Radiomaster RX R1mini/R161/R168
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Ktovie, kto je ďalší na rade? Jumper R8 určite nie... 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
prikrylm píše:Takže R168, co mám doma bude mít za chvíli sběratelskou hodnotu?
...
No nic, kdyby něco, mám tu kybl X8R.
bylo by to fajn, ale obavam se ze nebudou. Tak jsem rad ze jsem aspon nejake R168 a R161 nakoupil.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Ten důvod proč se zařízly R161-168 je jasný.Firmware je stejný jako u Frsky takže tam není co řešit.Čekám že to někdo jemně upraví a třeba s příponou .rmst to zas pojede.
Rozhodně se v Číně něco děje.Mě za poslední dobu překvapil více jak 100% nárust cen třeba u Arduino desek.Tohle jsem kupoval před 4 měsíci za 1.65$.
https://www.aliexpress.com/item/3264745 ... 4c4dgjzD6r
Počítám že další věci budou následovat.Komponenty do PC to samé.Půl roku starou GK bych prodal za víc než jsem ji kupoval.Naštěstí jsou to zbytné věci a bublina časem praskne.
https://www.aliexpress.com/item/3264745 ... 4c4dgjzD6r
Počítám že další věci budou následovat.Komponenty do PC to samé.Půl roku starou GK bych prodal za víc než jsem ji kupoval.Naštěstí jsou to zbytné věci a bublina časem praskne.
Zdravím,
u přijímače R 168 je v odstavci "Specifikace" uvedeno toto:
Telemetrie S.port, RSSI, VBAT
Chci se zeptat,kdybych ten přijímač koupil, tak jestli se mě na telemetrické obrazovce na Taranisu Plus objeví napětí pohonného akumulátoru?
To VBAT by měly být Volty Baterie.
u přijímače R 168 je v odstavci "Specifikace" uvedeno toto:
Telemetrie S.port, RSSI, VBAT
Chci se zeptat,kdybych ten přijímač koupil, tak jestli se mě na telemetrické obrazovce na Taranisu Plus objeví napětí pohonného akumulátoru?
To VBAT by měly být Volty Baterie.
Ano, někde na začátku už se o tom psalo. Přijímači má extra pin k připojení externího napětí a má to měřit do 18V, takže max 4S.Janek2 píše:... VBAT by měly být Volty Baterie.
Dík pro ellet.
Něco jsem našel:
RadioMaster R168 2.4GHz 16CH Přes 1KM PWM SBUS S.port Nano Přijímač Kompatibilní Podpora FrSky D16 Telemetrie RSSI VBAT pro RC Drone
Popis:
Výrobce: RadioMaster
Název položky: R168 Nano přijímač
Model: R168
Hmotnost: 10 g
Velikost: 40 * 26 * 16 mm
Počet kanálů: 16 kanálů
Frekvenční rozsah: 2400-2483,5 MHz
Rozsah napájení: 4,5-6V
Protokol: Frsky D16 Compatible V1
Výstupní formát: PWM, SBUS, S.Port
Telemetrie: S.port, výstup RSSI, VBAT (detekce napětí až 18 V)
Ovládací vzdálenost: více než 1 km
Ochrana proti selhání: VLASTNÍ (přizpůsobené pro všechny kanály), HOLD (bezpečné blokování), ŽÁDNÉ PULSY (bez pulzu)
Délka antény: Přibližně 15 cm
Funkce:
Výstup PWM, SBUS a S.Port
Integrovaná telemetrie napětí baterie (čte napětí hlavní letové baterie až 18 V)
Metoda vazby:
1. Na přijímači stiskněte a podržte tlačítko vazby a současně zapněte přijímač. Rozsvítí se červená a zelená kontrolka přijímače současně, přijímač je nyní připraven k připojení.
2. Vícenásobný protokol RF dálkového ovladače vybere protokol D16, stiskne volbu [VÁZAT], červené světlo přijímače bude blikat, což indikuje úspěšné navázání.
3. Ukončete režim [BIND] na rádiu, poté vypněte a znovu zapněte přijímač. V tuto chvíli svítí zelená kontrolka přijímače, což znamená, že proces vazby byl úspěšný.
Dálkový ovladač při navázání otevře nabídku režimu. Tento přijímač nemá žádný výstup PWM, takže volba 1-8 nebo 9-16 nebude mít žádný účinek. SBUS vždy vysílá kanály 1-16.
