Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně
Re: Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně
U serv HD47MG nikde neni napsano KST! Jen je od te firmy bereme a nevedeli jsme, kam jinam je na web vlozit.
Serva: ufiknu patky, zasmrstim a zalepim do sachty. Pri demontazi se smrstovacka rozstrihne, servo snadno vyjme. Pak i ta smrsovacka. Dekuji Ondrovi Rezlerovi za tip. NIKDY NE do papirove pasky! Servo zustane drzet na ni na bocich. Vyzkouseno ... bolelo.
Ze serva i ze sachty necham vycnivat tak 3 cm servokabelu, spajeni nekde uprostred. V XPS se musi vystourat prostor a tech par cm tam naskladat. Servo se snadno opravuje i vymenuje.
Serva: ufiknu patky, zasmrstim a zalepim do sachty. Pri demontazi se smrstovacka rozstrihne, servo snadno vyjme. Pak i ta smrsovacka. Dekuji Ondrovi Rezlerovi za tip. NIKDY NE do papirove pasky! Servo zustane drzet na ni na bocich. Vyzkouseno ... bolelo.
Ze serva i ze sachty necham vycnivat tak 3 cm servokabelu, spajeni nekde uprostred. V XPS se musi vystourat prostor a tech par cm tam naskladat. Servo se snadno opravuje i vymenuje.
Jakou smršťovačku používáš? Zkoušel jsem tento postup u F3K, vyzkoušel jsem několik smršťovaček, ale výsledek se mi nelíbil. Tak jsem použil papírovou pásku.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
horejsi píše:Serva: ufiknu patky, zasmrstim a zalepim do sachty.
Smršťovačka platí i při lepení pomocí silikonu? https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2138
TomasC píše:Smršťovačka platí i při lepení pomocí silikonu? https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2138
Pouzivam uz asi deset let silikon na lepeni akvarii. Nic nezasmrstuju a vzdycky to jde dobre vyndat a nikdy se to samovolne neodlepilo. A to ani po rane
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Jeti Duplex DC-16
Pro pořádek fotka mého kusu...
Pěknej! Jaký máš zbarvení zespodu? Co je nějak krutě dobře vidět? Já dneska prolítl novýho pěkně barevnýho pyloňáka do haly a zjistil jsem, že je vidět úplně stejně blbě jako všechny ostatní 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Pěknej! Jaký máš zbarvení zespodu? Co je nějak krutě dobře vidět? Já dneska prolítl novýho pěkně barevnýho pyloňáka do haly a zjistil jsem, že je vidět úplně stejně blbě jako všechny ostatní
To nahoře je fluo orange Oratrim, dole je asi podobně široký pruh červený "zrcátkový" - to je nějaká dekorační tapeta z Lídlu. Mimochodem skoro tenčí než ten Oratrim, ale hůř drží a má tendenci se loupat, tak asi sloupnu dám Oratrim i dolů.
Honza asi zná, ale tohle může zajímat i méně zkušené - Oratrim je vlastně samolepící Oracover-Orastick, který se ale prodává i rovnou v pruzích té šířky, jak je vidět na mé fotce. Je toho více, bohužel skladem toho bývá méně, třeba u Pecky mají Oratrim jen 9,5cm, pro RCEV/F5J je asi lepší 12cm, ale pořád lepší 9,5cm než nic. Navíc se samozřejmě dá koupit i Orastick v 60cm roli a nařezat podle potřeby.
Ad zbarvení delty - nemám fotku, ale mám Swifta v takřka dokonalém zbarvení: nahoře klasický potisk od výrobce, směrovky na konci jsou stříklé zářivě svítivou oranžovočervenou a dole je na každé půlce poměrně široký černý pruh. Všichni u nás na letišti to docela obdivují že tak čitelné samokřídlo snad ještě neviděli - fakt dobré. Ale jsme trochu offtopic, to je opravdu kombinace odladěná na samokřídlo se směrovkami na konci, u RCEV je to trochu jiné téma.
Podobně má samokřídlo Jirka Šotola, a i to je (podle mě) blbě vidět... Venku je lepší světlo, v hale se to podle mě všechno ztrácí v tom nepřirozeným osvětlení.
A tu zrcátkovou vidíš dobře jo? Já zkoušel nějaký holografický nálepky a přijdou mi naopak dost stealthový
dělají odlesky úplně jiným směrem než ke mě!
