Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
horejsi
Kontaktovat uživatele:

Re: Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

#121 Příspěvek od horejsi »

U serv HD47MG nikde neni napsano KST! Jen je od te firmy bereme a nevedeli jsme, kam jinam je na web vlozit.
Serva: ufiknu patky, zasmrstim a zalepim do sachty. Pri demontazi se smrstovacka rozstrihne, servo snadno vyjme. Pak i ta smrsovacka. Dekuji Ondrovi Rezlerovi za tip. NIKDY NE do papirove pasky! Servo zustane drzet na ni na bocich. Vyzkouseno ... bolelo.
Ze serva i ze sachty necham vycnivat tak 3 cm servokabelu, spajeni nekde uprostred. V XPS se musi vystourat prostor a tech par cm tam naskladat. Servo se snadno opravuje i vymenuje.
BoBik_CZ

#122 Příspěvek od BoBik_CZ »

Jakou smršťovačku používáš? Zkoušel jsem tento postup u F3K, vyzkoušel jsem několik smršťovaček, ale výsledek se mi nelíbil. Tak jsem použil papírovou pásku.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od TomasC »

horejsi píše:Serva: ufiknu patky, zasmrstim a zalepim do sachty.

Smršťovačka platí i při lepení pomocí silikonu? https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2138
Tim

#124 Příspěvek od Tim »

TomasC píše:Smršťovačka platí i při lepení pomocí silikonu? https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2138

Pouzivam uz asi deset let silikon na lepeni akvarii. Nic nezasmrstuju a vzdycky to jde dobre vyndat a nikdy se to samovolne neodlepilo. A to ani po rane :-) Pouze odmastim a prilepim. Ale kazdy necht pouziva svou overenou metodu.
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
tomashr

#125 Příspěvek od tomashr »

Pro pořádek fotka mého kusu...
IMG_1323.jpg
HonzaS

#126 Příspěvek od HonzaS »

Pěknej! Jaký máš zbarvení zespodu? Co je nějak krutě dobře vidět? Já dneska prolítl novýho pěkně barevnýho pyloňáka do haly a zjistil jsem, že je vidět úplně stejně blbě jako všechny ostatní :lol:
Přílohy
IMG_20171104_165048.jpg
IMG_20171029_151340.jpg
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
tomashr

#127 Příspěvek od tomashr »

HonzaS píše:Pěknej! Jaký máš zbarvení zespodu? Co je nějak krutě dobře vidět? Já dneska prolítl novýho pěkně barevnýho pyloňáka do haly a zjistil jsem, že je vidět úplně stejně blbě jako všechny ostatní :lol:

To nahoře je fluo orange Oratrim, dole je asi podobně široký pruh červený "zrcátkový" - to je nějaká dekorační tapeta z Lídlu. Mimochodem skoro tenčí než ten Oratrim, ale hůř drží a má tendenci se loupat, tak asi sloupnu dám Oratrim i dolů.

Honza asi zná, ale tohle může zajímat i méně zkušené - Oratrim je vlastně samolepící Oracover-Orastick, který se ale prodává i rovnou v pruzích té šířky, jak je vidět na mé fotce. Je toho více, bohužel skladem toho bývá méně, třeba u Pecky mají Oratrim jen 9,5cm, pro RCEV/F5J je asi lepší 12cm, ale pořád lepší 9,5cm než nic. Navíc se samozřejmě dá koupit i Orastick v 60cm roli a nařezat podle potřeby.

Ad zbarvení delty - nemám fotku, ale mám Swifta v takřka dokonalém zbarvení: nahoře klasický potisk od výrobce, směrovky na konci jsou stříklé zářivě svítivou oranžovočervenou a dole je na každé půlce poměrně široký černý pruh. Všichni u nás na letišti to docela obdivují že tak čitelné samokřídlo snad ještě neviděli - fakt dobré. Ale jsme trochu offtopic, to je opravdu kombinace odladěná na samokřídlo se směrovkami na konci, u RCEV je to trochu jiné téma.
HonzaS

#128 Příspěvek od HonzaS »

Podobně má samokřídlo Jirka Šotola, a i to je (podle mě) blbě vidět... Venku je lepší světlo, v hale se to podle mě všechno ztrácí v tom nepřirozeným osvětlení.

