pavle mohl bys mi ty HS-55 změřit na výšku? Jde mi o rozměr včetně páky, protože podle mne, to co je v popisech na e-shopech je jen krabička bez toho osazení a bez páky.

EDIT: mimochodem, taky mi dorazil motor (nakonec jsem dal šanci Aeolianu 2826/1900 kv, abych alespoň trochu dodržel definici VDC jako "RCEK chudého muže" :) ). Tak uvidíme. Jak jsem tady řešil, jestli přední nebo zadní montáž, tak soudruzi v Číně to vyřešili za mne - motor je primárně určený pro montáž za zadní přírubu. Takže jsem z polyše vysochal kuželový kryt motoru, olaminoval a dneska ho tam dolepím.
hawk62

#133 Příspěvek od hawk62 »

nechci nejak cerit vodu, ale mel jsem Robe a spatne centrovaly .. asi bych do nich nesel .. kdyz to spravne zprevodujes, mely by stacit i HXT 500 - ty centruji dobre a jsou male .. nestavis hotlinera, ktery by drtil kormidla .. nejspis me zas nekdo splachne, ale je mi to fuk .. stacit budou
Abu
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Abu »

kope píše:EDIT: mimochodem, taky mi dorazil motor (nakonec jsem dal šanci Aeolianu 2826/1900 kv, abych alespoň trochu dodržel definici VDC jako "RCEK chudého muže" :) ).

Super. Poves na nej Aeronautku 10x6 at to pekne frci... a nezapomen chladit, protoze tam potece pres 20A :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od kope »

To Hawk: HXT 500 mne taky napadly, jen jsem je nikde nenašel, abych je měl nejpozději do pátku doma. Jinak zjistil jsem, že to, co mám v šuplíku jsou nějaké 4g s tahem 0,8 kg a to mi přijde málo. Takže buď tam budu muset narvat HXT900 naležato nebo-pokud mi DAF oměří ty HS55 a vejdou se, tak je zítra koupím a půjdou tam ty.

To Abu: no konkrétně 26-28 A - viz http://stoupak.cz/forum/technika/9812-a ... -1900#9826. Takže tam půjde 30A regl. Motor bude asi chlazený dost (je před přepážkou), na regl asi ještě dodělám do gondoly nějaké "ofuky".
Odpovědět

Zpět na „Kluby“