A tu zrcátkovou vidíš dobře jo? Já zkoušel nějaký holografický nálepky a přijdou mi naopak dost stealthový
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ta zrcadlová (nebo i metalic fólie) je diskutabilní, někdy super, někdy děs. Na Djangu je to spíš pokus, netvrdím, že to tam nechám.
Ještě mám dotaz k táhlům VOP a SOP. Vlastní táhlo bude drát 0,8mm s L a Z ohybem na koncích.
Jak se složením bovdenu? Bude stačit je tzv. vnitřní bovden, nebo mám použít ještě navíc vnější (obal). Z hlediska tuhosti bovdenu by určitě bylo lepší použít i vnější obal, ale mám strach z hmotnosti.
Jak se složením bovdenu? Bude stačit je tzv. vnitřní bovden, nebo mám použít ještě navíc vnější (obal). Z hlediska tuhosti bovdenu by určitě bylo lepší použít i vnější obal, ale mám strach z hmotnosti.
BoBik_CZ píše:Ještě mám dotaz k táhlům VOP a SOP. Vlastní táhlo bude drát 0,8mm s L a Z ohybem na koncích.
Ahoj,
pokud checes pouzit jen vnitrni cast, je na to trik, ktery to vyresi. Do vnitrni trubicky navlec strunu, dej do trupu a zvenku zafixuj megnety po cele delce trubky. Pak tam kapni ridky vterinak a on ti to prilepi po cele delce. Pevnost je pak ok, zadne prohybani v trubce. V dalsi verzi RCEV jdu rozhodne do nahonu lankem (deneema, rybarsky kevlarovy navazec ...), usetris tim cca 15 - 20g na ocase modelu. Coz uz je znat.
R.
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Jeti Duplex DC-16
Ocelová struna je opravdu zbytečně těžká, doporučuji použít bowden 2/0,9mm a místo struny tam strčit 0,8mm uhlík zakončený buď přímo plastovou vidličkou přilepenou sekunďákem na straně u VOP,SOP a na straně serva zakončený mosaznou koncovkou se závitem:
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2646
pro donastavení vidličky. Váhově se to hodně přibližuje náhonu pomocí nitě.
Dodržení rovinatosti cesty bowdenu pomocí magnetů je nutnost, jinak vzniká hlavně u VOP že se nevrací do stejného neutrálu z "potlačena" i "natežena"
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2646
pro donastavení vidličky. Váhově se to hodně přibližuje náhonu pomocí nitě.
Dodržení rovinatosti cesty bowdenu pomocí magnetů je nutnost, jinak vzniká hlavně u VOP že se nevrací do stejného neutrálu z "potlačena" i "natežena"
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
Pánové díky za rady.
To řešení s uhlíkem a mosaznou koncovkou se závitem se mi líbí.
Jen mi vrtá v hlavě, jestli bude uhlík 0,8mm stačit? Fakt to bude OK?
Jinak jen abych to pochopil správně, postup u té varianty s uhlíkem bude takový, že do bovdenu navleču ocelový drát, pomocí magnetů přichytím a přichytím k ocasní trubce řídkým vteřiňákem, jak psal Tim? Pak drát vytáhnu a dám tam uhlík?
Ještě si nějak nedokážu představit to prolití vteřiňákem na celé délce ocasní trubky? Používáte k tomu nějaký aplikátor, kterým dosáhnete i někam doprostřed trubky nebo to zcela prostě necháte na působení gravitační síly?
Jinak jen abych to pochopil správně, postup u té varianty s uhlíkem bude takový, že do bovdenu navleču ocelový drát, pomocí magnetů přichytím a přichytím k ocasní trubce řídkým vteřiňákem, jak psal Tim? Pak drát vytáhnu a dám tam uhlík?
Ještě si nějak nedokážu představit to prolití vteřiňákem na celé délce ocasní trubky? Používáte k tomu nějaký aplikátor, kterým dosáhnete i někam doprostřed trubky nebo to zcela prostě necháte na působení gravitační síly?
BoBik_CZ píše:Pánové díky za rady.
Presne tak, gravitace je pomucka. Proto pisu ridkej. Bacha, at nezatece i jinam!
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Jeti Duplex DC-16
A kde se dá sehnat uhlík dlouhý víc než metr? Mám pocit, že metr bude do Djangouše málo (ale jistý si tím nejsem). Ariane řikal, abych si koupil Bowdeny 1,5m.