Ch1-8 Telem ON: Přijímač PWM rozhraní vydává 1-8 kanálové signály a telemetrie je zapnutá
Ch1-8 Telem OFF: Rozhraní PWM přijímače vydává signály z kanálů 1-8 a telemetrie je vypnutá
Ch9-16 Telem ON: Přijímač PWM rozhraní vydává 9-16 kanálové signály a telemetrie je zapnutá
Ch1-16 Telem OFF: Rozhraní PWm přijímače vydává 9-16 kanálové signály a telemetrie je vypnutá
Nastavení zabezpečeného proti selhání:
Přijímač podporuje celou řadu metod ochrany proti selhání, odpovídající nastavení můžete vybrat na dálkovém ovládání. Failsafe režim pro přizpůsobení ochrany proti selhání
Failsafe mode Failsafe setting option description:
1. Nenastaveno: Pokud ochrana před útěkem není nastavena, zobrazí se na dálkovém ovladači odpovídající výzva, která vám připomene nastavení ochrany před útěkem.
2. Hold: Failsafe hold, udržujte výstup kanálu na poslední chvíli, než ztratíte signál
3. Žádné pulsy: žádný puls, když je přijímač mimo rozsah signálu, výstupní signál všech kanálů bude vypnut
4. Přijímač: Na přijímači krátce stiskněte tlačítko blND na méně než 1 sekundu, zelené světlo přijímače dvakrát blikne, tím se uloží aktuální hodnoty kanálu a pozice dálkového ovladače, protože hodnoty zabezpečené proti selhání přijímače
5. Vlastní: Vyberte [Nastavit] pro vstup do následujícího rozhraní, můžete definovat každou hodnotu kanálu v tomto rozhraní, vyberte nejnižší
Kanály => Možnost Failsafe, můžete odeslat aktuální nastavení do přijímače jako hodnoty zabezpečené proti selhání přijímače
Obsah balení:
1 x R168 Nano přijímač
RadioMaster R168 2.4GHz 16CH Přes 1KM PWM SBUS S.port Nano Přijímač Kompatibilní Podpora FrSky D16 Telemetrie RSSI VBAT pro RC Drone
Nad tím popisem je i video, ale adresa je moc dlouhá a neumím ji sem dat.
Jak je na přijímači BAT, tak se do té dutinky připojí pin a druhý konec se zapojí na plus baterie. Toť celá věda.
Něco jsem našel:
Popis:
Výrobce: RadioMaster
Název položky: R168 Nano přijímač
Model: R168
Hmotnost: 10 g
Velikost: 40 * 26 * 16 mm
Počet kanálů: 16 kanálů
Frekvenční rozsah: 2400-2483,5 MHz
Rozsah napájení: 4,5-6V
Protokol: Frsky D16 Compatible V1
Výstupní formát: PWM, SBUS, S.Port
Telemetrie: S.port, výstup RSSI, VBAT (detekce napětí až 18 V)
Ovládací vzdálenost: více než 1 km
Ochrana proti selhání: VLASTNÍ (přizpůsobené pro všechny kanály), HOLD (bezpečné blokování), ŽÁDNÉ PULSY (bez pulzu)
Délka antény: Přibližně 15 cm
Funkce:
Výstup PWM, SBUS a S.Port
Integrovaná telemetrie napětí baterie (čte napětí hlavní letové baterie až 18 V)
Metoda vazby:
1. Na přijímači stiskněte a podržte tlačítko vazby a současně zapněte přijímač. Rozsvítí se červená a zelená kontrolka přijímače současně, přijímač je nyní připraven k připojení.
2. Vícenásobný protokol RF dálkového ovladače vybere protokol D16, stiskne volbu [VÁZAT], červené světlo přijímače bude blikat, což indikuje úspěšné navázání.
3. Ukončete režim [BIND] na rádiu, poté vypněte a znovu zapněte přijímač. V tuto chvíli svítí zelená kontrolka přijímače, což znamená, že proces vazby byl úspěšný.
Dálkový ovladač při navázání otevře nabídku režimu. Tento přijímač nemá žádný výstup PWM, takže volba 1-8 nebo 9-16 nebude mít žádný účinek. SBUS vždy vysílá kanály 1-16.
Ch1-8 Telem ON: Přijímač PWM rozhraní vydává 1-8 kanálové signály a telemetrie je zapnutá
Ch1-8 Telem OFF: Rozhraní PWM přijímače vydává signály z kanálů 1-8 a telemetrie je vypnutá
Ch9-16 Telem ON: Přijímač PWM rozhraní vydává 9-16 kanálové signály a telemetrie je zapnutá
Ch1-16 Telem OFF: Rozhraní PWm přijímače vydává 9-16 kanálové signály a telemetrie je vypnutá
Nastavení zabezpečeného proti selhání:
Přijímač podporuje celou řadu metod ochrany proti selhání, odpovídající nastavení můžete vybrat na dálkovém ovládání. Failsafe režim pro přizpůsobení ochrany proti selhání
Failsafe mode Failsafe setting option description:
1. Nenastaveno: Pokud ochrana před útěkem není nastavena, zobrazí se na dálkovém ovladači odpovídající výzva, která vám připomene nastavení ochrany před útěkem.
