To bylo dle SZ na mě.
Ono jde dost o to, co ti dovolí vysílač... (Já lítám s Taranisem a ten dovolí naprosto cokoliv.)
Klapky: Obecně když zde jdou klapky dolů, výškovka jde taky o pár milimetrů dolů. (Jinak se to bude zvýšením vztlaku vzpínat.) O kolik - to je potřeba vyzkoušet. Klapkami úplně dole se dá výrazně zpomalit, buď na přistání nebo na pomalé průlety s motorem.
Butterfly: Mám to už uvedeno v příspěvku výše jako brzda.
brzda: křidélka 12mm nahoru, klapky 33 dolů, výškovka 10 dolů
Mám to ale řízené plynule pákou plynu, motor neběží. Pokud ti to vysílač dovolí nastavit, přistává se s tím na dvou metrech.
Klapky do křidélek souhlasně nepoužívám - je to naprosto zbytečné. (Je zde o tom někde vlákno - křidélka mají 80% účinnosti v krajní třetině křídla, u trupu je vliv na zatáčení mizivý.) Krom toho, klapky jsou napákované tak, aby chodily hodně dolů, tím pádem už nemůžou jít moc nahoru.
Řízení odtokovky, jak je uvedeno v příspěvku výše:
křídélka 2mm nahoru, 3 dolů, klapky 7 nahoru, 15 dolů, korekce výškovkou +-3mm stejným směremMám to ovšem řízené plynule, toto jsou krajní dorazy!
Obecně odtokovka dolů bývá pro stoupání v termice, nahoru pro zvýšení přeletové rychlosti. (Klapky vždy o trošku víc něž křidélka.)
Funtastic ale není zrovna termický model na dlouhé plachtění

, je na to trochu těžký. (I když letní silný stoupák by asi dal...)
Já to mám na zcela jiné použití: dolů pro mírné zpomalení, nahoru pro let na zádech.
Ještě tam mám obvyklý "
mix lenochů" - křidélka do směrovky. Vypínatelný třeba pro akrobacii, např. na zádech by to šlo do protisměru.
FrSky / Dingo, F5J ...