A tu zrcátkovou vidíš dobře jo? Já zkoušel nějaký holografický nálepky a přijdou mi naopak dost stealthový :D dělají odlesky úplně jiným směrem než ke mě!
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
tomashr

#129 Příspěvek od tomashr »

Ta zrcadlová (nebo i metalic fólie) je diskutabilní, někdy super, někdy děs. Na Djangu je to spíš pokus, netvrdím, že to tam nechám.
BoBik_CZ

#130 Příspěvek od BoBik_CZ »

Ještě mám dotaz k táhlům VOP a SOP. Vlastní táhlo bude drát 0,8mm s L a Z ohybem na koncích.

Jak se složením bovdenu? Bude stačit je tzv. vnitřní bovden, nebo mám použít ještě navíc vnější (obal). Z hlediska tuhosti bovdenu by určitě bylo lepší použít i vnější obal, ale mám strach z hmotnosti.
Tim

#131 Příspěvek od Tim »

BoBik_CZ píše:Ještě mám dotaz k táhlům VOP a SOP. Vlastní táhlo bude drát 0,8mm s L a Z ohybem na koncích.

Jak se složením bovdenu? Bude stačit je tzv. vnitřní bovden, nebo mám použít ještě navíc vnější (obal). Z hlediska tuhosti bovdenu by určitě bylo lepší použít i vnější obal, ale mám strach z hmotnosti.

Ahoj,

pokud checes pouzit jen vnitrni cast, je na to trik, ktery to vyresi. Do vnitrni trubicky navlec strunu, dej do trupu a zvenku zafixuj megnety po cele delce trubky. Pak tam kapni ridky vterinak a on ti to prilepi po cele delce. Pevnost je pak ok, zadne prohybani v trubce. V dalsi verzi RCEV jdu rozhodne do nahonu lankem (deneema, rybarsky kevlarovy navazec ...), usetris tim cca 15 - 20g na ocase modelu. Coz uz je znat.

R.
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
mch

#132 Příspěvek od mch »

Ocelová struna je opravdu zbytečně těžká, doporučuji použít bowden 2/0,9mm a místo struny tam strčit 0,8mm uhlík zakončený buď přímo plastovou vidličkou přilepenou sekunďákem na straně u VOP,SOP a na straně serva zakončený mosaznou koncovkou se závitem:
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2646
pro donastavení vidličky. Váhově se to hodně přibližuje náhonu pomocí nitě.
Dodržení rovinatosti cesty bowdenu pomocí magnetů je nutnost, jinak vzniká hlavně u VOP že se nevrací do stejného neutrálu z "potlačena" i "natežena"
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
BoBik_CZ

#133 Příspěvek od BoBik_CZ »

Pánové díky za rady.

To řešení s uhlíkem a mosaznou koncovkou se závitem se mi líbí.

Jen mi vrtá v hlavě, jestli bude uhlík 0,8mm stačit? Fakt to bude OK?

Jinak jen abych to pochopil správně, postup u té varianty s uhlíkem bude takový, že do bovdenu navleču ocelový drát, pomocí magnetů přichytím a přichytím k ocasní trubce řídkým vteřiňákem, jak psal Tim? Pak drát vytáhnu a dám tam uhlík?

Ještě si nějak nedokážu představit to prolití vteřiňákem na celé délce ocasní trubky? Používáte k tomu nějaký aplikátor, kterým dosáhnete i někam doprostřed trubky nebo to zcela prostě necháte na působení gravitační síly? :wink:
Tim

#134 Příspěvek od Tim »

BoBik_CZ píše:Pánové díky za rady.

To řešení s uhlíkem a mosaznou koncovkou se závitem se mi líbí.

Jen mi vrtá v hlavě, jestli bude uhlík 0,8mm stačit? Fakt to bude OK?

Jinak jen abych to pochopil správně, postup u té varianty s uhlíkem bude takový, že do bovdenu navleču ocelový drát, pomocí magnetů přichytím a přichytím k ocasní trubce řídkým vteřiňákem, jak psal Tim? Pak drát vytáhnu a dám tam uhlík?

Ještě si nějak nedokážu představit to prolití vteřiňákem na celé délce ocasní trubky? Používáte k tomu nějaký aplikátor, kterým dosáhnete i někam doprostřed trubky nebo to zcela prostě necháte na působení gravitační síly? :wink:

Presne tak, gravitace je pomucka. Proto pisu ridkej. Bacha, at nezatece i jinam! :-) Ten uhlik v trubicce je pevnej dost.
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
HonzaS

#135 Příspěvek od HonzaS »

A kde se dá sehnat uhlík dlouhý víc než metr? Mám pocit, že metr bude do Djangouše málo (ale jistý si tím nejsem). Ariane řikal, abych si koupil Bowdeny 1,5m.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“