2. Hold: Failsafe hold, udržujte výstup kanálu na poslední chvíli, než ztratíte signál
3. Žádné pulsy: žádný puls, když je přijímač mimo rozsah signálu, výstupní signál všech kanálů bude vypnut
4. Přijímač: Na přijímači krátce stiskněte tlačítko blND na méně než 1 sekundu, zelené světlo přijímače dvakrát blikne, tím se uloží aktuální hodnoty kanálu a pozice dálkového ovladače, protože hodnoty zabezpečené proti selhání přijímače
5. Vlastní: Vyberte [Nastavit] pro vstup do následujícího rozhraní, můžete definovat každou hodnotu kanálu v tomto rozhraní, vyberte nejnižší
Kanály => Možnost Failsafe, můžete odeslat aktuální nastavení do přijímače jako hodnoty zabezpečené proti selhání přijímače
Obsah balení:
1 x R168 Nano přijímač
Nad tím popisem je i video, ale adresa je moc dlouhá a neumím ji sem dat.
Jak je na přijímači BAT, tak se do té dutinky připojí pin a druhý konec se zapojí na plus baterie. Toť celá věda.
Když si zadáte obchod Banggood a tam přijímač R168, tak níž pod tím přijímačem je to video. Je to asi španělsky, nebo italsky. Nevím.
No vždyť jsem to tak psal. Na to není potřeba video, když to koupíš je u toho návod i s barevným obrázkem kam co zapojit. Taky ho mámJanek2 píše:...Jak je na přijímači BAT, tak se do té dutinky připojí pin a druhý konec se zapojí na plus baterie. Toť celá věda.
Pro ellet:
právě jsem objednal dva kusy u Hořejšího.
právě jsem objednal dva kusy u Hořejšího.
Je zajímavé, že u toho Banggoodu stojí 566,06kč + 71,87 za dopravu.
To u Hořejšího vyjde levněj.
To u Hořejšího vyjde levněj.
Zdravím, tak včera mě přišly ty dva přijímače R168.
Spárovano s Taranisem plus proběhlo OK.
Telemetrie: ženský hlas mě hlásí napětí pohonného článku a mám to napětí i na telemetrické obrazovce(na displeji).
Dosah: zkoušeno na vzdálenost 70 metrů. Přijímač stabilně umístěn na lavce. Antény svěšeny dolů a špičky antén byly 30cm nad zemí. Paty antén od sebe 3cm a špičky antén od sebe 5cm. Takže žádný pravý úhel.
Při plném výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač. Žádná ztráta signálu. Vše ok.
Při sníženém výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač. Nefunkční ani když jsem dal anténu kolmo navrch. Ale při zdvižení vysílače 30cm nad zem se signál objevil a servo s terčíkem se normálně pohybovalo. Když jsem anténu vysílače dal vodorovně, tak spojení začalo fungovat od 50cm nad zemí ve sníženém výkonu. A vestoje, tedy vysílač vysoko asi 1 metr úplně bez problému. A podotýkám ještě jednou, že to vše na vzdálenost 70 metrů.
Jestli se nepletu, tak se má dosah se sníženým výkonem zkoušet na 25 metrů. A mě fungoval na 70m.
Shrnutí: přijímače R168 můžu bez problému jejich citlivostí přirovnat k přijímačům X8R.
Závěr: To že nemá kompletní telemetrii, jak X8R mě nevadí. Pro mě je nejdůležitější napětí baterie, abych ji "nepodvybil"
Trochu jsem se víc rozepsal, ale chtěl jsem se podělit podrobněji o takový řekněme testík těch přijímačů.
A jinak přeji všem krásný prosluněný první máj.
Spárovano s Taranisem plus proběhlo OK.
Telemetrie: ženský hlas mě hlásí napětí pohonného článku a mám to napětí i na telemetrické obrazovce(na displeji).
Dosah: zkoušeno na vzdálenost 70 metrů. Přijímač stabilně umístěn na lavce. Antény svěšeny dolů a špičky antén byly 30cm nad zemí. Paty antén od sebe 3cm a špičky antén od sebe 5cm. Takže žádný pravý úhel.
Při plném výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač. Žádná ztráta signálu. Vše ok.
Při sníženém výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač. Nefunkční ani když jsem dal anténu kolmo navrch. Ale při zdvižení vysílače 30cm nad zem se signál objevil a servo s terčíkem se normálně pohybovalo. Když jsem anténu vysílače dal vodorovně, tak spojení začalo fungovat od 50cm nad zemí ve sníženém výkonu. A vestoje, tedy vysílač vysoko asi 1 metr úplně bez problému. A podotýkám ještě jednou, že to vše na vzdálenost 70 metrů.
