pheek píše:Pánové potřebuji poradit. Potřebuji ovládat na nové DX6 klapky. Mám je zapojené do Y kabelu. Ale logicky mi každé servo v klapkách chodí obráceně, takže jedno nahoru a jedno dolů. Jak nastavit vysílačku tak abych to jedno donutil chodit stejně jako to druhé? Všechny kanály jsou plné, plyn, směrovka, výškovka, leve křidélko, pravé křidélka a přes Y klapky. V menu zapnuto že křídlo mám osazené dvěma servama na křidélkách a jedním na klapkách.
zkus v menu přepnout na křídlo se dvěma servy na klapkách
chroustjazz píše: zkus v menu přepnout na křídlo se dvěma servy na klapkách
To mu moc nepomůže. Stačí přemýšlet jak funguje y kabel. Vysílač neví, že má na konci dvě serva. Je třeba vložit reverse signálu mezi kabel a jedno servo nebo se vrtat v servu
Angusss píše: To mu moc nepomůže. Stačí přemýšlet jak funguje y kabel. Vysílač neví, že má na konci dvě serva. Je třeba vložit reverse signálu mezi kabel a jedno servo nebo se vrtat v servu
škoda, že tu nemám svou dx7, poradil bych, jak to mám nastavené ne Epsolonu V2..snad se mi brzy vrátí a pak napíši
Angusss píše: To mu moc nepomůže. Stačí přemýšlet jak funguje y kabel. Vysílač neví, že má na konci dvě serva. Je třeba vložit reverse signálu mezi kabel a jedno servo nebo se vrtat v servu
Presne tak, alebo je ešte jedna možnosť (nie moc šťastná) keď mu to konštrukcia modelu dovoluje otočiť servo tak aby chodilo zhodne s tým druhým. (hold 6 kanál, na klapky je lepšie viac kanálové rádio kde sa dá dať každé servo zvlášť na samostatný kanál)
Měl bych ještě dotaz. Potřebuji nastavit mix, pro F3K. Aby mi šel s pákou plynu dolů křidélka ale i výškovka (jako brzda) Křidélka jsou OK, ty se nastavili jednoduše, ale nevím zda mám správně i výškovku. Myslel jsem že to bude stejné jako u křidélek, ale není. Může někdo mrknout a říct, zda je to OK a nebo ne?
Přílohy
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Ahoj, marně se snažím najít návod jak změnit mod1 na mod 2. Co se nastavení přímo na vysílači jsem zvládnul takže mám mod 2, ale.... Našl jsem si anglický návod jak to rozšroubovat a přehodit uvnitř (mechaniku). Jenže po otevření jsem zjistil že to co je v anglickém manuálu (Obrázky) se neshoduje s tím co jsem viděl uvnitř té mojí. Prosím o radu nebo o návod v češtině. Díky
DX6i nebyla stavěná na to aby uživatel mohl měnit mod.To se muselo rozhodnout před koupí.Už si to přesně nepamatuju ale prohodit kniply nebo pružiny problém není.Trimy jsou v konektorech takže po případném prodloužení kabelů taky ne.Ukazatele dráhy trimů na displeji už ale nepřehodíš,jak bude fungovat např. servomonitor si netroufám tipovat.Softvér v rádiu zkrátka zůstává a s tím případné komplikace.Vrtulník bych s takhle upraveným vysilačem asi neřídil.Nějaké samokřídlo či epp letadlo by snad šlo.Info i s obrázky jsem zahlídl myslím na rcgroups.
EDIT:Našel jsem tohle video https://www.youtube.com/watch?v=PMWJZ6Xyt3o Já znám jen dx6ky u kterých je psáno ONLY MOD 2 nebo 1.Tohle neznám a jestli to neni fake tak by to mělo jít.Jen zjistit kam co vede a prohodit to.
Skutečně to jde i po softwarové stránce. Musí se najet do tajného servisního menu. Bohužel nevím, jak se tam dostat, před několika lety na netu byl návod a nebylo to těžké. Ale ty stránky už neexistují, ale je tu šance, že se někde dá najít, jak na to. Co je jistota, že to jde.