LiPol baterie do akuvrtačky
Re: LiPol baterie do akuvrtačky
Jaké zmatky? Dal jsem dva obrázky, mám to zapojené sériově, to už jsem psal, ne? 2x2S jsem psal jako že mám dvě baterie 2S.
- JosefSvejk
No konečně. Z obrázku je jasně vidět, že to máš zapojené špatně
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Pokud nemáš zapojenejch všech 5 kablíků, tak je to podle mě špatně. Viz obrácek co sem postnul o kousek výš.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
varok píše:Jaké zmatky? Dal jsem dva obrázky, mám to zapojené sériově, to už jsem psal, ne? 2x2S jsem psal jako že mám dvě baterie 2S.
Tak já se pokusím ještě jednou
O paralelním spojení si psal Ty sám dnes v 13:18
Z obrázku skutečně nejde vyčíst, kam je který vodič z balančáku zapojený. Když se kouknu na silový + tak hned vedle něj vede pod smršťovačku prostřední červený z balančního. Pokud je tam i zapojen, je to špatně. A při nejlepší vůli nejsem schopen rozpoznat, kde je zapojený silový mínus a který drát z balančáku je k němu připojen. Prostě z toho obrázku se nedá nic poznat.
JosefSvejk píše:No konečně. Z obrázku je jasně vidět, že to máš zapojené špatně.
Proč to mám špatně? Mám to zapojené přesně jak mi dal obrázek jyrry.
Novfra: Moc se omlouvám, to jsem se překlepl, baterie mám zapojené sériově, už jsem to opravil.
varok píše:Proč to mám špatně? Mám to zapojené přesně jak mi dal obrázek jyrry.
Kam je připojený černý drát z balančáku? A kam je připojený krajní červený drát z balančáku? Jaké mezi nimi naměříš napětí?
- JosefSvejk
varok píše:
Proč to mám špatně? Mám to zapojené přesně jak mi dal obrázek jyrry.
Novfra: Moc se omlouvám, to jsem se překlepl, baterie mám zapojené sériově, už jsem to opravil.
Nemáš to stejně. Černý do balančáku musí být spojený s černým silovým a není spojený s druhou baterkou. Máš to tak?
Když to zapojíš podle jyrryho, bude to fungovat. Nechej to radši udělat zkušenějšímu bastlíři.
Jo takhle.
Baterie jsou zippy z aukra. Každá má silové vývody černý a červený. Tenké na balanční jsou červený, ten je spojen se silovým červeným. Potom černý, ten je spojen s černým silovým. Měřené ohmmetrem. A potom bílý, to by měl být vývod spoje +a- jednotlivých článků ne?
Mám spojen silový + jedné baterie s - druhé baterie. Zbývající silové vodiče jdou na konektor akuvrtačky.
Na balančním konektoru mám tedy zapojení: červený, bílý jedné baterie, černý nezapojen. Potom červený, bílý a černý druhé baterie. Jak mám tedy ty tenké káblíky zapojit na balanční konektor?
Mám spojen silový + jedné baterie s - druhé baterie. Zbývající silové vodiče jdou na konektor akuvrtačky.
Na balančním konektoru mám tedy zapojení: červený, bílý jedné baterie, černý nezapojen. Potom červený, bílý a černý druhé baterie. Jak mám tedy ty tenké káblíky zapojit na balanční konektor?
- JosefSvejk
Zapojit to musíš tak, jak je to na tom schématu. Pokud to nezvládáš, tak to dej někomu jinému. Co na tom stále nechápeš?
Ale však to mám zapojeno přesně podle jyrryho, kontrolováno 10x.
- JosefSvejk
Nemáš, kontrolováno 1x.
Víc už k tomu nemám co dodat. Pokud to neumíš zapojit podle obrázku, tak si nedokážu představit, jak ti to vysvětlit.
Víc už k tomu nemám co dodat. Pokud to neumíš zapojit podle obrázku, tak si nedokážu představit, jak ti to vysvětlit.
Už nemusíte. Už jsem na to přišel. 
Alespoň už vím, že je pro některé lidi hrozná dřina napsat: odpoj tam ten káblík a zapoj tam ten.
Děkuji
Alespoň už vím, že je pro některé lidi hrozná dřina napsat: odpoj tam ten káblík a zapoj tam ten.
Děkuji
- JosefSvejk
varok píše:Už nemusíte. Už jsem na to přišel.
Děkuji
Co tím jako chceš říct?
Nejmíň třikrát jsi tady tvrdil, že to máš zapojené přesně podle schématu a nenechal sis to vymluvit. Ono se opravdu špatně radí někomu, kdo nechce slyšet pravdu.
No, hlavně že ti to už funguje.
No měl. Ale nakonec jsem jen přehodil ty tenké černé káblíky a už to funguje. Že musí být zapojen černý káblík baterie 1 a né baterie 2 jsem nevěděl. Jinak jsem to měl zapojené dobře.
Pro "varok" "... Ale nakonec jsem jen přehodil ty tenké černé káblíky a už to funguje..."
Tak jak jsi to popsal mi to připadá jako systém POKU - OMYL. = Něco uděláš a ono to funguje. Nebo taky ne.
Až vlastní námahou dospěješ k poznání, že VODIČŮ NA SERVISNÍM KONEKTORU JE O JEDEN VÍC JAK ČLÁNKŮ,
a že jeden (obvykle) ČERNÝ je krajní mínus. Ty další jdou po řadě na spoj PLUS a MÍNUS sousedních článků.
A když ti zbude poslední vodič servisního konektoru, tak už jde dát jen na krajní PLUS BATERKY.
BUDEŠ MÍT VYHRÁNO. Neb jsi pochopil princip. (Velmi hezky zachycený na obrázku od jyrry.)
(Pro rejpaly: NEPLATÍ TO pro piny servisních konektorů typu POLYQUEST. I 2S a 3S konektory jsou pěti-pinové.
Na článcích je to shodné. ČERNÝ mínus je na příslušném kraji. 2S dva piny přeskočit. 3S jeden pin přeskočit.
Zbytek vodičů jde na piny postupně. Tak že na druhém kraji končí samotný PLUS, krajního článku.)
propojení elektro >> kon. servis. Hyperion - POLYQUEST
V současné době se používají v podstatě čtyři typy konektorů
Tak jak jsi to popsal mi to připadá jako systém POKU - OMYL. = Něco uděláš a ono to funguje. Nebo taky ne.
Až vlastní námahou dospěješ k poznání, že VODIČŮ NA SERVISNÍM KONEKTORU JE O JEDEN VÍC JAK ČLÁNKŮ,
a že jeden (obvykle) ČERNÝ je krajní mínus. Ty další jdou po řadě na spoj PLUS a MÍNUS sousedních článků.
A když ti zbude poslední vodič servisního konektoru, tak už jde dát jen na krajní PLUS BATERKY.
BUDEŠ MÍT VYHRÁNO. Neb jsi pochopil princip. (Velmi hezky zachycený na obrázku od jyrry.)
(Pro rejpaly: NEPLATÍ TO pro piny servisních konektorů typu POLYQUEST. I 2S a 3S konektory jsou pěti-pinové.
Na článcích je to shodné. ČERNÝ mínus je na příslušném kraji. 2S dva piny přeskočit. 3S jeden pin přeskočit.
Zbytek vodičů jde na piny postupně. Tak že na druhém kraji končí samotný PLUS, krajního článku.)
propojení elektro >> kon. servis. Hyperion - POLYQUEST
V současné době se používají v podstatě čtyři typy konektorů