Shrnutí: přijímače R168 můžu bez problému jejich citlivostí přirovnat k přijímačům X8R.
Závěr: To že nemá kompletní telemetrii, jak X8R mě nevadí. Pro mě je nejdůležitější napětí baterie, abych ji "nepodvybil"
Trochu jsem se víc rozepsal, ale chtěl jsem se podělit podrobněji o takový řekněme testík těch přijímačů.
A jinak přeji všem krásný prosluněný první máj.
Naposledy upravil(a) Janek2 dne sob 01.05.2021 13:43, celkem upraveno 2 x.
Janek2 píše:.....
Při RSSI, tedy sníženém výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač.
.....
Když jsem anténu vysílače dal vodorovně, tak spojení začalo fungovat od 50cm nad zemí v tom režimu RSSI
....
Len upozornenie - Znizeny vykon vysielaca kvoli kontrole dosahu nie je RSSI - kazde je nieco ine. RSSI je nieco ako meranie kvality signalu a funguje aj za normalnej prevadzky ked vykon znizeny nemas.
Snad ta to neurazi ze to pisem , nemyslim to v zlom
R168 su fajn , uz na nich nejaku dobu lietam a zatial bez problemov.
Len sa nevystras ked ti kvoli znizenemu vykonu telemetrie obcas vysielac bude hlasit nizky RSSI signal , kriticky RF signal ci nieco podobne , prijimac je stale pod kontrolou len sa spetna odozva nedostane k vysielacke a ta hlasi chybu.
Vypadok signalu zistis az nabehne na prijimaci FailSafe (asi 5-15 sekund pred padom modelu )
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Miro_V píše:
Len upozornenie - Znizeny vykon vysielaca kvoli kontrole dosahu nie je RSSI - kazde je nieco ine. RSSI je nieco ako meranie kvality signalu a funguje aj za normalnej prevadzky ked vykon znizeny nemas.
Ano máš pravdu. Už jsem to opravil. Nechal jsem se prostě unést měřením toho signálu. Jinak dík za upozornění.
A jak píšeš:
Len sa nevystras ked ti kvoli znizenemu vykonu telemetrie obcas vysielac bude hlasit nizky RSSI signal , kriticky RF signal ci nieco podobne ,
Neboj, to znám. Prostě v přijímači je mini vysílač, který má menší výkon, než je ve vysílači. takže proto ty hlášky.
Ano máš pravdu. Už jsem to opravil. Nechal jsem se prostě unést měřením toho signálu. Jinak dík za upozornění.
A jak píšeš:
Len sa nevystras ked ti kvoli znizenemu vykonu telemetrie obcas vysielac bude hlasit nizky RSSI signal , kriticky RF signal ci nieco podobne ,
Neboj, to znám. Prostě v přijímači je mini vysílač, který má menší výkon, než je ve vysílači. takže proto ty hlášky.
Tohle není dobrá představa. Hodnotiu RSSI přijímač "oznamuje" vysílačí jak silný signál přijímá od vysílače. Jinými slovy - přijímač oznamuje vysílači, jak je spokojen se sílou přijímaného signálu. RSSI vyjadřuje pouze sílu signálu, s jakostí signálu to nesouvisí.Janek2 píše:...Prostě v přijímači je mini vysílač, který má menší výkon, než je ve vysílači. takže proto ty hlášky.
Pokud vysílač nezachytí telemetrický paket od přijímače, vysílač hlásí ztrátu telemetrie.
ellet píše:
"Tohle není dobrá představa. Hodnotiu RSSI přijímač "oznamuje" vysílačí jak silný signál přijímá od vysílače. Jinými slovy - přijímač oznamuje vysílači, jak je spokojen se sílou přijímaného signálu. RSSI vyjadřuje pouze sílu signálu, s jakostí signálu to nesouvisí.
Pokud vysílač nezachytí telemetrický paket od přijímače, vysílač hlásí ztrátu telemetrie."
To co jsem napsal není z mé hlavy. Už někdy dříve jsem to vyčetl zde na RCmánii. Takže jsem to vlastně jen "papouškoval".
To co píšeš samozřejmě dává smysl.
"Tohle není dobrá představa. Hodnotiu RSSI přijímač "oznamuje" vysílačí jak silný signál přijímá od vysílače. Jinými slovy - přijímač oznamuje vysílači, jak je spokojen se sílou přijímaného signálu. RSSI vyjadřuje pouze sílu signálu, s jakostí signálu to nesouvisí.
Pokud vysílač nezachytí telemetrický paket od přijímače, vysílač hlásí ztrátu telemetrie."
To co jsem napsal není z mé hlavy. Už někdy dříve jsem to vyčetl zde na RCmánii. Takže jsem to vlastně jen "papouškoval".
To co píšeš samozřejmě dává smysl.